Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 16 Sty 2026 22:05 

Warszawa - Larnaca, bagaz rejestrowany 32 kg w dwie strony w cenie 840-940 (w zależności od przeglądarki i apki). W poprzednim roku w tym samym terminie (lipiec) bagaż kupiony za 590 zł. Na luty mam Gdańsk - Malaga i tam też ceny podobne, ale w tym przypadku wybiorę paczkomat. Tak mocno wzrosły w tym roku bagaże rejestrowane?
Za 3 dni kończy mi się WDC i sie zastanawiam czy brać ten za 840 zł czy liczyć, że na wiosnę spadnie do 600-700 zł...
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#962 PostWysłany: 19 Sty 2026 01:17 
Awatar użytkownika

Czy sa jakieś zasady rządzące się ceną bagażu w tej linii? Bliżej daty wylotu tanieją, drożeją, wrzucają jakieś promocje? Mam bilety do Porto na maj bez żadnego bagażu, a będę potrzebować plecaka, z grubsza mieszczącego się w definicji płatnego podręcznego. Cena zmienia się prawie codziennie i jak sprawdzam, zazwyczaj wychodzi 320-400 zł w obie strony (raz było poniżej 300).
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 22 Cze 2026 07:21 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeżeli lecicie z Wizz Airem z Budapesztu i macie wykupiony bagaż rejestrowany, czyli ten nadawany do luku, to nie musicie już martwić się o to, gdzie go zostawicie. Port BUD we współpracy z AirportHUB Bag Free HUB umożliwił nadanie walizki czy torby w samym centrum miasta.
Oferta ma kilka warunków, które są dość łatwe do spełnienia. Nowa opcja dostępna jest dla osób, których samoloty startują między 12:00 a północą. Dodatkowo trzeba być już odprawionym online, a bagaż nadać w punkcie przy placu Kálvina (ścisłe centrum) najpóźniej cztery godziny przed startem samolotu. Musi on także spełniać wymogi przewoźnika co do wagi i wymiarów. Jeżeli wpisujecie się w każdy z tych punktów, a także zapłacicie 3500 forintów, czyli ok. 42 zł, to walizkę odbierzecie w miejscu docelowym, zamiast ciągać ją ze sobą podczas zwiedzania.
https://www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/mo ... 7357&ei=82
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
paweł p uważa post za pomocny.

#964 PostWysłany: 22 Cze 2026 09:10 

niebieski
Zauważyłem ciekawą rzecz jeśli chodzi o bagaż rejestrowany, narazie na 2 lotach się sprawdziło.

Bagaż nadawany 20kg dokupiłem w momencie odprawy na ostatnią chwilę (SEQ >200). Na trasie WAW-BCN kosztował 80zł, a GDN-FCO 100zł OW. Mam swoja teorie, że algorytm "widzi" ile miejsca jeszcze zostało w luku, w momencie gdy zostało już niewiele osób do odprawy i jest miejsce, cena bagażu mocno spada.

Gdy próbowałem dodać bagaż kilka dni wcześniej, zawsze pokazywało ceny >200zł OW.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#965 PostWysłany: 21 Lip 2026 22:47 

niebieski
Mam pytanie do osób, które latają Wizz Airem.

Mam 2 walizki z materiału CabinZero z kółkami (rozmiar kabinowy), ale chciałbym je nadać jako jeden bagaż rejestrowany. Lot mam za 3 dni.

To miało być proste, ale teraz mam cykora. Jaki jest najprostszy sposób, żeby to zrobić? Czy wystarczy spakować obie walizki do dużego pokrowca/torby transportowej i nadać jako jedną sztukę bagażu, czy lepiej zrobić to inaczej?

Jeśli ktoś ma doświadczenie z takim rozwiązaniem w Wizz Air, będę wdzięczny za podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#966 PostWysłany: 21 Lip 2026 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
https://forum.fly4free.pl/jednorazowy-bagaz-nadawany,228,177286

#967 PostWysłany: 22 Lip 2026 08:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Tzw "ruska torba" lub karton są jak najbardziej OK.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość