Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 129  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 07 Sty 2014 15:18 

Ja planuję lot na koniec marca, powrót na początku kwietnia. 3-4 dni temu ceny spadły na tyle że rozważałem zakup, chociaż wcześniej ustaliłem sobie próg nieco niższy. W tej chwili ceny są zdecydowanie za wysokie, ale przecież dopiero jest początek stycznia, chyba jeszcze czas na obniżenie cen na koniec marca.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#422 PostWysłany: 07 Sty 2014 15:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
głupstwa piszesz, o czym świadczy liczba wstawek o cenowych promocjach wizzair ze strony głównej (Luton OW i inne od 34 zł, Kutaisi od 54 zł, Tel Aviv od 114 zł, Barcelona El Prat od 74 zł jeśli nie 54 zł....itd,itp.) - trzeba tylko śledzić ceny i wiedzieć kiedy kupować

W tej chwili gdyby uśrednić wszystkie ceny biletów RT, nawet z normalnym bagażem podręcznym, nie mówiąc o rejestrowanym, innymi udogodnieniami, to już tak tanio nie będzie
Ty np. zapłacisz 100zł RT do Londynu, ale ktoś inny zapłaci ponad 1000zł z bagażem.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 07 Sty 2014 15:31 

mezzo napisał(a):
Anonymous napisał(a):
głupstwa piszesz, o czym świadczy liczba wstawek o cenowych promocjach wizzair ze strony głównej (Luton OW i inne od 34 zł, Kutaisi od 54 zł, Tel Aviv od 114 zł, Barcelona El Prat od 74 zł jeśli nie 54 zł....itd,itp.) - trzeba tylko śledzić ceny i wiedzieć kiedy kupować

W tej chwili gdyby uśrednić wszystkie ceny biletów RT, nawet z normalnym bagażem podręcznym, nie mówiąc o rejestrowanym, innymi udogodnieniami, to już tak tanio nie będzie
Ty np. zapłacisz 100zł RT do Londynu, ale ktoś inny zapłaci ponad 1000zł z bagażem.

piszemy ostro nie na temat, ale odpowiem ci jedynie, że to o czym piszesz nie jest warunkiem koniecznym przy lataniu liniami LCC (bagaż rejestrowany wykupuję jedynie przy dłuższym wyjeździe wakacyjnym, mały podręczny też przeważnie jest wystarczający jak się ma doświadczenie w pakowaniu w torbę sportową na ramię spokojnie mieszczącą się w wymiarach wizz)
 PM off  

#424 PostWysłany: 07 Sty 2014 15:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie mam zamiaru wdawać się w polemikę kto co może brać ze sobą w podróż, a co nie, czy może akurat jechać na weekend kiedy są atrakcyjne bilety, czy nie.
Jeśli coś Ci się nie podoba w moim pisaniu, to zapraszam na PW. Natomiast każdy, ze swoim bagażem doświadczeń ma prawo do swojej interpretacji,
a moje zdanie jest takie, że do tematu "taniości" Wizzaira należy coraz częściej podchodzić z dystansem, czego i Tobie życzę :).
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 07 Sty 2014 16:02 

to i ja kończąc stwierdzę, że nie znam świadomego podróżnika, który za bilet wizz z bagażem rejestrowanym mając wiedzę kiedy najlepiej kupować zapłaciłby 1000 zł/osoba lub coś nawet koło tego (może mam wypaczone spojrzenie, bo mam citi wizz, a co za tym idzie wdc i robię za jej pomocą spore zakupy co skutkuje darmowymi biletami wizz)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 07 Sty 2014 16:12, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#426 PostWysłany: 07 Sty 2014 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
viewtopic.php?p=271032#p271032

Zdarza się :P
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 07 Sty 2014 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@gorny77

Jak sie spoznisz na samolot, albo okaze sie, ze musisz leciec z dnia na dzien, albo w swieta to zobaczysz...i doswiadczenie w szukaniu tanich biletow nic juz nie pomoze.
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 07 Sty 2014 17:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie, od 2 dni ceny Wizz na wyloty 01,02,03.2014 z GDN znacznie skoczyły w górę i osiągnęły poziom skandaliczny :D
Szykuje się chyba GRUBA promocja w Wizz jeśli tak wysoko wyśrubowali ceny.
Nie ma wyjścia - trzeba przeczekać i dzisiejsze wysokie ceny i jutrzejsze promocje, aby za dni kilka ceny wróciły do akceptowalnego poziomu. 8-)

#429 PostWysłany: 07 Sty 2014 17:06 

gulakov napisał(a):
@gorny77

Jak sie spoznisz na samolot, albo okaze sie, ze musisz leciec z dnia na dzien, albo w swieta to zobaczysz...i doswiadczenie w szukaniu tanich biletow nic juz nie pomoze.

ja to wszystko rozumiem, ale nie akceptuję stwierdzenia, że wizzair od dawna nie jest tanią linia lotniczą, bo to jest NIEPRAWDA, o czym świadczy rzesza podróżujących za grosze w stosunku do stanu przed liniami LCC
 PM off  

#430 PostWysłany: 07 Sty 2014 18:20 
Awatar użytkownika

srebrny
danziger napisał(a):
Faktycznie, od 2 dni ceny Wizz na wyloty 01,02,03.2014 z GDN znacznie skoczyły w górę i osiągnęły poziom skandaliczny :D
Szykuje się chyba GRUBA promocja w Wizz jeśli tak wysoko wyśrubowali ceny.
Nie ma wyjścia - trzeba przeczekać i dzisiejsze wysokie ceny i jutrzejsze promocje, aby za dni kilka ceny wróciły do akceptowalnego poziomu. 8-)

Nie żebym plotkował, ale może zniosą "na próbę" opłatę manipulacyjną ? :ugeek:

#431 PostWysłany: 07 Sty 2014 19:40 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Przepraszam że znowu rozmywam temat ale dla mnie teza że Wizzair nie jest już tanią linią to absurd. Wydaje mi się że wielu ludzi (w tym ja) swoje podróże ze względu na pracę czy szkołę musi planować z większym wyprzedzeniem. Mnie udało się kupić parę miesięcy temu Budapeszt na lipiec za 88 zl i Brukselę na październik 68 zl RT. Do tego Kutaisi na marzec z paro miesięcznym wyprzedzeniem za 128 zł RT. Zwracam uwagę że Ryanair takich tanich first minute raczej nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 126
Krajów: 2 / 0.9%
Doczekaliśmy sie:
Zniżka dla WDC tylko w dniu zakupu 8 stycznia 2014

Zniżka 20% obejmuje ceny biletów wraz z podatkami, opłatami obowiązkowymi oraz małym bagażem podręcznym (maks. 42 x 32 x 25), lecz bez opłaty administracyjnej, na loty obsługiwane przez firmę Wizz Air

#433 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:38 

niebieski
merw napisał(a):
Doczekaliśmy sie:
Zniżka dla WDC tylko w dniu zakupu 8 stycznia 2014

Zniżka 20% obejmuje ceny biletów wraz z podatkami, opłatami obowiązkowymi oraz małym bagażem podręcznym (maks. 42 x 32 x 25), lecz bez opłaty administracyjnej, na loty obsługiwane przez firmę Wizz Air

Od dłuższego czasu było widać ruchy cen do góry przed obniżką.
Jednak tak ewidentnego wałka jak tym razem to jeszcze nie było :(
Można powiedzieć, że aż boli d..a.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:42 

No i teraz dylemat, czy kupować po niezłej cenie w promocji czy dwa tygodnie po promocji znów będą w cenach sprzed 3 dni lub nawet lepszych.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 08 Sty 2014 00:59 

Też zauważyłem wzrost cen w ostatnich dniach, ważne żeby ustalić sobie cenę maksymalną za bilet i tego się trzymać.
Ja dziś kupiłem Skavstę za 34pln, taniej niż wczoraj (54pln).

#436 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:03 
Awatar użytkownika

niebieski
blazejbaklazan napisał(a):
No i teraz dylemat, czy kupować po niezłej cenie w promocji czy dwa tygodnie po promocji znów będą w cenach sprzed 3 dni lub nawet lepszych.

Jak dla mnie dzisiejsze ceny na luty OW z WDC np. na trasie GDN-LTN w klimacie 200-550 PLN wywołują jedynie :lol:
Czekaj aż się skończy "wielka promocja Wizzzzzzz" :D
Chyba, że szukasz lotów od kwietnia w górę - tam jeszcze coś sensownego IMO można znaleźć...

#437 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:05 

Czy 129zł za Barcelona->Katowice to dobra cena? (maj)
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:16 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Dobra. Moglaby byc ciut lepsza ale jest bardzo przyzwoita.
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:18 

Z tym, że do Barcelony miałbym już za 200zł. Zastanawiam się, czy jeszcze warto poczekać, bo najpóźniej w Barcelonie muszę być 20.05.
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 08 Sty 2014 01:19 

danziger napisał(a):
blazejbaklazan napisał(a):

Jak dla mnie dzisiejsze ceny na luty OW z WDC np. na trasie GDN-LTN w klimacie 200-550 PLN wywołują jedynie :lol:
Czekaj aż się skończy "wielka promocja Wizzzzzzz" :D
Chyba, że szukasz lotów od kwietnia w górę - tam jeszcze coś sensownego IMO można znaleźć...

Planuję wylot w marcu, tu cena jest niestety zbyt wysoka, a powrót na początku kwietnia. Bilet na powrót wychodzi taniej niż przed promocją ale z drugiej strony nie wiem czy opłaca się kupować tylko bilet powrotny (nie mając jeszcze biletu do izraela - zawsze to jakieś ryzyko) żeby zaoszczędzić 30 zł. Myślicie, że po promocji ceny wrócą do wartości sprzed 4 dni?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 129  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: friend oraz 7 gości