Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Maj 2015 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 699 713
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Hej,

Jakoze nie mam doświadczenia w tego typu lotach, mam nastepujące pytanie:

Mam kupiony bilet Sydney>Perth>Doha>Berlin, lot kupiony od Qatar Airways. Odcinek Sydney>Perth jest realizowany przez Virgin Australia. Początkowo czas na przesiadkę w Perth wynosił 2,5 h, jednak właśnie dostałam powiadomienie o zmianie w godzinie połączenia, w związku z czym czas na przesiadkę kurczy się do 1 h 10 min. Z doświadczenia wiem, że na większości europejskich lotnisk dałoby radę, nie jestem jednak pewna jak się sprawy mają Down Under...
Ma ktoś podobne doświadczenia ? Nie wiem za bardzo gdzie się zwrócić, a jako że bilet kupiony w taryfie promocyjnej, obawiam się że może nie byc możliwości przebukowania...
Jakieś pomysły?

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 14 Maj 2015 14:57 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Skoro zmienili na taki czas przesiadki, to znaczy że jest ona wykonalna. Jeśli samolot jednak się opóźni i nie zdążysz na przesiadkę, to przewoźnik za darmo przebookuje Cię na najbliższy lot. Tak więc, bez obaw.

#3 PostWysłany: 14 Maj 2015 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 699 713
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Ok, dzieki.. Jako 'dziecko ryanaira' mam zawsze obawy przed najrozniejszymi modyfikacjami;)

Moja niepewnosc wynika glownie z tego, ze wraz ze zmiana w rozkladzie, qatar wyslal mi wiadomosc ostrzegawcza, cos w rodzaju: warning, your connection time between flights is very short. Make sure you will be able to board on the next flight.
Mam nadzieje, ze to tylko taki straszak, zeby spiac poslady i gnac do drugiej maszyny ;)

#4 PostWysłany: 14 Maj 2015 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Twoj czas na przesiadke jest ponizej: Standard MCT (minimum connecting time) is 90 minutes.

Zobacz tez ten watek:
http://www.lonelyplanet.com/thorntree/f ... t_20837474

"It seems that Qantas have some sort of arrangement with Qatar Airlines, because they said there'd be a bus waiting on the tarmac outside the plane after I land that will go straight across the runway."

W kazdym razie, jak nie zdazysz, to zmienia Ci lot na nastepny, bo wszystko jest na jednym bilecie i nie jest Twoja wina, ze skrocili czas przesiadki. Mozesz zadzwonic do nich profilaktycznie, moze przesuna Cie na kolejny lot od razu, ewentualnie pogadac o tym jak bedziesz oprawiala sie w Sydney.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość