Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:16 

Dzień dobry,
kupiłam niedawno bilet BA: Los Angeles-Londyn-Warszawa.
Czy ktoś z Was wie czy jest możliwość, żebym wysiadła w Londynie a żeby mój bagaż poleciał do Warszawy ze współpasażerem? Czy da się to jakoś załatwić? Jakieś podanie/upoważnienie?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma takiej opcji. Bagaż nigdy nie poleci bez pasażera, oprócz jednego przypadku - opóźnionego/zagubionego bagażu, dolatującego do właściciela.
 Profil Relacje PM off
codriver lubi ten post.

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:31 

Czyli pozostaje mi na odprawie w LA zgłosić, żeby nadali go tylko do Londynu i tam go odebrać. A mamy pewność, że oni weryfikują czy każdy pasażer z bagażem jest na pokładzie?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:34 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Tak, jak najbardziej jest to sprawdzane. Takie są procedury.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak. Ku przestrodze dodam, że nie warto próbować sprawdzać ich systemów. Będą szukać w luku Twojej torby, kiedy już wszyscy pasasżerowie będą siedzieć w samolocie. 30 minut opóźnienia gwarantowane.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:55 

No w taki sposób bym nie chciała ryzykować... Czyli nie ma żadnej opcji na posłanie tego bagażu dalej? A gdyby go traktować jako nadbagaż od Londonu do Warszawy?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak drugi pasażer zapłaci +23kg nadbagażu albo kupi 2 bagaż to tak. Innym sposobem nie da się. Albo Kurier.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:03 

niebieski
Zeus napisał(a):
Jak drugi pasażer zapłaci +23kg nadbagażu albo kupi 2 bagaż to tak. Innym sposobem nie da się. Albo Kurier.

Niekoniecznie. Jak podejdziecie razem do odprawy, to jest duże prawdopodobieństwo, że bagaż (obie sztuki) zostanie przypisany do jednej osoby - wielokrotnie tak miałem, jak leciałem z Żoną. Z tym, że musi to być osoba, która leci dalej.
szymonpoznan1 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Teoretycznie nie ma prawa ale z wieloletniej praktyki pracy na lotnisku to spotykalem takie przypadki

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:21 

srebrny
Gleba3 napisał(a):
Zeus napisał(a):

Niekoniecznie. Jak podejdziecie razem do odprawy, to jest duże prawdopodobieństwo, że bagaż (obie sztuki) zostanie przypisany do jednej osoby - wielokrotnie tak miałem, jak leciałem z Żoną. Z tym, że musi to być osoba, która leci dalej.

Pewnie miales oba bilety na jednej rezerwacji.
W tym przypadku, takiej wiedzy nie posiadamy.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:25 

becek napisał(a):
Teoretycznie nie ma prawa ale z wieloletniej praktyki pracy na lotnisku to spotykalem takie przypadki

Czyli jakaś szansa by była? Wystarczy żebyśmy oboje podeszli do odprawy bagażowej i żeby to jakoś tak na męża przypisać? Ale my się będziemy odprawiać w LA, więc to już pewnie wtedy musielibyśmy tak zorganizować?

-- 09 Wrz 2014 21:27 --

jacek96 napisał(a):
Gleba3 napisał(a):
Zeus napisał(a):

Pewnie miales oba bilety na jednej rezerwacji.
W tym przypadku, takiej wiedzy nie posiadamy.

Właściwie to rezerwacja jest Warszawa-Londyn_Los Angeles_Londyn-Warszawa i ja bym po prostu wysiadła w Londynie w drodze powrotnej, a mąż leci dalej do Warszawy...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:29 
Awatar użytkownika

srebrny
W Twoim przypadku to proste- odpraw cały bagaż na niego,to mozliwe
Tzn żeby na jego Bilecie był cały bagaz

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:33 

becek napisał(a):
W Twoim przypadku to proste- odpraw cały bagaż na niego,to mozliwe
Tzn żeby na jego Bilecie był cały bagaz

Ale nie policzą tego jako nadbagaż w tym przypadku? I mówimy o odprawie online czy już tej na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Mąż idzie pierwsZy,daje paszport,kładzie wszystkie bagaże na lade
Wtedy tez dodaje ze lecicie razem i dodaje Twój paszport
To powinno wystarczyć
Waga przeliczania na liczbę pasazreow,kwitek to tylko kwitek

Głupi srajpad zamienia mi wyrazy :(

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Wrz 2014 21:52 

niebieski
becek napisał(a):
Mąż idzie pierwsZy,daje paszport, kładzie wszystkie bagaże na lade
Wtedy tez dodaje ze lecicie razem i dodaje Twój paszport
To powinno wystarczyć
Waga przeliczania na liczbę pasazreow,kwitek to tylko kwitek

Potwierdzam, dokładnie tak to działa.

#16 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:00 

srebrny
Offtopic: ile zaplacilas za wylot/powrot z Waw? Ja kupilem z prg i nawet nie sprawdzilem waw :-/
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:03 

Czyli najważniejsze jest, żeby to na niego zapisali oba bagaże... Mam nadzieję, że faktycznie się uda, bo inaczej pozostanie mi przysłanie bagażu paczką do Polski...:)

-- 09 Wrz 2014 22:04 --

opo napisał(a):
Offtopic: ile zaplacilas za wylot/powrot z Waw? Ja kupilem z prg i nawet nie sprawdzilem waw :-/

wyszło około 3tys... bo to październik- wczoraj były super promocyjne oferty na listopad, ale już kupiliśmy bilety no i urlop mieliśmy na październik zaklepany
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:10 

srebrny
Dzieki za odp.
Ja proponuje po prostu poprosic na lotnisku zeby przypisali dwa bagaze do jednego pasazera. Mialem tak bardzo bardzo czesto. Mozesz wspomniec, ze maz ma dobre ubezpieczenie bagazu a Ty nie. Rozmowa otwiera wiele drzwi.:-) powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:16 

Hej, mam taki problem, wracam z żoną z LA przez Londyn do Warszawy, w Londynie mamy 6h przerwy, żona chce zostać w Londynie, ale bagaż najlepiej gdyby poleciał ze mną - da się to jakoś sensownie ogarnąć? Czy w ogóle jest opcja na odbiór bagażu w Londynie? Ew. Czy możemy nadać bagaż w La do WAW, żonka zostaje w Londynie, a ja jak gdyby nigdy nic odbieram bagaże obydwa i wychodzę spokojnie przez bramki? Sorry za być może naiwne pytania, ale nie latałem nigdy zarejestrowanym bagażem. Aha, linie to British Airways.

#20 PostWysłany: 09 Wrz 2014 22:21 

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc:) Zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości, ale widzę, że jakaś szansa jest:)
Ale przy odprawie on-line mam normalnie bagaż zostawić przy sobie, tak? Dopiero na lotnisku zagadać o przypisanie do męża?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Kawahubert oraz 4 gości