Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Wrz 2015 18:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Na tej trasie LOT ma przewage (0 stop). Ale ma tez minus - przewaznie ceny wyzsze o 10-20%.
Poza lotem to szukaj najlepszych/najszybszych polaczen np. 1-2h w innym hubie w Europie.
Chyba poza Ukrainian, to wszyscy w economy maja juz przyzwoity standard. I w sumie "do not overcomplicate" dla 30PLN... :-)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#22 PostWysłany: 01 Wrz 2015 19:02 

srebrny
Ja zdecydowanie polecam AF.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Wrz 2015 19:37 

srebrny
no i pytanie jest nastepujace: lecisz prywatnie za swoja kase czy sluzbowo i placi firma ?
jesli to drugie to nie warto nawet sie zastanawiac i bezposrednio lotem bedzie najwygodniej.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 01 Wrz 2015 20:07 

Jezeli czas jest bezcenny to LOT leci na JFK zaledwie 8,5h. Kazda inna podroz to 2h dolot+2h (minimum) transfer + 8h lotu. To daje minimum 12h.
Ja latam z i do USA co kilka miesiecy. Przez te 25 lat latania latalem juz chyba wszystkim.

Punktualnosc numer 1 to Lufthansa i Swiss. Swiss ma bardzo dobry serwis. In minus to transfer w Zurichu. Tam trzeba leciec nieomal biegiem do pociagu miedzy terminalami i pozniej jeszcze szybciej do stanowiska odlotow. Na oslodzenie tego....Rozdaja czekoladki...-;)
Air France jest bardzo zatloczony i fatalne lotnisko w Paryzu. Tam sie jedzie autobusem a pozniej schody, korytarze, schody. Do tego maja tam koszmarne kontrole. Kolejki, balagan.
KLM bardzo przyjazdne lotnisko w Amsterdamie. Ale slaby komfort podrozy. Austrian lecialem w czerwcu. Stare 767. I te czerwone rajstopy stewardes...Przyjazdne lotnisko w Vienna. Nie ma security przy przesiadce z WAW w Wiedniu. Jedynie paszpotrowa.
British. Srednia jakosc podrozy. Nieprzyjazne lotnisko w Londynie. Znowu te przejazdy z jednego terminalu na drugi. Tlok i najwieksze security w Europie. To jest zniechecajace.
SAS ma przyjazne lotnisko w Kopenhadze i bardzo dobry serwis. Ale dawno nimi nie latalem bo chyba maja kosmiczne ceny. Finnair. Bardzo dobry serwis i male lotnisko w Helsinkach. Szybki dolot z WAW i co wazne...w kierunku lotu. Ale ostatnio maja kiepskie transfery na loty z i do WAW i od jakiegos czasu nimi nie latam. Air Berlin. Bardzo kiepska jakosc podrozy. Zwyczajnie ciasno. Niejasne warunki przewozu bagazu. American Airlines. Bardzo dobry serwis. Latalem przez Londyn. Duzo miejsca na nogi. Aer Lingus. Na plus US Immigration w Dublinie. Jako jedyny port w Europie ! Na JFK wysiadasz i nie stoisz 2h w kolejce do urzedasa. Wychodzisz i jak local idziesz po bagaz. Na plus znowu kierunek przelotu.
Unikam takich linii jak Air Italia bo lotnisko w Rzymie jest tragiczne. Raz okradli mi tam bagaz. Iberia z koleii nie jest w kierunku przelotu i za mocno wydluza czas. To chyba tyle co pamietam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 02 Wrz 2015 09:40 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 201 994
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
@jacek6619 kiedy leciałeś Swissem, że masz takie zdanie? Akurat niebawem lecę LX do NY ( powrót OS) i spotkałem się raczej z odwtornymi opiniami : "transfer na ZRH to łatwizna" , "nawet 25 min powinno wystarczyć na przesiadkę" i "loty ZRH na JFK są nagminnie opóźnione" Z resztą jak wszystko jest na jednym bilecie to nie ma się co martwic :)

#26 PostWysłany: 02 Wrz 2015 09:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja ze Swiss'em w Zurychu mam tylko dobre doswiadczenia, szybka przesiadka i dobre czasy polaczen standardowe 45min - 1,5h w zupelnosci wystarczaja na przejscie na drugi lot (zreszta jak na jednym bilecie, to problem linii :-) ). Moglo mi sie juz to pomylic ale o ile pamietam, to moze delikatnie bym sie tylko czepil samolotow, nie sa stare ale juz troche widac latka, tak wiec przewaznie mialem znacznie lepsze wrazenia z LH, UA i LO (Dreamliner).
 Profil Relacje PM off
error000 uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 02 Wrz 2015 19:11 

error000 napisał(a):
@jacek6619 kiedy leciałeś Swissem, że masz takie zdanie? Akurat niebawem lecę LX do NY ( powrót OS) i spotkałem się raczej z odwtornymi opiniami : "transfer na ZRH to łatwizna" , "nawet 25 min powinno wystarczyć na przesiadkę" i "loty ZRH na JFK są nagminnie opóźnione" Z resztą jak wszystko jest na jednym bilecie to nie ma się co martwic :)

Przez Zurich lecialem w polowie lipca. Przesiadka byla okolo godziny. Wygladalo to tak, ze caly ten czas minal na dotarciu z jednego samolotu do drugiego. W momencie jak bylem juz przy bramce samolotu lecacego do USA nie bylo nawet czasu isc do WC bo juz wpuszczali na poklad. Szczerze mowiac nie bylo nawet czasu rozejrzec sie po lotnisku. Ja wiem, ze jest to czas jak najbardziej odpowiedni ale moim zdaniem zbyt krotki. Gdyby nie przejazd pociagiem z jednego terminala na drugi i spora wycieczka nogami to spokojnie.
 Profil Relacje PM off
error000 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości