Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Lip 2018 20:31 

ind_globtroter napisał(a):
No tak bo ceny w HOTELACH w stolicach innych państw są taniutkie. Hotele w Paryżu, Londynie, Madrycie, Bogocie, Limie, Kinszasie i Tokio to są przecież groszowe sprawy. Wystarczył jeden klik by znaleźć hostel w Tel Avivie w okresie Sylwestra za 80zł. Hostel musi być brudny? Nie nocujecie w hostelach?

Jeśli podróżuję sama to owszem zdarza mi się nocować w hostelach, w Azerbejdżanie nawet spałam w hostelu, który nie był jeszcze oficjalnie otwarty (byłam tam jedynym gościem), ale nigdy nie wybrałbym hostelu kiedy lecę na wakacje z Drugą Połówką ;-)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 02 Lip 2018 20:49 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Również gdybym podróżował z kimś miałbym opory do spania w hostelach co nie oznacza, że nie wiem o parach, które tak nocują. Ale to nie clou. Ile tańsze hotele w okresie Sylwestra są w Warszawie od tych w Izraelu?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Lip 2018 20:51 

No tak bo ceny w HOTELACH w stolicach innych państw są taniutkie.

Nie, są różne, ale w Tel Aviwie są wyjątkowo drogie ;)
Londynie
Rzeczywiście, z w.w miast Londyn jest akurat okropnie drogi noclegowo, rozważałem hostel kapsułowy ale udało się uniknąć ;)
Nie nocujecie w hostelach?

Nie :D
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 02 Lip 2018 20:58 

Zbanowany
No to ja się pytam jak dużo droższe niż w analogicznym czasie w hotelu w Warszawie na przykład.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 02 Lip 2018 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
OT się z tego zrobił do przesunięcia do innego wątku, chyba że takowy już istnieje... ;)

@ind_globtroter
3 lata temu za całkiem spoko hotel w Tokio (Horidome Villa) płaciłem 165 zł / noc (sprawdziłem teraz rezerwację z Agody). Jak patrzę teraz to ceny nie zmieniły się dużo więc postawię Ci dobrą flaszkę jak znajdziesz podobnej klasy miejscówkę w Tel Awiwie za taką kasę (pokój dla 2 osób z opiniami co najmniej 7/10 z prywatną łazienką ale w miarę w centrum) ;) Czas start :)

Ostatnio edytowany przez monroe, 02 Lip 2018 20:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 02 Lip 2018 20:59 

Ile tańsze hotele w okresie Sylwestra są w Warszawie od tych w Izraelu?

W Warszawie noclegów za 0-210zł jest 273
W Tel Aviwie noclegów za 0-210zł są... 4

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:05 
Awatar użytkownika

srebrny
@ind_globtroter niepotrzebnie się napinasz.
O czym my tu dyskutujemy?
Różnica między nami polega na tym, że @ind_globtroter się wydaje a my wiemy.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:07 

Zbanowany
A sprawdziłeś ile z tych do 210 to hostele? Przecież nie o takie pytam, tylko o twoje HOTELE. Porównanie Warszawy to i tak z mojej strony celowe ekstremum. Może wklepiesz taki Paryż w tym samym okresie? Przecież ludzie tam jakoś lawinowo jeżdżą i nie wspominają o drożyźnie.

Ja dla swoich potrzeb gdybym chciał jechać (na szczęście Izrael jest daleko w kolejce ) znalazłem hostel w Tel Avivie za 80zł za noc, to taniej niż nie na Sylwestra we Włoszech np.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:24 

Rozumiem, że ten hostel za 80 zł to jest daleko od centrum, bez śniadania i z kilkunastoma osobami w "pokoju" ze wspólną łazienką na korytarzu? Jeśli tak, to dolicz około 30 szekli za śniadanie w jakimś tanim barze...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:27 

Zbanowany
No pewnie, bo w Warszawie śniadanie jest po 5zł:D
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:32 

cypel napisał(a):
@ind_globtroter niepotrzebnie się napinasz.
O czym my tu dyskutujemy?
Różnica między nami polega na tym, że @ind_globtroter się wydaje a my wiemy.

Myślę, że @ind_globtroter zdecydowanie mógłby dołączyć do grupy Białorusinów, o których wspominał LLAP :-P

Wiesz nie każdy jest przyzwyczajony do ekstremalnych warunków, a jednak na wakacyjne jedziesz po to, żeby odpocząć i coś pozwiedzać, a nie tylko go przeżyć :-)

Podsumowując to o czym był topic Izrael to nie jest destynacja, jeśli ktoś liczy na tanie spędzenie Sylwestra, bo ani nie uświadczy tam typowo rozumianego Sylwestra, ani nie będzie tanio :-)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:36 

Zbanowany
Proszę mi nie wmawiać, że nocowanie w hostelach to jest "ekstremalne przeżycie" i , że nocując w hostelach nie odpoczywam. I to szczególnie na forum gdzie budżetowe opcje są bardzo popularne.

Mało jest miejsc na świecie gdzie spędzenie okresu Sylwestra jest tanie.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 02 Lip 2018 21:45 

Hostel za 80 zł w Tel-Awiwie, a tym bardziej w Jerozolimie, może do takich należeć! Błagam, jak możesz odpocząć w pokoju, gdzieże oprócz Ciebie śpi jeszcze kilka innych, obcych Ci osób, a węzeł sanitarny jest ogólnodostępny?? Proponuję odwiedzić Izrael, żebyś więcej nie gadał takich głupot :-) Może zakończymy tą pustą rozmowę, bo to chyba nie tego dotyczył temat :-)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:03 

Zbanowany
A co pchelka może wiedzieć o hostelach skoro w nich nie nocuje? I co z tego, że śpi kilka albo kilkanaście osób? Chcesz mi wmówić, że w takich warunkach nie mogę delektować się podróżą? Bywałem w krajach dużo gorzej rozwiniętych i nigdy nie narzekałem na nocleg w hostelu a wręcz przeciwnie. No, ale co może powiedzieć osoba z perspektywą drinka z palemką.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 72
Kilometry: 185 531
niebieski
Generalnie bilety tani/papu jak sie trafi ja płaciłem za falafel sandwich tuz przy bazylice grobu 25 NIS, a dzień później pyszny duży falafel z cebulką w środku i pudłem humusu albo warzywami całość do konsumpcji na murku lub na stojaka 5 -7 NIS, zjedliśmy też scharme w miejscu polecanym wielokrotnie na forum za 15 NIS. Nocowaliśmy w cenie 140-160 NIS osoba w 3 miejscach.
Generalnie trzeba pojechać i zobaczyć a każdy znajdzie swój sposób podróżowania i klasę komfortu, atu na forum wymieniajmy doświadczenia i dzielmy sie wiedzą

Załączniki:
DSC_0476.jpg
DSC_0476.jpg [ 174.17 KiB | Obejrzany 918 razy ]
DSC_0472.jpg
DSC_0472.jpg [ 160.51 KiB | Obejrzany 918 razy ]
DSC_0469.jpg
DSC_0469.jpg [ 227.61 KiB | Obejrzany 918 razy ]
DSC_0468.jpg
DSC_0468.jpg [ 185.88 KiB | Obejrzany 918 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:21 

Zbanowany
No, ale przecież nie da się. No pewnie- jak się z hiltona nie wychodzi to się nie da. Ktoś mi tu będzie wmawiał, że nocowanie w hostelu to jest katorga.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
pchelka napisał(a):
Błagam, jak możesz odpocząć w pokoju, gdzieże oprócz Ciebie śpi jeszcze kilka innych, obcych Ci osób, a węzeł sanitarny jest ogólnodostępny??

A bardzo dobrze wspominam takie noclegi. Nie zawsze je biorę, ale czasami nie ma wyjścia (NYC, Sziraz, Kopenhaga itd)
Mało co kiedy miałem jakieś problemy z spaniem. W TLV i w Ramally też spałem w hostelu i było bardzo spoko
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:26 

A co pchelka może wiedzieć o hostelach skoro w nich nie nocuje? I co z tego, że śpi kilka albo kilkanaście osób? Chcesz mi wmówić, że w takich warunkach nie mogę delektować się podróżą? Bywałem w krajach dużo gorzej rozwiniętych i nigdy nie narzekałem na nocleg w hostelu a wręcz przeciwnie. No, ale co może powiedzieć osoba z perspektywą drinka z palemką.

A tu Cię zdziwię, bo bardzo często nocuję w hostelach - warunek jest taki, że w tej podróży jestem sama, a nie z osobą towarzyszącą. Nie obrażaj mnie i nie oceniaj, żebyś sam nie był oceniany. Daleko mi do dziewczynki, która wolne spędza na plaży w kurortach.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:29 

Zbanowany
Zaraz zaraz to samemu hostele są ok i można cudownie wypocząć a już z kimś to wylęgarnia syfu gdzie nie da się odpocząć? Możesz mi nakreślić twój tok rozumowania?

To jest forum budżetowe jako takie i masa osób stąd nocuje po hostelach i złego słowa nie powie, pchelka kategorycznie stwierdziła, że tam się spać nie da by teraz lawirować i zmieniać zdanie.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 02 Lip 2018 22:41 

Kiedy napisałam, że hostele są cudowne i że można w nich odpocząć?? Owszem czasami z nich korzystam, jeśli jestem w podróży sama i potrzebuję się gdzieś zatrzymać na kilka godzin w nocy np. między lotajmi, żeby nie siedzieć na lotnisku...Dla przypomnienia to temat był o Izraelu na Sylwestra, a nie o hostelach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: brachol oraz 7 gości