Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Gru 2015 13:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś wie jak wygląda sprawa zwrotu biletu w A3?
Nadmienię, iż rezerwowałem kilka miesięcy temu przez GoVoyagers za dobrą cenę :)
Niestety nie dostanę urlopu, jednakże nie chcąc rezygnować z wyjazdu całkowicie chciałbym zmienić termin na weekend. Dopłata za zmianę wychodzi jednak drożej od alternatywnej trasy podróży innymi liniami (pegasus itp.) --> 400zł OW, a 250zł OW, co i tak przestaje się opłacać.
Czy jest jakaś opcja zwrotu biletu i otrzymania kwoty równej bądź zbliżonej do tej która widnieje na stronie A3 'zarządzania rezerwacją' (cena dużo wyższa niż ta którą zapłaciłem).

Jakie jest ewentualne inne wyście z tej sytuacji chcąc mimo wszystko lecieć w innym terminie?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 11 Gru 2015 14:04 

Wszystko zależy od warunków taryfy. Mniemam, że bilet kupowany jest w taryfie GoLight, gdzie zwroty nie są dopuszczalne (możesz liczyć jedynie na podatki i opłaty).
 PM off  

#3 PostWysłany: 11 Gru 2015 14:30 
Awatar użytkownika

niebieski
GoLight, dokładnie.
Dzięki za odp
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Gru 2015 14:42 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
No i zwykle w takich przypadkach linia prawie na pewno odeśle do pośrednika, a oni miewają dodatkowe opłaty za zmiany/anulacje, które trzeba wziąć pod uwagę.

#5 PostWysłany: 11 Gru 2015 15:26 

HON fly4free
Sam A3 niezależnie od taryfy - a więc także w taryfach Flex (pełnozwrotnych) pobiera 20 euro opłaty za anulację / opracowanie zwrotu. Więc uwzględniając to plus opłaty pośrednika nie spodziewałbym się nic z taryfy GoLight :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Gru 2015 15:47 

srebrny
A3 zwraca cale podatki, bez potracen, jesli bilet byl kupowany przez posrednika-jedynie posrednik pobierze oplate manipulacyjna.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Gru 2015 19:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, wszystko jasne.
Dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Cześć i czołem :)
Jednak odbyłem podróż do IST, było super, polecam xD

W każdym razie, co ciekawe... miałem kupione dwa bilety na to samo nazwisko (przez przypadek kupiłem powrót IST-ATH-TXL dwa razy).
Także wracając do tematu zwrotów biletu.
Wykorzystałem jeden bilet. Pani przy checkinie bardzo się zdziwiła kiedy podałem jej paszport i ujrzała dwie różne rezerwacje na to samo nazwisko. W temacie zwrotu odesłano mnie do biura A3 w IST, a potem w ATH. Dwukrotnie dowiedziałem się, że biletu nie zwrócę bo taryfa bezzwrotna, ale jak najbardziej zwrot taxów mi przysługuje. Jednak... z uwagi na to, iż nie kupowałem na stronie A3, to muszę się kontaktować z agentem --> w moim przypadku GoVoyagers.

Tak też zrobiłem. Po próbie kontaktu przez formularz na stronie, dostałem chyba automatycznego maila, że zwroty są realizowane PRZED lotem, a nie po. Nie chciało mi się wdawać w zbędną dyskusję, gdyż w międzyczasie próbowałem też kontaktu przez facebooka. Ten kanał kontaktu okazał się najbardziej skuteczny. Opisałem temat, podałem etix, PNR, nr konta. Po tygodniu widzę kasę na koncie ;]
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.
ciacho_majonez uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości