Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Modlin Paryż 5 zł RT
#1 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wizz + Ryan

Załączniki:
r.png
r.png [ 23.57 KiB | Obejrzany 1509 razy ]
w.png
w.png [ 14.82 KiB | Obejrzany 1509 razy ]
 Profil Relacje PM off
BB108 lubi ten post.
BB108 uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Paź 2012 14:23 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Krajów: 52 / 24.3%
Biorać pod uwage fakt, że trzeba doliczyć dojazd do Paryża z lotniska (koszty plus czas) to oferta średnio atrakcyjna, gdyż w samym mieście bedziemy kilka-kilkanaście godzin. Ale jeśli ktoś lubi to czemu nie?!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Paź 2012 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Krajów: 43 / 20.1%
Zbanowany
nie, zamykane na noc

#4 PostWysłany: 19 Paź 2012 15:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Można też za 2 zł RT:

Załączniki:
wmi-bva.png
wmi-bva.png [ 70.2 KiB | Obejrzany 1215 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Paź 2012 16:40 

niebieski
patrząc na stosunek czasu na zwiedzanie/ilość(koszt!) noclegów to już pierwsze opcja sie wydaje lepszejsza
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Paź 2012 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
kurde 5 zł, potem 2 zł, strasznie drogo!!!

Znajdźcie jakiś lot za 0,02 zł to może się zastanowię...

PS. Oczywiście to ironia. Połączenie pierwsze całkiem całkiem, choć jak już kiedyś pisałem, zanim wykupicie tego typu lot sprawdźcie tez inne koszty związane z wyjazdem. W przypadku Paryża to 15 EURO w jedną stronę na dojazd do miasta (jak ktoś jest studentem i ma czas to może troszkę taniej koleją), do tego dochodzi komunikacja miejska (też nie tania) oraz nocleg (tu już w ogóle ceny są znaczne). Nigdy nie zapomnę jak chcą zjeść śniadanie w jednej z knajpek w okolicach Montmartre, zapłaciłem mniej więcej w przeliczeniu 44 zł za bagietkę i kawę. No ale cóż to było tzw. frycowe bo nie zapytałem o cenę, a cen nie było wywieszonych przy produktach (podobne numery są bardzo częste w Amsterdamie, nigdy nie zapomnę jak kawałek pizzy w tym samym barze zmieniał swą cenę w zależności od dnia, osoby obsługującej oraz jak "bogato" danego dnia wyglądaliśmy w granicach od 3 do 6 EURO - oczywiście mowa tu o tym samym rodzaju pizzy).
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Modlin Paryż 5 zł RT
#7 PostWysłany: 19 Paź 2012 17:38 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Doceniam plynne przejscie od cen biletu do ceny bulki. Merytorycznej wartosci wypowiedzi jednak nie dostrzegam.

#8 PostWysłany: 19 Paź 2012 18:06 

niebieski
5zł + 30e to jest jakieś 130zł, to wg Was naprawdę dużo za lot samolotem i dojazd do Paryża? Zastanówcie się ile musicie w PL płacić za pociągi, busy czy inne rzeczy. Tanie bilety źle, drogie jeszcze gorzej. Może jeszcze dodam, że byłem tydzien temu w Paryżu od 8rano do 22wieczorem, da sie zobaczyć całkiem sporo:-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Paź 2012 18:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Kamil napisał(a):
Doceniam plynne przejscie od cen biletu do ceny bulki. Merytorycznej wartosci wypowiedzi jednak nie dostrzegam.

Jak to nie? Streszczę to w jednym zdaniu.

Przed zakupem biletów za 5 zł, przeanalizujcie koszty dotarcia z lotniska, noclegów i "przeżycia" w danym mieście, a także sensowność godziny odlotów do (późny wieczór) i z miejsca docelowego (wczesny ranek), bo jednodniowa podróż za parę złotych może ostatecznie wynieść co najmniej kilkaset złotych.

PS. siGGe - 130 zł to nie dużo, na dojazd do lotniska w Polsce np. PKP nierzadko można wydać więcej,ale to nie są wszystkie koszty. To świetne ceny, a czasem nawet lepiej niż świetne, ale przed zakupem biletu warto przeanalizować wszystkie koszty, także te nie związane z pieniędzmi, a np. z urlopem i w pełni świadomie podjąć decyzję czy lepsza jest jendodniówka z lotami za 5 zł, czy trzydniówka w weekend z lotami za XX lub nawet XXX zł ale z lepiej dobranymi godzinami przylotów i odlotów.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Paź 2012 18:31 

niebieski
ja bylbym za tym aby zadedykowano pewna czesc forum na właśnie takie krótkie podsumowanie ile dana podroz moze kosztowac. zebrac najtansze, srednie i najdrozsze opcje dojazdu do/z miasta, spanie, jedzenie(ale nie ze najtaniej zabrac zupki chinskie z domu tylko np jakies pierkarnie czy tanie restaracje/bary/jadlodajnie), czy cos extra co jest dostpne na miejscu i popularne lub warte zwiedzenie(np wieza montparse w paryzu o ktorej dopiero co sie doweidzialem, jak dla mnie lepszy bajer niz eifla)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Paź 2012 18:32 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
To wszystko jest Hetman już na forum w odpowiednich działach :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Paź 2012 19:09 

niebieski
Hubert napisał(a):
To wszystko jest Hetman już na forum w odpowiednich działach :)

albo: to wszystko jest w internecie :D
tego to ja sie domyslam, że jest. ale pewnie wszyscy sie zgodza, że cos wyzej zaproponowanego moglo by powstac po to żeby nie szukac informacji ogolnych i praktycznych dla wiekszosci wyjazdow. gdyby ktos chcial wiecej szeczegolow to wtedy jak najbaridzej odeslanie do szukania bylo by wlasciwe.
ja wiem, ze przy tworzeniu takiego elementarze bylyby problemy, pojawialyby sie pytanie bez odpowiedzi itp. no ale mysle, ze warto to przeanalizowac. chcialby po to zeby nie musiec setny raz odpowieadac na to samo pytanie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: hmax, prerogatywa oraz 8 gości