Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Czy zakupiłeś / planujesz zakupić bilet w 4YOU?
Kupiłem(am) bilet i jestem pewny(a), że polecę.
Kupiłem(am) bilet, mam nadzieję polecieć, "a jakby co jest chargeback".
Kupiłbym(abym) bilet, gdyby nie przeciążenie strony.
Nie kupiłem(am) biletu, bo nie po drodze mi do RZE/LCJ.
Nie kupiłem(am) biletu, bo nie wierzę w powodzenie tego przedsięwzięcia i uważam to za stratę kasy.
Autor Wiadomość
 Temat postu: Fenomen 4YOU (Ankieta)
#1 PostWysłany: 13 Sie 2014 07:34 

niebieski
O ile moderatorzy i administratorzy nie zadecydują inaczej, chciałem zaproponować Wam udział w ankiecie o charakterze hmm lotniczo-socjologicznym ;)
tararabuch lubi ten post.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 13 Sie 2014 09:10 

Na razie to ten "fenomen" startuje DUŻO gorzej niż OLT. Nie powierzyłbym im nawet złotowki.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
Krajów: 32 / 15.0%
Znajomi kilka razy wyjeżdzali z Alfa Star na wakacje i nie było problemów. Koleżanka przez ostatnią awarię została 2 dni dłużej w Egipcie, ale finalnie dolecieli do Polski samolotem small planet. Moim zdaniem loty w 2014 się odbędą.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Sie 2014 10:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Druga odpowiedź. Nie wierzę za bardzo w sukces tego przedsięwzięcia, ewidentnie są niedoinwestowani i źle zorganizowani, ale zabookowałem kilka lotów jak wiele innych okazji na zasadzie "a nuż się uda"
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Sie 2014 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Zdecydowanie odpowiedź 3, ale tylko jeśli to jest przelot z łodzi do tel avivu za 47 OW
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Sie 2014 06:46 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
Krajów: 16 / 7.5%
gdybym tylko miał zapewniony urlop to bym zakupił, niestety np do tel avivu można lecieć na min tydzień - dla mnie za długo. udało mi się wbić na stronę i mogłem kupować po 47zł. Ja tam wierzę, a jak coś to niezawodny chargeback :)

#7 PostWysłany: 15 Sie 2014 09:15 

Loty: 248
Kilometry: 456 322
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
prezes napisał(a):
gdybym tylko miał zapewniony urlop to bym zakupił, niestety np do tel avivu można lecieć na min tydzień - dla mnie za długo. udało mi się wbić na stronę i mogłem kupować po 47zł. Ja tam wierzę, a jak coś to niezawodny chargeback :)

Eee tam na tydzień. Wylot z RZE, powrót do LCJ i na 1 dzień też się uda :D

#8 PostWysłany: 15 Sie 2014 09:21 

Loty: 5
Kilometry: 2 493
Krajów: 2 / 0.9%
U nmnie tez zdecydowanie odpowiedz numer 3
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Sie 2014 09:22 

Na pewno obecnie o 4YOU nie można pisać czy też tematu tytułować słowem "Fenomen", bo to ma się nijak do obecnej sytuacji. Tytuł i pytanie powinno brzmieć "Linie 4YOU wystartują czy nie?" (ja jestem sceptyczny)
 PM off
rw30 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 16 Sie 2014 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Przede wszystkim nie pasuje mi RZE/LCJ, ale do pewnego czasu byłam skłonna kupić sobie parę biletów. Jednak to całe przeciąganie sprzedaży, niewiadome z aspektami prawnymi i koncesją, a finalnie fiasko w dniu uruchomienia systemu sprzedażowego (i ceny duuużo droższe niż te 47zł) spowodowały, że na kupno biletu się nie zdecydowałam i raczej się nie zdecyduję. Grubymi nićmi to szyte, a i strasznie chaotyczne...

#11 PostWysłany: 16 Sie 2014 00:24 

Numer 3. W to, że wystartują, to wierzę, ale kupno biletu niemożliwe :( a loty z Łodzi to strzał w 10, dzięki temu wreszcie wzrośnie ilość paxów i lotnisko się odbije od dna.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Sie 2014 09:19 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Na pewno obecnie o 4YOU nie można pisać czy też tematu tytułować słowem "Fenomen",

Szczerze to nie rozumiem dlaczego. To jest pewnego rodzaju fenomen, że podmiot nie będący linią lotniczą, nie mający samolotów, prawa wykonywania przewozów startuje ze sprzedażą biletów na stronie internetowej przypominającej dzieło studenta 1 roku, a mimo to notuje 7000 wejść na sekundę i ludzie biegną z wywieszonym językami byleby upolować obietnicę przelotu za 47zł.
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 16 Sie 2014 10:43 

Tak jak shiver pisze, takie zachowanie jest zadziwiające. Zwłaszcza mając w pamięci historię OLT.
Lecz przecież pełno jest ludzi, również na tym forum, którzy aby urwać 10 euro gotowi są kupić bilet na podejrzanej stronie pośrednika, który jest znany z kantowania i oszukiwania klientów.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 16 Sie 2014 11:30 

shiver napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Na pewno obecnie o 4YOU nie można pisać czy też tematu tytułować słowem "Fenomen",

Szczerze to nie rozumiem dlaczego. To jest pewnego rodzaju fenomen, że podmiot nie będący linią lotniczą, nie mający samolotów, prawa wykonywania przewozów startuje ze sprzedażą biletów na stronie internetowej przypominającej dzieło studenta 1 roku, a mimo to notuje 7000 wejść na sekundę i ludzie biegną z wywieszonym językami byleby upolować obietnicę przelotu za 47zł.

Jeżeli się uda, to polecą np. na CDG za 94 zł w dwie strony. A jeżeli nie, to dostaną swoje pieniądze z powrotem, czyli stracą jedynie parę groszy na inflacji. Gdzie tu ryzyko?
(oczywiście mówię o osobach, które wiedzą o opcji chargebacku)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 16 Sie 2014 12:07 

Loty: 114
Kilometry: 200 027
Krajów: 35 / 16.4%
Opcja 2, tyle że bez możliwości chargeback - trzeba było szybko decydować się na zakup bez karty kredytowej pod ręką. Uznałem, że 47 zł w jedną stronę to na tyle drobne ryzyko, że można ważyć się na taki hazard. Nie zmienia to tego, że poziom braku profesjonalizmu prezentowany przez ten podmiot jest zatrważający
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Sie 2014 09:19 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Wybralem opcje 2, lecz dla mnie ona ma nieco inny format. Kupilem i nie mam nadzieji, ze polece ;) To wszystko nie trzyma sie doslownie niczego. Tak jak ktos wczesniej wspomnial, kiepska strona. Pomijam bledy i literowki, ale kto dzis stosuje rozszerzenia html w podstronach? Do tego nagla cisza na facebooku, brak odpowiedzi na pytania itd... Moim zdaniem ten twor wogole nie wystartuje, a OLT w porownaniu do nich byli mistrzami zludnych marzen, no w koncu oni byli przynajmniej linia lotnicza :)
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 18 Sie 2014 09:27 

Adrian.jg napisał(a):
Wybralem opcje 2, lecz dla mnie ona ma nieco inny format. Kupilem i nie mam nadzieji, ze polece ;) To wszystko nie trzyma sie doslownie niczego. Tak jak ktos wczesniej wspomnial, kiepska strona. Pomijam bledy i literowki, ale kto dzis stosuje rozszerzenia html w podstronach? Do tego nagla cisza na facebooku, brak odpowiedzi na pytania itd... Moim zdaniem ten twor wogole nie wystartuje, a OLT w porownaniu do nich byli mistrzami zludnych marzen, no w koncu oni byli przynajmniej linia lotnicza :)

OLT nie był linią lotniczą lecz razem z AMBERGOLD piramidą finansową.
 PM off  

#18 PostWysłany: 18 Sie 2014 09:36 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Anonymous napisał(a):

OLT nie był linią lotniczą lecz razem z AMBERGOLD piramidą finansową.

Mialem na mysli certyfikaty od ULC
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Sie 2014 09:53 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Mój typ - ostatni punkt ankiety.
Tak dla przypomnienia jak sie reklamowała nowa linia lotnicza -łezka sie kręci

Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#20 PostWysłany: 26 Sie 2014 03:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam wrażenie że troche osób przez zawiść że nie udało im się kupić tego taniego biletu podkopuje opinie 4you. Sam nie jestem przekonany ale za 50zl sprobwac mozna :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości