Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lip 2012 21:42 
Site Admin

Loty: 539
Kilometry: 996 635
Krajów: 82 / 38.3%
Nic rewelacyjnego ale sam skorzystałem (kumpel na erazmusie w Portugalii od września, trzeba odwiedzić ;) a kto wie jak z czasem będzie w roku akademickim) więc może innym też się przyda
Loty z Polski (wiele miast, najtaniej pojedyncze daty w wizz z Wrocka od 39zł w jedną stronę, potem za 54zł z tego samego miasta ryan więcej dat, za 69zł bardzo dużo do wyboru z różnych miast w wizz) do Paryża, i dalej do Porto (ryan za 20euro do, powroty za 22euro, dużo dat).
Można złożyć dolot bez nocek, powrót raczej z nocką (nie szukałem specjalnie czy bez nocki się da, bo ja akurat zatrzymuje się na kilka dni wracając więc mi to na rękę)

(ceny płacąc odpowiednimi kartami, bez członkostwa, z nim odpowiednio taniej na Paryż)
pozdr

Ostatnio edytowany przez Washington, 06 Lip 2012 00:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 05 Lip 2012 22:32 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Washington napisał(a):
Nic rewelacyjnego ale sam skorzystałem (kumpel na erazmusie w Portugalii od września, trzeba odwiedzić ;) a kto wie jak z czasem będzie w roku akademickim) więc może innym też się przyda
Loty z Polski (wiele miast, najtaniej pojedyncze daty w wizz z Wrocka od 39zł w jedną stronę, potem za 54zł z tego samego miasta ryan więcej dat, za 69zł bardzo dużo do wyboru z różnych miast w wizz) do Paryża, i dalej do Porto (ryan za 20euro do, powroty za 22euro, dużo dat).
Można złożyć dolot bez nocek, powrót raczej z nocką (nie szukałem specjalnie czy bez nocki się da, bo ja akurat zatrzymuje się na kilka dni wracając więc mi to na rękę)

(ceny płacąc odpowiednimi kartami, bez członkostwa, z nim odpowiednio taniej na Paryż)
pozdr

Proszę o podanie konkretów.
Chociaż jeden termin w ww. cenie.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Lip 2012 22:56 

JIK napisał(a):
Proszę o podanie konkretów.
Chociaż jeden termin w ww. cenie.

zgadzam się, że jak ktoś umieszcza posta na forum to mógłby wrzucić przykładowe daty.

niemniej jest nawet taniej z wrocka:
od 9 WRZ do 4 PAŹ wyloty za 19 PLN dla członków klubu (reszta 19/39)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lip 2012 00:22 
Site Admin

Loty: 539
Kilometry: 996 635
Krajów: 82 / 38.3%
Terminów jest naprawdę sporo, nie chciałem umieszczać gotowych rozwiązań tylko dać sygnał o dostępności biletów w atrakcyjnych cenach plus dogodnej trasie (kombinacje przez inne miasta niż Paryż wychodzą drożej)
ale jeśli ma być przykład proszę bardzo (z Wrocławia): 16-27.IX po 54zł
tak jak pisał kolega wyżej - są też tańsze, za 19zł - np 13-20.IX (mea culpa, mnie interesowała tylko druga połowa, zapomniałem napisać że wcześniej są tańsze)
(w obu terminach 16-26 i 13-19 są za 43euro bilety dalej do Porto - zresztą prawie przez cały miesiąc są w tych cenach, naprawdę)

to naprawdę nie jest wielki wysiłek sprawdzić (fajnie jak ktoś podaje nam gotowe rozwiązania ale chyba jednak nie do końca chodzi o to - trzeba dać wędkę a nie rybę, że tak parabolą się posłużę)

#5 PostWysłany: 08 Lip 2012 15:42 

Witam,

Lecę do Porto przez Paryż 22.09 (tylko ta data mnie interesowała oraz możliwość krótkiego wypadu do Paryża w drodze do Porto) i potwierdzam, że można znaleźć bardzo dobre ceny połączeń w drugiej połowie IX. Loty składane, Wizz plus Ryanair.
Mieszkam w okolicy Krakowa, ale lepszy "deal" ma Wizz z Katowic (22.09) i będę kupować bilety na 22.09 (125zł regularna, przy opcji X Club oraz karcie Citi cena schodzi do 69zł. Może któryś z forumowiczów mi pomoże w zakupie :) . Wylot z Katowic 6:05, przylot 8:10.
Z Krakowa, jeszcze wczoraj widziałam opcję Ryanair na 20.09 do Paryża za 67 zł. (wylot 12:15, przylot 14:35).
W Paryżu cały dzionek na kawę i croissanta pod wieżą Eiffla :)
Wylot z Paryża do Porto o 22:50 (przylot 23:55) Ryanair, za 21.99 euro (w dniu 22.09, są też ciut tańsze opcje w okolicach 20.09).

Przy okazji: kto z Was wie ile kosztuje/trwa przejazd z lotniska w Paryżu i czy są bilety w opcji tam i z powrotem?

dzięki, pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lip 2012 15:51 

Washington napisał(a):

pozdr

Jeszcze słówko,
Można złożyć powrót bez nocki, ja tak wykombinowałam:
30.09. Porto-Eindhoven, Ryanair, 45.99 euro - godziny: 6:50 - 10:25
30.09 Eindhoven-Katowice, Wizz, 22.99 euro (lub taniej, opcja X Club 17.99 etc.), godziny: 19.05 - 20.50.

Samochód zostaje na parkingu w Katowicach, więc powrót z Porto poszukiwałam z opcją powrotu do tego lotniska. Akurat jedynie w dniach pomiędzy 29.09 a 1.10 max, więc poszukiwania były ciut okrojone.

Wspomnę, że TAP Portugal zawiódł mnie zupełnie, jeśli chodzi o tanie loty na koniec IX, i choć będę w Lizbonie 28.09, to bardziej mi się opłaca wrócić do Porto niż lecieć z Lizbony do/w stronę Polski.
Kilka dni temu był na TAPie "deal" z Lizbony do Madrytu za 35 euro, ale już nie ma, a to co jest gdziekolwiek do Europy jest drogo :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Lip 2012 16:35 
Awatar użytkownika

niebieski
spinna napisał(a):
Przy okazji: kto z Was wie ile kosztuje/trwa przejazd z lotniska w Paryżu i czy są bilety w opcji tam i z powrotem?

OW 15 EUR
RT 30 EUR

podróż w jedną stronę zajmuje ok. 1h

#8 PostWysłany: 08 Lip 2012 22:53 

szukam lotu do Portugalii, jestem nowa na forum, dopiero doczytałam się, że chyba nie ma do Lizbony, to może być Porto, ale czy ktoś pomogłby mi w wyszukaniu/zakupie biletu na wrzesień br.?
(skontaktowałabym się prywatnie z kimś , ale nie moge wysyłać prywatnych wiadomości, czy to normalne?)
z góry dziękuję za odpowiedź
Kate
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Lip 2012 03:16 

catherine80 napisał(a):
szukam lotu do Portugalii, jestem nowa na forum, dopiero doczytałam się, że chyba nie ma do Lizbony, to może być Porto, ale czy ktoś pomogłby mi w wyszukaniu/zakupie biletu na wrzesień br.?
(skontaktowałabym się prywatnie z kimś , ale nie moge wysyłać prywatnych wiadomości, czy to normalne?)
Kate

Prywatne wiadomości można wysyłać, kiedy będziesz miała bodajże 3 posty.

wizzair.com + ryanair.com

Na wizzair.com zaznaczasz płatność kartą citibank wizz air (ktoś z zaufanych forumowiczów może za Ciebie zapłacić taką kartą)

Jeśli chodzi o płatność na ryanair.com, płacisz kartą prepaid mastercard, możesz ją kupić za grosze na allegro albo znowu skorzystać z pomocy forumowiczów

Minuta szukania:

Image

#10 PostWysłany: 10 Lip 2012 01:59 

catherine80 napisał(a):
Kate

Do Lizbony sama próbowałam coś znaleźć na IX, najtaniej wychodziło mi przez wyszukiwarkę Airnova. Ale i tak drożyzna straszna w porównaniu do lotów do Porto. Spokojnie wyszukasz połączenia z 1 przesiadką, które nie powinny przekroczyć 250-350zł.

pozdr,
Ewa
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 10 gości