Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wizzair Reklamacje
#1 PostWysłany: 21 Maj 2014 13:21 

Mam pytanie, o Wasze doświadczenia z reklamowanie lotów/opłat w Wizzairze?
Ja swoją przygodę z Wizzairem rozpocząłem od samych nerwów. Podczas rozmowy telefonicznej, po opłaceniu lotów wraz z członkostwem wdc, kolejnego dnia roboczego konsultant zapewniał... że czlonkostwo jest aktywne. W rzeczywistości nie było aktywne i nie mogłem kupić tańszych biletów. Na nic nie zdały się również dalsze interwencje, w efekcie czego loty zostały sprzedane w promocji a następnego dnia ich cena poszła wysoko w góre.

Również z maila, w którym poinformowano mnie o aktywowaniu mi członkostwa wdc wynika, że było ono aktywne kilka dni wczesniej - co jest w 100% niemozliwe.

Chcę teraz reklamować:
-podaną datę - bo w wyniku tego błędu, mam skrócony termin członkostwa o kilka dni;
-w dodatku w związku z wprowadzeniem w błąd co do niezwłocznego aktywowania członkostwa, muszę teraz kupić droże bilety.

Stąd moje pytanie, czy wizzair odpowiada na reklamacje? Jaka jest skuteczność reklamacji. Jaka forma reklamacji jest skuteczna? fax/mail/ milionowe rozmowy?

dzięki

===============
//Roku: Stacjonarny tani telefon do Wizzair: 48 22 351-94-92

Ostatnio edytowany przez Roku, 14 Maj 2015 09:07, edytowano w sumie 1 raz
Aktualizacja danych.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Wizzair Reklamacje
#2 PostWysłany: 21 Maj 2014 13:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Witamy w klubie. Od 2 dni próbuję się skontaktować się z W!zzair, po podwójnym bilecie, co kupiłem z powodu obciążenia serwerów w poniedziałek.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Cze 2014 00:24 

Zbanowany
Pretensje wrzucic do kosza, ich to nie rusza.
Poczytaj co maja ludzie z anulowanymi lotami Wizz Ukraine i stratami na roznicach kursowych.
W kazdej firmie w razie problemow jest problem ale tutaj dochodzi jeszcze problem komunikacyjny (zlewaja to co im piszesz).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Maj 2015 22:41 

Wiecie co. Dziś to już jak dla mnie przegieli całkowicie. Najpierw ich serwer padł a potem bezczeloność faceta z drugiej strony telefonu (przy okazji stacjonarny do wizzair 0048223519492)

Poniżej wklejam wam reklamację, jaką do nich wysłałem. Liczę się z tym że reakcja będzie pewnie zerowa, ale musiałem bo mi serducho waliło i trzeba było z siebie wyrzucić.
Cytuję reklamację:

Proszę Państwa - to już jest totalnie poniżej krytyki!!! Wasze regulaminy, podejście do klienta, zachowanie sięgneło dna.
Poniżej krótko co i jak zaszło:
1 - strona wizzair.com działa więc wchodzę aby kupić bilety poprad - luton w 2 strony
2 - wybrałem loty, klikam rezerwuj
3 - mam loty, mam stawkę jestem w bagażach
4 - wybieram opcje free, żadnych dodatkowych tylko mały kabinowy
5 - jestem w wyborze miejsc siedziących
6 - wybieram w obydwie strony
7 - mam wybrane i klikam dalej
8 - wasz serwer padł totalnie
9 - wiele prób ponownego wejścia na waszą stronę, w końcu się udaje
ALE TE SAME BILETY SPRZED OKOŁO 15 MINUT SĄ JUŻ O 400PLN DROŻSZE!!!!!!!
Pytam się jakim prawem?!?!?!?! To nie moja wina, że wam wywaliło serwer, to wasz problem nie klienta. 400PLN to dla mnie bardzo dużo, dlaczego mam płacić więcej bo wam serwer się zepsuł??? Zdaję sobie sprawę, że nie mam numeru rezerwacji ale proszę się tym w idiotyczny sposób nie zasłaniać, to WY nie daliście mi dojść do momentu zakupu przez internet a nie, że niby ja sobie przeczekałem!!!!! Więc dzwonię na nr infolinii, automatyczna sekretarka powiadamia mnie i tutaj cytuję: ''jesteś pierwszy w kolejce" Więc totalny szok ale po około 5 sekundach Pan odbiera. Nic nie pomógł. Na moje pytania powiedział, że faktycznie jest problem z serwerem. Mogę przeczekać aż problem minie i kupić wtedy albo kupić za jego pośrednictwem. Tylko że nie daje mi gwarancji że cena nie będzie jeszcze wyższa a on kasuje mnie jakieś 40parę złotych. Przecież to jest totalne chamstwo z waszej strony. Pytam sie gdzie logika takiego działania ? Brak. Tylko chciwość i wyzysk. Nic innego. Więc ja uprzejmie pytam czy rozmowa jest nagrywana, Pan że tak, a ja na to że jakim prawem??? Nikt mnie nie powiadomił. A on że owszem automatyczna sekretarka. Ale to NIEPRAWDA!!!!! Patrzcie na cytat wyżej!!!!! Więc ja go proszę o przesłanie nagrania z tej rozmowy. On że się nie da. Ja żeby mnie z kimś decyzyjnym połączył, on że się nie da. Że tam nie ma nikogo na wyższym stanowisku niż on sam i ja mam w to uwierzyć???\
Reasumując - jesteście nastawieni nie na zysk ale na wyzysk. Nieuczciwi, niesprawiedliwi i macie klienta głęboko w nosie.
Nie oczekuję żadnej reakcji z waszej strony, jesteście poniżej wszelkiej krytyki.
Dobrej nocy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Maj 2015 22:54 

Tyle twoje, że im nawciskałeś (niekoniecznie wszystko się zgadza co do wyzysku, skoro większości zdarzyło się wielokrotnie polecieć obecnie za 39 zł OW, jakie były ceny wcześniej nie piszę, ale niech będzie)
Jak nie masz dowodu w postaci screenu, blokady na koncie karty to nie za bardzo jest co udowodnić, a więc... włącz sobie alert cenowy na wyszukiwarce skyscanner, kierunek średnio popularny i być może za chwilę będzie znowu tanio
 PM off  

#6 PostWysłany: 12 Maj 2015 23:11 

wiesz co, nie jestem niczyim adwokatem. kto kupił taniej wcześniej super. i nie mam tutaj problemu
ale wiem co widziałem i niech nie robią ze mnie kretyna
z taką jedną firmą, co to daje mi ze skrzyneczki czarnej telewizję, walczyłem 6 miesięcy i udało się
tez nie mialem nagranej rozmowy podczas podpisywania umowy w punkcie - no bo kto normalny chodzi i wszystko nagrywa - ale wiedzialem ze mam racje i nie dalem im sie.
przeprosin nie bylo ale wyszlo na moje. anulowali stare faktury, juz jest jak byc mialo od poczatku.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Maj 2015 23:34 

Loty: 235
Kilometry: 330 438
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Ceny biletów potrafią zmieniać się bardzo często i nie wykluczone, że po prostu interesujące Cię bilety zostały np. wykupione i jak doszedłeś do momentu płatności, były już wyższe. Myślę, że Twoje pretensje są zupełnie nie na miejscu. Sorry. Taka polityka.

#8 PostWysłany: 13 Maj 2015 07:49 

a jednak sie mylisz. wizzair nie dal mi dojsc do momentu zaplacenia. nie ja sie wycofalem. a to ze ich serwer szwankuje to tez nie moja wina raczej.
zmiana ceny biletu to kazdy wie ze jest dynamiczna. spoko. rozumiem. ale skoro masz juz cene, dane pasazerow podane, wybierasz miejsce i oni cie wywalaja z serwisu to chyba moge miec prestensje skoro 5min pozniej cena jest wyzsza.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Maj 2015 08:31 

niebieski
mateuszkrakow napisał(a):
a jednak sie mylisz. wizzair nie dal mi dojsc do momentu zaplacenia. nie ja sie wycofalem. a to ze ich serwer szwankuje to tez nie moja wina raczej.
zmiana ceny biletu to kazdy wie ze jest dynamiczna. spoko. rozumiem. ale skoro masz juz cene, dane pasazerow podane, wybierasz miejsce i oni cie wywalaja z serwisu to chyba moge miec prestensje skoro 5min pozniej cena jest wyzsza.

Nie jest to idealne, ale gdyby działało to tak jak Ty chcesz, to wystarczy w 180 przeglądarkach dojść do etapu płatności biletu za 39zł i w miarę równocześnie kliknąć zapłać ;) Na Twoją logikę cały samolot zostanie sprzedany za 39.
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 13 Maj 2015 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
mateuszkrakow napisał(a):
wizzair nie dal mi dojsc do momentu zaplacenia. nie ja sie wycofalem. a to ze ich serwer szwankuje to tez nie moja wina raczej.
.

Problemy takie zdarzają się każdej linii, nie tylko Wizzairowi. Zapytaj starych wyjadaczy, ile razy wklepywali wszystkie dane personalno-paszportowe, a na koniec strona raczyła ich technical errorem czy czymś podobnym. Nie ma się co ciskać, póki z karty ci kasy nie pobrali, a biletów nie ujrzałeś;-)
correos lubi ten post.

#11 PostWysłany: 13 Maj 2015 09:31 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Potwierdzam, że takie same kwiatki zdarzają się również w EasyJet, Polskim Busie, i pewnie jeszcze innych.
Morał z tego jeden (serio) - jeżeli tak traktują pasażera i są taką złą linią - nie latać z nimi. Może to spowoduje rewizję ich procedur. A może nie ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 13 Maj 2015 13:52 

no cóż, mi sie tak jeszcze nie zdarzyło ani w wizzair, ani easyjet ani nigdzie indziej.
nie mam pretensji o wzrost kosztów biletów. normalka. ale nie w momencie kiedy to jest z ich winy a nie z mojej.
poza tym złożenie reklamacji wymaga odpowiedzi, choćby i nieuznającej samej reklamacji. tak czy nie?
ciekawe czy sie odezwa.

"Nie jest to idealne, ale gdyby działało to tak jak Ty chcesz, to wystarczy w 180 przeglądarkach dojść do etapu płatności biletu za 39zł i w miarę równocześnie kliknąć zapłać ;) Na Twoją logikę cały samolot zostanie sprzedany za 39" - i w czym problem? skoro jest cena 39 to taka jest cena tak? dlaczego sam tego nie zrobisz i nie kupisz 200 biletow po 39 wiec?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Maj 2015 14:13 

niebieski
"Nie jest to idealne, ale gdyby działało to tak jak Ty chcesz, to wystarczy w 180 przeglądarkach dojść do etapu płatności biletu za 39zł i w miarę równocześnie kliknąć zapłać ;) Na Twoją logikę cały samolot zostanie sprzedany za 39"
- i w czym problem? skoro jest cena 39 to taka jest cena tak? dlaczego sam tego nie zrobisz i nie kupisz 200 biletow po 39 wiec?

Mateusz, może po prostu nie rozumiesz jak wygląda siatka biletów? Nie zobaczyłeś czasem ceny 39 zł za osobę i to sobie przemnożyłeś przez liczbę pasażerów? A potem wprowadziłeś 5 pasażerów i wyszło Ci 400 zł drożej?

Pierwszy bilet może być za 39, następny za 80, kolejny za 120, potem pięć następnych za 200. Dlatego nie można w 180 przeglądarkach zobaczyć biletu po 39 i zarezerwować tylu w tej cenie....

#14 PostWysłany: 13 Maj 2015 14:18 

niebieski
Nie. Jest określona liczba produktów pod nazwą "bilet lotniczy za 39zł". Jak ktoś inny dokona zakupu to produkt przestaje być dostępny. Proste i logiczne.

Kiedy w sklepie internetowym ktoś wykupi ostatnią sztukę przedmiotu podczas gdy my mamy wyświetlone w przeglądarce okno z "kup teraz" to co? Też sprzedawca ma wyczarować większą ilość? Nie wiem o czym w ogóle ta rozmowa.

Można w 180 przeglądarkach zobaczyć bilet za 39zł, ponieważ rozpoczęcie procesu rezerwacji nie powoduje zdjęcia takiego biletu ze stocku. Dopiero zakończenie (zapłacenie) daje taki efekt.

#15 PostWysłany: 13 Maj 2015 16:40 

Gleba3 - ale mi wlasnie o to chodzi, co i ty piszesz. dokladnie. chodzi mi o poprzedni post, ze moznaby kupic caly samolot po 39 za miejsce. calkowita bzdura.
nie, nie wiem jak wyglada siatka biletow, jaki jest schemat czy algorytm dzialania. nie musze tego wiedziec bo nie pracuje w wizzair tylko jestem ich klientem.
moj problem jest taki - idealistyczny zdaje sobie z tego sprawe - ze w przypadku kiedy cena sie zmienia i tracisz te tansza opcje NIE ZE SWOJEJ winy, firma uslugodawca nie powinna tylka na klienta wypinac tylko powiedziec: "ok, dalismy ciala, nadrobimy to". Utopia? moze, moze nie. to jest moj jedyny problem.
sam mieszkalem za granica wiele lat, troche polatalem. wiem jak to jest spoznic sie z biletem. ale tez nie zawsze wiesz duzo wczesniej ze lecisz i kiedy lecisz.
easyjet dal teraz bilety na swieta juz. 1400pln w dwie strony KRK-LGW na 2dorosle + 2dzieci. super. ale czy ja wiem czy bedziemy kogos odwiedzali na swieta? nie. pretensje o to ze ceny wzrosna - zadne.
ale niech wizzair nie bedzie mi bezczelny przez telefon i nie robi ze mnie durnia.

-- 13 Maj 2015 16:44 --

"Nie. Jest określona liczba produktów pod nazwą "bilet lotniczy za 39zł". Jak ktoś inny dokona zakupu to produkt przestaje być dostępny. Proste i logiczne.
Kiedy w sklepie internetowym ktoś wykupi ostatnią sztukę przedmiotu podczas gdy my mamy wyświetlone w przeglądarce okno z "kup teraz" to co? Też sprzedawca ma wyczarować większą ilość? Nie wiem o czym w ogóle ta rozmowa. Można w 180 przeglądarkach zobaczyć bilet za 39zł, ponieważ rozpoczęcie procesu rezerwacji nie powoduje zdjęcia takiego biletu ze stocku. Dopiero zakończenie (zapłacenie) daje taki efekt."

shiver - moment, moment. jeśli klikasz kup teraz a ostatnia sztuka juz zeszla ze stanu ale system cie przepusci i potwierdzi ze jest kupione, to przepraszam, jako klient nie masz prawa zadac towaru? bzdura totalna. sprzedajacy tez powinni znac swoje prawa ale i obowiazki. to jest problem sprzedajacego ze nie zdazyl sciagnac towaru jak juz go nie ma na stanie albo nie zabezpieczyl swojego systemu przed sprzedaza kiedy stan = 0.
poza tym mylisz pojecia o co mi chodzi i chyba nie wczytales sie - nie o podwyzke ceny per se, o bald ich systemu co doprowadzilo do przymusu zakupu po wyzszej cenie. to jest roznica.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 13 Maj 2015 17:16 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
A sprawdziłeś jaka cena tych biletów jest teraz?
Radzę wyczyścić ciasteczka lub sprawdzić z innego komputera.

Wizz jest znany z tego, że lubi podwyższać sztucznie ceny szczególnie dla komputera z IP, z którego jest często sprawdzany jeden kierunek i konkretna data albo jak w twoim przypadku, w czasie kupna nastąpi błąd.
Twoja sytuacja mogła też być taka, że skoro doszedłeś już prawie do płatności, to system zapamiętał te bilety jako już zarezerwowane, a przy kolejnej próbie kupna podawał ci już cenę z wyższej puli.

Mi się nie chciało do końca w to wierzyć, aż przed zakupem biletów w korzystnej cenie nie postanowiłam sprawdzić jej dodatkowo z komputera męża. Efekt - cena była jeszcze niższa. Polecam sprawdzić.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 13 Maj 2015 22:50 

nie, nie sprawdzałem już, jak to sie mowi już po jabłkach. ale dzieki
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Maj 2015 07:19 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
I tak temat który zaczynał się od "Mam pytanie, o Wasze doświadczenia z reklamowanie lotów/opłat w Wizzairze?" przeszedł w "ceny biletów WIZZ a sprawa polska" a przecież mamy tematy

[Wizz Air] - pytania, odpowiedzi, informacje itp. itd.
pytania-odpowiedzi-informacje-itp-itd,15,20384

Wizzair - zakup biletów/odprawa
wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Wizzair - anulowanie w przypadku śmierci lub choroby.
wizzair-anulowanie-w-przypadku-smierci-lub-choroby,225,72054

WizzAir zmiana dat, godzin wylotu, anulacje.
wizzair-zmiana-dat-godzin-wylotu-anulacje,225,66694

Darmowe przydzielanie miejsc - wizzair!
darmowe-przydzielanie-miejsc-wizzair,225,69964

Wizzair Discount club
wizzair-discount-club,222,45978

[Konto Wizz] - pytania, doładowania konta itd
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Oficjalne promocje [Wizz Air]
oficjalne-promocje,231,6986

Wizzair - najlepszy moment na kupno biletu
wizzair-najlepszy-moment-na-kupno-biletu,226,70475

Jeżeli to ma być temat o reklamacjach to niech tak zostanie. Przez pisanie o tym samym we wszystkich możliwych tematach, zakładanie kolejnego zawierającego te same lub zbliżone informacje powoduje że forum zamiast być nam pomocnym będzie jednym wielkim śmietnikiem !!!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
szymonpoznan1 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 5 gości