Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Air Europa - Kuba
#41 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:26 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
maciej.moch napisał(a):
Ja miałem też tak, że 3 razy robiłem rezerwacje i zero maili a kasa na koncie zablokowana. Zadzwoniłem i Pani powiedziała, żebym się nie martwił bo czasami jak mają obciążone serwery to zdarzają się takie błędy. Spytała czy chce 3 anulować czy 2 anulować a 3 potwierdzić. Oczywiście potwierdziłem jedną rezerwację i dane i od razu dostałem maila z potwierdzeniem, numerem rezerwacji, numerami biletów i eticketami. Potem jeszcze sprawdzałem na stronie to bez problemu mogę się zalogować i kupić miejsce czy dodać więcej bagażu. Pytałem babki czy taka cena i czy to jest pewne, powiedziała że tutaj nic więcej nie potrzebuje i rezerwacja jest już zakupiona i pewna.

Dobrze rozumiem, że 3 x błąd i po telefonie dostałeś bilety? To znaczy, że jest szansa dla tych, którzy nie dostali maila z potwierdzeniem?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:28 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
adamian napisał(a):
maciej.moch napisał(a):
Ja miałem też tak, że 3 razy robiłem rezerwacje i zero maili a kasa na koncie zablokowana. Zadzwoniłem i Pani powiedziała, żebym się nie martwił bo czasami jak mają obciążone serwery to zdarzają się takie błędy. Spytała czy chce 3 anulować czy 2 anulować a 3 potwierdzić. Oczywiście potwierdziłem jedną rezerwację i dane i od razu dostałem maila z potwierdzeniem, numerem rezerwacji, numerami biletów i eticketami. Potem jeszcze sprawdzałem na stronie to bez problemu mogę się zalogować i kupić miejsce czy dodać więcej bagażu. Pytałem babki czy taka cena i czy to jest pewne, powiedziała że tutaj nic więcej nie potrzebuje i rezerwacja jest już zakupiona i pewna.

Dobrze rozumiem, że 3 x błąd i po telefonie dostałeś bilety? To znaczy, że jest szansa dla tych, którzy nie dostali maila z potwierdzeniem?

No 3 razy miałem błąd i żadnego maila, dopiero wszedłem na konto karty kredytowej i widzę, że blokady i zadzwoniłem i bez problemu otrzymałem potwierdzenie i anulacje dwóch blokad. A czy jutro kto s jak przyjdzie i zobaczy tysiac blokad to nie anuluje wszystkich bez akceptacji to już nie wiem. Ja zadzwoniłem i załatwiłem.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:28 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
10E/os/odcinek - sprawdzone.

#44 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 110 566
Krajów: 15 / 7.0%
maciej.moch napisał(a):
No 3 razy miałem błąd i żadnego maila, dopiero wszedłem na konto karty kredytowej i widzę, że blokady i zadzwoniłem i bez problemu otrzymałem potwierdzenie i anulacje dwóch blokad. A czy jutro kto s jak przyjdzie i zobaczy tysiac blokad to nie anuluje wszystkich bez akceptacji to już nie wiem. Ja zadzwoniłem i załatwiłem.

Dzisiaj telefon nic nie da, więc dzwonienie nie ma już sensu. Kobieta na infolinii powiedziała, że faktycznie widzi jakąś kase, którą pobrali ale nie może nam "dokończyć" rezerwacji telefonicznie chociaż bilety jeszcze mają na ten lot ;)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiele osób w tym wątku jak i w wrzutce na głównej myli pojęcia/ nie wiem o czym piszę.
Piszą o tym, że mają etixy, a nieco później już piszą tylko o mailu z potwierdzeniem dokonania rezerwacji w której znajdują się nr biletów.
Zatem, aby była pełna jasność opiszę swój przypadek:
Płaciłem MasterCard, podczas płatności nie uświadczyłem żadnych błędów, cały proces przebiegł bez zgrzytów. Tyle ile miałem zapłacić, tyle mam blokady na karcie. Niemal w jednej chwili gdy dokonałem płatności na skrzynkę otrzymałem wiadomość email zatytułowaną: "Purchase of Air Europa ticket Madrid-Havana", w treści której widnieje nr rezerwacji, dane podróżnych i nr biletów. Brak jakichkolwiek załączników w postaci Etixów. Ktoś ma inaczej? Dostawał innego maila z etixami?

#46 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:45 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
tak, ja po telefonie na infolinię dostałam takie etixy, jak zwykle dostaję po zakupie biletu w LO,LH, KL czy innych liniach

Babeczka na infolinii powiedziała, że nic więcej poza mailem "Purchase of Air Europa ticket Madrid-Havana" nie wysyłają i niby nie ma się co martwić.
Jedynie w checkmytrip nie widzę nr biletów, które przy innych rezerwacjach (np. SK) widzę

edit: porównałam sobie to z Air Europa do etix z GA - wygląda podobnie, ale mimo wszystko nr biletów tam nie ma :(
na klm.pl widać rezerwację, ale nie widac nr biletów

Ostatnio edytowany przez maxima 18 Sty 2015 17:00, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:47 
Awatar użytkownika

niebieski
maxima napisał(a):
...Jedynie w checkmytrip nie widzę nr biletów, które przy innych rezerwacjach (np. SK) widzę

u mnie widoczne nr biletów i wszystkie pozostałe dane.

#48 PostWysłany: 18 Sty 2015 16:52 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ludzie przecież "numery biletów" to są "etixy"! Czego wy więcej chcecie, żeby linie zawaliły was 10 mailami po udanej rezerwacji?!
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
refiko napisał(a):
Wiele osób w tym wątku jak i w wrzutce na głównej myli pojęcia/ nie wiem o czym piszę.
Piszą o tym, że mają etixy, a nieco później już piszą tylko o mailu z potwierdzeniem dokonania rezerwacji w której znajdują się nr biletów.
Zatem, aby była pełna jasność opiszę swój przypadek:
Płaciłem MasterCard, podczas płatności nie uświadczyłem żadnych błędów, cały proces przebiegł bez zgrzytów. Tyle ile miałem zapłacić, tyle mam blokady na karcie. Niemal w jednej chwili gdy dokonałem płatności na skrzynkę otrzymałem wiadomość email zatytułowaną: "Purchase of Air Europa ticket Madrid-Havana", w treści której widnieje nr rezerwacji, dane podróżnych i nr biletów. Brak jakichkolwiek załączników w postaci Etixów. Ktoś ma inaczej? Dostawał innego maila z etixami?

Tylko co ty się tak uparłeś na te etixy?? Ja już w wielu liniach płaciłem i w wielu żadnych etixów nie dostawałem tylko sam mail z potwierdzenie rezerwacji i tyle.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:15 

maxima czy mozesz powiedziec na jaka infolinie dzwoniles/as? hiszpanska?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:16 

ja dostała potwierdzenie po hiszpańsku.
Confirmacion de la reserva.....
ponizej mam Orgien Destion
Pasajero wraz z nr paszportu i numerem biletu
cene
Reserva: tipo de billete: e-ticket, referencia...i tu numer i codigo autorizacion..i tu też numer.
w trakcie rozmowy z infolinia otrzymałam tego maila i zapytałam czy jeszcze coś dostanę czyli e tickety, pani powiedziała że ta są etickety i to jest wszystko co powinnam dostać.
jedynie na check my trip nie widzę nr biletów.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:18 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Na CMT nieraz nie ma nr biletów - leciałem AirBerlin TXL-MAD i nigdzie nie było tych numerów, i podróż się odbyła w obie strony :) także bez paniki
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:23 

ok- zadzwonilam na wersje angielska- z hiszpanska nie moge sie poalczyc- numery ticketow w confirmation of reservation ponoc to wszystko co nam potrzeba. podobno nie wysylaja eticketow. ciezko mi w to uwierzyc ale jak poposilam o bilet w postaci eticketu to PAni sie zdenerowala ze przeciez powiedziala juz ze numer to wszystko czego potrzebuje.

Mam nadzieje ze wielu osobom ta informacja uspokoi. Wiem- moga jeszcze anulowac jak goa no ale na to chwile jest ok.

btw- bilety kupilam przez apke- placac mastercardem- zero problemu
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
srebrny
maciej.moch napisał(a):
Udało mi się kupić 15-25 kwietnia z Modlina do Madrytu i powrót za 1050zł na 3 osoby i z 2 bagażami do 15kg czyli średnio wyszło 350zł na osobę. Teraz już bym na to samo wydał 1500.

Taka rada, dla osób które planują dziś, czy tam jutro kupować dolot do Madrytu. Na razie lepiej kupić sam lot, bez bagaży rejestrowanych. Z racji, że nikt jeszcze nie poleciał i sytuacja nie jest w 100% jasna. Bagaż można dokupić i za miesiąc, przed samym lotem ;)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:37 

Loty: 15
Kilometry: 50 989
Krajów: 10 / 4.7%
piotrek_ napisał(a):
maciej.moch napisał(a):
Udało mi się kupić 15-25 kwietnia z Modlina do Madrytu i powrót za 1050zł na 3 osoby i z 2 bagażami do 15kg czyli średnio wyszło 350zł na osobę. Teraz już bym na to samo wydał 1500.

Taka rada, dla osób które planują dziś, czy tam jutro kupować dolot do Madrytu. Na razie lepiej kupić sam lot, bez bagaży rejestrowanych. Z racji, że nikt jeszcze nie poleciał i sytuacja nie jest w 100% jasna. Bagaż można dokupić i za miesiąc, przed samym lotem ;)

Piotrek, a uważasz, że brać bilet Warszawa - Madryt za 179 zł na końcówkę marca? w w tym sensie, czy to jest dobra cena?:)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie, to dobra cena. Rzadko można polecieć i wrócić do Madrytu za mniej niż 300pln. Ja bilet OW kupiłem za 198pln.

#57 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:42 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
jeszcze przed promocją kupowałam bilet do MAD z WMI za 99zl OW :)

wydaje mi się, że loty na przełomie marca i kwietnia nie będą tanie, bo to jednak wielkanoc

#58 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:46 
Awatar użytkownika

niebieski
piotrek_ napisał(a):
maciej.moch napisał(a):

No niestety, żeby bagaż dla w ryanair zakupić 50% taniej jak jest w rezerwacji dziecko to można zrobić tylko podczas rezerwacji biletów potem już nie :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 18 Sty 2015 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
srebrny
ineskeywest napisał(a):
Piotrek, a uważasz, że brać bilet Warszawa - Madryt za 179 zł na końcówkę marca? w w tym sensie, czy to jest dobra cena?:)

Na chwilę obecną najniższa cena na lot Ryanairem z WMI do Madrytu to 131 zł. Więc 179 zł, na konkretny dzień uważam za cenę ok.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 18 Sty 2015 18:01 

Loty: 268
Kilometry: 743 264
Krajów: 51 / 23.8%
Proszę podajcie numer na infolinie bo numer 902401530 nie działa
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości