Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2016 03:02 

Inspiracja oblotówką @jakwilk

Zastanawiało mnie, czy da się być pasażerem wszystkich 6 londyńskich lotnisk w ciągu 1 dnia.

Cel:
- 6 lotnisk - LHR, LGW, STN, LTN, LCY, SEN
- odpowiedni czas na przesiadkę w każdym w nich
- przejazd między lotniskami komunikacją miejską
- jeden dzień, oczywiście

Można? Można! Cena tej ciekawej (wątpliwej?) przyjemności? 1186 złotych.

Trasa poniżej, komentarze:
Londyn Luton - Amsterdam: 6:00 - 8:10 (1:45 na przesiadkę w AMS, spokojnie)
Amsterdam - Londyn Southend: 9:55 - 9:55 (3:40 na przejazd SEN-LCY, pociąg+DLR zajmują 1:20, spokojnie)
Londyn City - Dublin: 13:35 - 14:55 (40 minut na przesiadkę w DUB do Ryanair, biegiem)
Dublin - Londyn Gatwick: 15:35 - 17:10 (2:00 na przejazd LGW-LHR, National Express zajmuje 0:57, znów biegiem)
Londyn Heathrow - Dublin: 19:10 - 20:25 (1:30 na przesiadkę w DUB do Ryanair, spokojnie)
Dublin - Londyn Stansted: 21:55 - 23:15

Załączniki:
london madness2.jpg
london madness2.jpg [ 63.08 KiB | Obejrzany 2309 razy ]
9 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2016 08:43 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
To moze byc trudne do wykonania: (2:00 na przejazd LGW-LHR, National Express zajmuje 0:57, znów biegiem). Trzeba doliczyc wyjscie z lotniska, wcelowanie w autobus i zdazenie przed zamkniecie bramki na Heathrow. Amsterdam bylby dobrym hubem przesiadkowym na takie manipulacje, bo w Dublinie trzeba wyjsc i wejsc. Mozna tez sprobowac krajowek typu EDI lub GLA, loty BA sa na LCY, LGW i LHR, EasyJet zapewne na pozostale lotniska.

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2016 08:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Moim zdaniem wrzucanie takich deal'i tutaj jest zaśmiecaniem forum. Dział nazywa się " Promocje + znalazłem/łam tani przelot", a nie "ciekawostki lotnicze" i dla niektórych czytanie kolejnego takiego postu to strata czasu. Autor na serio nie wybiera się w taką podróż. Dobrze byłoby się kierować na forum zasadą: "wrzucam bo, to co znalazłem jest na tyle atrakcyjne, że skorzystam sam" (albo: "skorzystałbym gdyby" (i tu lista powodów: miałbym czas etc.)). Z drugiej strony pewnie sporo osób lubi poczytać o takich ciekawostkach, więc może odpowiednim miejscem byłyby "luźne gatki"?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 28 Kwi 2016 13:10 

Loty: 206
Kilometry: 190 525
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
scotsman chciał zapbłysnąć jak kolega od "Najglupsza oblotowka za prawie 2 klocki." , ale to jak z żartami czy memami - powtarzane X razy przestają być fajne/śmieszne/ciekawe.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Kwi 2016 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Właściwie to niektórzy jednodniówki (faktycznie kilkugodzinówki) traktują jako jakąś fanaberie. Każdy lubi co innego.
Ja dzień po otrzymaniu karty rowerowej (10lat) robiłem rajdy po trasach autobusów miejskich jako odrywanie miasta. Dla mnie przyjemne dla innych śmieszne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości