Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Mar 2012 13:45 

Od 27 marca znowu zaczyna funkcjonować lot Ryanair z Krakowa do Trapani. Samolot lata we wtorek i sobotę, zatem możemy się wybrać na 4 dniowe grzanie lub na 8, 12 itd. Jeśli zarezerwujemy na kwiecień lub maj można znaleźć tańsze nawet oferty. 470,99 to przelot z bagażem podręcznym 27.III powrót 3.IV
Ponieważ byłem w tej okolicy to z góry mówię że z lotniska należy przebyć odległość około 20km do samej miejscowości. Ja korzystam z wypożyczalni samochodów: traveljigsaw.com - fiat punto około 20eur dziennie.
Samo Trapani jest bardzo miłą (choć nie topową) miejscowością nadmorską oferującą szeroką bazę hoteli (booking.com), bardzo ładne plaże i miłą starówkę z katedrą i restauracjami. Kolejka linowa do przepięknej średniowiecznej miejscowości Erice położonej 800 metrów ponad Trapani obowiązkowa! Możliwe rejsy na wyspy egadzkie na zachód od Trapani - małe miejscowości rybackie. (Akurat nie polecam chyba że bardzo nie mamy co robić, Erice przede wszystkim).

Jeśli wzięliśmy samochód to obowiązkowo do Palermo: 100km na wschód.

Ostatnio edytowany przez shadowrider, 06 Mar 2012 16:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 06 Mar 2012 14:24 

Ech, i pomyśleć że w zeszłym roku ta trasa była do złapania za 50 zł RT (sic!)...

Wyspy Egadzkie godne polecenia, jeśli ktoś chce się zaszyć w ciszy i spokoju - nie ma natłoku turystów, kameralne plaże.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Mar 2012 14:32 
Awatar użytkownika

A nie 32? Ja na pewno leciałem za 16 OW :).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:01 

...co tym jaskrawiej ukazuje tegoroczną bryndzę ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:08 

Co to jest RT i OW?
Jak dobrze poszukać można zejść do 300pln, wynik 470,99 (już wszystko wliczone poza bagażem) to pierwszy z brzegu na najbliższy termin.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:11 

niebieski
Bez przesady. Będzie taniej. 470 to w ogóle jakiś kosmos. Żeby daleko nie szukać 7-14 kwietnia jest za 297,40.

RT - return trip
OW - one way

#7 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:13 

bylam pierwszy raz w Trapani bez wypozyczania autka ( bus z lotniska ), poza tym trapani pieszo, wyspy Egadzkie ( Favignana) - prom+ na wyspie rower ( 5 eur za 24h). nie starczylo wtedy czasu na Erice ( tak wiało- ze kolejka nie działała). zgadzam sie ze Erice koniecznie, Palermo i okolice - jak auto do dyspozycji. Dodam tylko ze nalezy byc pewnym swoich umiejętnosci jako kierowca, bo po Palermo jezdzi się koszmarnie :) ... szkoda ze tak drogo teraz!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:19 

a krótsze wypady: 7-10 IV 371.40 PLN
31.III - 3.IV (weekendowy prawie: wylot sobota powrót wtorek): 470,99 PLN
też weekendowy 7.IV - 10 IV: 371,40 PLN

oo tak auto w Palermo to jazda bez trzymanki :) Sycylijczycy nie uwzględniają tych śmiesznych linii wymalowanych na drodze :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:27 

Dokładnie, na maj było 32 zł RT, było to chyba spowodowane operacjami wojsk przy nalotach na Libię z tego lotniska. W tym roku planuję właśnie Sycylię, ale poczekajmy do kwietnia, może uda się upolować coś w atrakcyjnych cenach. Nie będzie zapewne to taka promocja ale myślę, że uda się coś wyszukać ;)

#10 PostWysłany: 06 Mar 2012 15:30 

199abc napisał(a):
Dokładnie, na maj było 32 zł RT, było to chyba spowodowane operacjami wojsk przy nalotach na Libię

Niestety, jak wrzuci się maj to wyskakuje prawie 800zł, także lepszy kwiecień.
Co do Libii to zgadza się, pani prowadząca rejsy na wyspy egadzkie skarżyła się że przez działania w Libii ruch spadł im bardzo mocno. Działania nie były oczywiście odczuwalne choć na Egadami widziałem dwa F-16
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Mar 2012 16:37 

@Shadowrider, F16 rzeczywiscie mozna bylo nad Trapani tez obserwowac - kilka razy w maju'11 ... a w Erice to dopiero jazda bez trzymanki- autem :) wycofywalam przez 30 min z waskiej uliczki. bez jednej ryski na-szczescie:), ech, dolce vita!
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Mar 2012 16:58 

300zł bez bagażu to bardzo dużo, żadna promocja w Kwietniu nawet ten kierunek.

Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 06 Mar 2012 16:59 

Sweetka napisał(a):
@Shadowrider, F16 rzeczywiscie mozna bylo nad Trapani tez obserwowac - kilka razy w maju'11 ... a w Erice to dopiero jazda bez trzymanki- autem :) wycofywalam przez 30 min z waskiej uliczki. bez jednej ryski na-szczescie:), ech, dolce vita!

Haha też się wpakowałem autem w Erice, nie mówiąc o tym że nawigacja poprowadziła mnie drogą dla kozic górskich (800 metrów przewyższenia na 4 kilometrach) - wykręcałem na 2 razy nad przepaścią - potem się dowiedziałem o lepszej drodze i o kolejce linowej.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Mar 2012 17:21 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 578 842
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Ja byłem w zeszłym tygodniu na weekend z rzymu za 14 euro w obie strony :P Myślę, że z cenami z krk zejdą w dół, tylko trzeba poczekać.
Polecam przejazd z lotniska bezpośrednio do palermo za 10,60 euro (terravision), bo tam jest co robić a w trapani tak średnio:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości