Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sty 2016 23:32 

Loty: 290
Kilometry: 383 656
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
https://booking.pobeda.aero/

Załączniki:
kgd.png
kgd.png [ 40.46 KiB | Obejrzany 3320 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 10 Sty 2016 01:00 

Akurat z Pobedą radziłbym uważać, bo linia jest ewidentnie nastawiona na zarobek z dodatkowych opłat i taka podróż może wyjść znacznie drożej. Za darmo jest walizka 10 kg do luku, natomiast płatny jest bagaż podręczny! Za darmo na pokład można wnieść małą torebkę, laptopa, parasolkę itp. - czyli generalnie to, co w tradycyjnych liniach nie wliczane jest do limitu bagażu podręcznego. Nie ma jednak żadnych wytycznych co do rozmiaru/wagi tych rzeczy, przez co personel naziemny może nagle na gejcie stwierdzić, że dana rzecz jednak nie kwalifikuje się jako bezpłatny podręczny. Sam w Kaliningradzie byłem kilkukrotnie świadkiem 'przepychanek' na bramce, gdzie pasażerowie kłócili się z obsługą na temat tego, czy dana rzecz może być wieziona za darmo, czy nie. Poza tym jeżeli leci się w 2-3 osoby i nie wykupi się konkretnego miejsca, to system chamsko rozsadza po różnych częściach samolotu, są też prowizje za opłatę kartą itp. Lepiej dopłacić parę złotych do Aeroflotu/S7, których ceny z KGD do Moskwy też są teraz bardzo niskie i mieć spokój.

#3 PostWysłany: 10 Sty 2016 01:15 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Nie rozumiem narzekań. Tylko się cieszyć. Laptopa pod rękę a resztę do luku.
Może by nie kręcili nosem przy nadaniu zgrzewki Harnasia :D
A to że z żoną nie będę przez godzinę siedział? To miłość będzie silniejsza :P
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 13 Sty 2016 14:54 

Loty: 90
Kilometry: 171 903
Krajów: 37 / 17.3%
Zastanawia mnie, dlaczego taka oferta przechodzi bez echa, a na stronie głównej wisi opcja, w której:
1) przewóz bagażu sprawia więcej problemów - można narzekać na traktowanie bagażu podręcznego w Pobeda Airlines, ale bagaż rejestrowany, nawet jeśli tylko 10kg, to zawsze bagaż rejestrowany. A w Wizz musimy sobie radzić z małym podręcznym...
2) Jesteśmy skazani na przesiadkę z nocowaniem w Budapeszcie
3) I to za kilkaset złotych więcej. A gdy jeszcze leci ktoś bez WDC... to za różnicę między tymi ofertami, nawet doliczając dojazd z Gdańska, możemy wyrobić sobie wizę :lol:

A w dodatku, dla osób nieobjętych małym ruchem granicznym, daje to możliwość odwiedzenia Obwodu Kaliningradzkiego bez pewnego rodzaju "marnowania wizy" ;)

Co do aeroflotu - można dopłacać "pare"(set) złotych, ale przy krótkim wyjeździe - czy na pewno warto? :D
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 13 Sty 2016 15:15 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Tylko weź pod uwagę, że dla mnie z Warszawy znacznie łatwiej się jest dostać do BUD niż do KGD ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Sty 2016 15:46 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Kabanos napisał(a):
A w dodatku, dla osób nieobjętych małym ruchem granicznym, daje to możliwość odwiedzenia Obwodu Kaliningradzkiego bez pewnego rodzaju "marnowania wizy" ;)

Mały ruch graniczny obowiązuje tylko przy przekroczeniu granicy lądowej między PL i Obwodem. Przekraczanie granicy Obwodu drogą lotniczą, morską lub lądową, ale z Litwą wymaga posiadania wizy, także przez osoby zamieszkujące tereny objęte małym ruchem.

#7 PostWysłany: 13 Sty 2016 15:52 

Loty: 90
Kilometry: 171 903
Krajów: 37 / 17.3%
@Sudoku, zupełnie nie o tym napisałem ;) osoba objęta małym ruchem granicznym może wjechać do Obwodu kiedy jej się podoba, bez wizy. Natomiast jeśli chce opuścić obwód i polecieć do Moskwy, to wiza jest już potrzebna.

A ja pisałem o osobach, które i tak przy wjeździe na terytorium Obwodu objęte są obowiązkiem wizowym. Dla większości z nich odwiedzanie samego Obwodu mija się z celem, natomiast przy locie krajowym taki wyjazd jest już całkiem sensowny.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Sty 2016 16:51 

Loty: 1125
Kilometry: 1 117 119
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Fakt, napisałeś "nieobjętych", a ja przeczytałem "objętych" i się wypowiedziałem po próżnicy - sorki.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości