Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Kwi 2019 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 275
Kilometry: 488 470
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Oferta wisi na głównej, ale nie każdy tam wchodzi, a tu jeszcze chyba nikt nie wrzucał

Obniżki w Condor ciąg dalszy. Tym razem stolica Malezji za uważam świetną kwotę 1630zł. Dosyć wygodne przesiadki we Frankfurcie, do którego dolatujemy LOTem.

w cenie oczywiście mamy bagaż rejestrowany.

Termin idealny na wylot w inne części Azji Południowo-wschodniej, a lepszego lotniska niż KUL nie możemy sobie na to wyobrazić.

https://www.skyscanner.no/transport/lot ... 1906051215

Za: fly4free.pl, Tomasz Świerczyński

EDIT: widzę, że oferta nikomu nie przypadła do gustu. żebym więcej takich nie wrzucał, to powiedzcie mi proszę jaka cena byłaby ok? popularnością cieszą się loty Scootem za 400Eur, a tu mamy PL i niższą cenę i nic?
byłbym wdzięczny :)

Załączniki:
Przechwytywanie5555.PNG
Przechwytywanie5555.PNG [ 35.42 KiB | Obejrzany 2874 razy ]

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off
19 ludzi lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 10 Kwi 2019 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
1,6k to bardzo dobra cena za KUL i Scott nie ma tutaj żadnego podjazdu. Przyciąga po prostu niższa cena, ale jakby policzyć wszystkie dodatki i dojazdy itd to szkoda na to zachodu. Cóż, ura bura 250 euro za Azję, jadym tam!!1

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 10 Kwi 2019 15:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
90% tego forum i portalu od kilku lat jedzie niestety na takich pseudoofertach co to dobre są tylko z pozoru bo mają zajebistą cenę, a że z Genewy, że 20h przesiadki, że bez bagażu, że trzeba kupić se dolot dzień wcześniej i poza nim samym zorganizować sobie jeszcze nocleg no i oczywiście wziąć przez to więcej urlopu, itp., itd. to już kompletnie nieistotne kwestie. Takie smutne czasy.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 10 Kwi 2019 15:49 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Do tego dla wielu superhiperultra promocja Scoota czy innego Cebu z odleglego lotniska, bez bagazu, miejsca, czegos do picia, do zjedzenia na pokladzie przeslania wszystko inne - czesto bardzo dobre oferty normalnych linii.
Znajoma niedawno musiala kupic na "za 2 tygodnie" bilety z Europy Zachodniej do Polski. Pierwsze (i jedyne), co zrobila, pobiegla na strone FR i kupila, bez problemu... po 2200 zl od lebka. W tym czasie mialaby loty za 40% tej ceny w LH eco (a za 60% ichni pseudo, ale jednak - biznes).

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 10 Kwi 2019 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 378
Kilometry: 561 154
Krajów: 66 / 30.8%
HON fly4free
Jak na SG wrzucają propozycję typu "Azja za 1200" po czym po wejściu w artykuł okazuję się że wylot z Berlina, Pragi, Kijowa czy Innego Paryża to mnie też to osobiście irytuje. To forum polskojęzyczne i raczej nie dla Niemców, Ukraińców Czechów więc powinno być wyraźnie od razu napisane skąd wylot.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Kwi 2019 16:36 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@p.wl: LCC Wypracowały u ludzi taki odruch że będzie 'najtaniej'. A prawda jest inna - choćby ostatnie wrzutki LH po Europie czy TAP do ichniej stolicy pokazują że można taniej i tradycyjnymi liniami. Sam lecę na pokładzie LH i LX z .pl do Amsterdamu bo było taniej niż LCC z Katowic.

@onufry_z: Polska to w miarę spory kraj. Czasem komuś wygodniej/bliżej z Berlina Pragi czy Wiednia niż z innego krajowego lotniska więc te oferty mają sens.
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

#7 PostWysłany: 10 Kwi 2019 16:44 
Awatar użytkownika

HON fly4free
p.wl napisał(a):
Do tego dla wielu superhiperultra promocja Scoota czy innego Cebu z odleglego lotniska, bez bagazu, miejsca, czegos do picia, do zjedzenia na pokladzie przeslania wszystko inne - czesto bardzo dobre oferty normalnych linii.
Znajoma niedawno musiala kupic na "za 2 tygodnie" bilety z Europy Zachodniej do Polski. Pierwsze (i jedyne), co zrobila, pobiegla na strone FR i kupila, bez problemu... po 2200 zl od lebka. W tym czasie mialaby loty za 40% tej ceny w LH eco (a za 60% ichni pseudo, ale jednak - biznes).

A to jest akurat olbrzymia zasługa całych lat bardzo agresywnych ale i inteligentnych działań marketingowych Ryanairów i równoległej temu kompletnej bierności ze strony tradycyjnych przewoźników i tak jak bardzo mi się to nie podoba, tak bardzo jestem pełen podziwu i serdecznie im gratuluję tego iż tak skutecznie udało im się wyprać mózgi całej rzeszy lemingów, którym później przy planowaniu jakiejkolwiek podróży nawet przez myśl nie przejdzie że można spróbować poszukać biletu gdziekolwiek indziej niż w Ryanair lub Wizzair.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 10 Kwi 2019 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 378
Kilometry: 561 154
Krajów: 66 / 30.8%
HON fly4free
@seal Zgadzam się. Nie napisałem że nie mają sensu. Sam na forum wrzuciłem ofertę Bratysławy którą zresztą przedstawiono na SG dołączając hotel. Nawet oferty z Kijowa, Genewy czy Paryża(mimo położenia tych miast daleko od granic naszego kraju) mają sens tylko niech to będzie od samego początku wyraźnie napisane. Inaczej jest to wprowadzanie w błąd. Nawet jeśli jest to potem prostowane w samym artykule. Bo niedługo będziemy zasypywani informacjami typu "Las Vegas za 500" a po wejściu w artykuł okaże się że to z Nowego Jorku
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Kwi 2019 19:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Przestańcie tak rumakaować, bo gdyby nie tak znienawidzone przez niektórych lcc i ich ceny to normalne linie dalej by goliły bezczelnie pasażerów. Nie powstałoby f4f i masa innych wortali o podobnym profilu i 70% obecnej społeczności miałoby 0 przelotów i tysiące przejechanych kilometrów w swoich vw golfach i passatach.
LCC jakie jest każdy wie, ale dali ludziom (w zasadzie mam tu na myśli Polaków) możliwość przemieszczania się po Europie "wzdględnie" tanio i przede wszystkim szybko.

Przecież taki TAP nigdy by nie dał ceny na poziomie 400 PLN do LIS gdyby nie zalew francy itd. Pamiętam jak dziś, że kilkanaście lat temu bilet w cenie 1500 pln to była okazja.

A 1600 pln za WAW- KUL uważam za dobrą i uczciwą cenę ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 10 Kwi 2019 20:26 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@cypel: hej ale gdzie masz rumakowanie? Chodzi o to że ludziom 'zakodowano' gdzie szukać i świadomych co szukają gdzieś indziej jest stosunkowo mało. LCC są bardzo potrzebne na rynku.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Kwi 2019 21:26 

Mnie się cena bardzo podoba i bym brał jak ciepłe bułeczki gdyby nie to, że jeszcze nie dorosłem podróżniczo do takich kierunków :)
Jak dla mnie takie wrzutki są potrzebne, bo muszę się oswajać i za kilka miesięcy - rok pewnie z takiej wrzutki kupię ;)
 Profil Relacje PM off
wasil10 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 10 Kwi 2019 21:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Malezja jest jednym z lepszych krajów na takie początki :)
Bezpiecznie, prawie wszyscy rozmawiają po angielsku, jest dobrze skomunikowana, tania, na miejscu jest naprawdę dużo do zobaczenia i można wymieniać tak dalej i dalej.
Wiem to z autopsji, bo to właśnie od Malezji zacząłem swoje dalsze podróże. Tak mi się tam spodobało, że ostatnio trafiłem tam kolejny raz, chociaż tyle jeszcze świata i krajów przede mną.
Powodzenia!

Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 10 Kwi 2019 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 293
Kilometry: 667 207
Krajów: 29 / 13.6%
platynowy
Potwierdzam, że KUL jest bardzo przyjemne jeśli chodzi o "dalekie początki" i nie ma czego się bać, jest co zobaczyć w samym mieście, okolicy, a o Penang, Kota Kinabalu, Langkawi, czy Koh Lipe to już nawet nie wspominam... W ogóle KUL to taka brama do tej części Azji, a cena faktycznie zacna, co ważne z normalnym bagażem...

#14 PostWysłany: 10 Kwi 2019 23:48 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Ja poproszę na styczeń/luty :D
I już nie demonizujmy tak tego Cebu, bo jak wrzuci promo za 250 zł RT DXB-MNL to naprawdę jest HIT.
Fakt, że tych promocji ostatnio nie ma albo ja takiej nie trafiłam.
I sama jestem taką ofiarą LCC, niestety :) Zastanawiałam się nad scootem. Tylko u mnie podróż trochę kombinowana.
Po przeliczeniu wyszło mi, że kombinowanie vs tradycyjna linia (z bagażem i posiłkiem) mi się średnio opłaca ;)

#15 PostWysłany: 11 Kwi 2019 08:28 

Loty: 108
Kilometry: 240 165
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
A co jeśli chodzi o " dalekie początki "z dziećmi? /4-7 lat/.??
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Kwi 2019 08:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem, bo nie mam ani dzieci w takim wieku, ani dzieci w ogóle.

Jednakże wiem, że jest cały dział o podróżowaniu z dziećmi i pełno użytkowników jeździ w tak dalekie podróże z malcami w takim oraz młodszym wieku.

podrozowanie-z-dzieckiem,forum,184

Profil Relacje PM off
docent82 uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 11 Kwi 2019 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 1024
Kilometry: 2 239 628
Krajów: 144 / 67.3%
HON fly4free
docent82 napisał(a):

Mój miał 3 lata i byliśmy prawie 3 tygodnie (Malezja z Borneo, Singapur, Brunei). Pełen luz.
Fajnie jest kupić taki bilet sporo wcześniej i zgrać z tanią Air Asią. Ja brałem 7 wewnętrznych przelotów i za każdy płaciłem czapkę gruszek.
docent82 uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 11 Kwi 2019 12:30 

srebrny
docent82 napisał(a):

Właśnie KUL czy SIN są idealne na pierwszą dalszą podróż z dziećmi. Cywilizacja, dobrze skomunikowane, nowoczesne, ciekawe miasta. Wręcz stworzone do pierwszego razu w Azji.

#19 PostWysłany: 11 Kwi 2019 12:59 
Awatar użytkownika

niebieski
docent82 napisał(a):

To juz bardzo zaawansowany wiek :) Nasza corka poleciala do Tajlandii jak miala 1.5 roku, a potem kolejne dalekie podroze poszly szybko. W KUL corce bardzo podobal sie KL Bird Park, wiecej znajdziesz w naszej relacji:

no-to-nara-ndash-podroz-singapur-kuala-lumpur-japonia,215,132764#p1124683
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 11 Kwi 2019 22:46 

srebrny
Na Shoop.de 12 EUR cashbacku na loty długodystansowe od Condor, plus jako bonus 10 EUR od Shoop.de: https://www.shoop.de/cashback/condor/aktion-2809
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 6 gości