Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Wrz 2024 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 557
Kilometry: 813 474
Krajów: 79 / 38.2%
HON fly4free
Saudyjska tania linia Flynas uruchamia bezpośrednie loty na trasie Berlin - Dżuddda - Berlin. Ceny, póki co, nie zachwycają, ale to się pewnie wkrótce zmieni. Co więcej, linia ma ciekawą siatkę połączeń (patrz poniżej).
W podstawowej taryfie hojny bagaż, jak na LCC (1 bagaż podręczny, 23 x 36 x 56 cm, maks. waga: 7 kg).
Zdjęcie:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flynas_aircraft_A320_neo.jpg

Załączniki:
capture-20240906-211601.png
capture-20240906-211601.png [ 432.08 KiB | Obejrzany 1593 razy ]
capture-20240906-211419.png
capture-20240906-211419.png [ 859.04 KiB | Obejrzany 1593 razy ]
512px-Flynas_aircraft_A320_neo.jpg
512px-Flynas_aircraft_A320_neo.jpg [ 23.86 KiB | Obejrzany 1593 razy ]
capture-20240906-210316.png
capture-20240906-210316.png [ 24.26 KiB | Obejrzany 1593 razy ]
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN Tydzień z all inclusive na Korfu 🏖️🍹 4* hotel w Benitses za 2491 PLN
Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi Co za wyspa 😮😎 Tydzień na La Palmie za 1976 PLN ⛱️🌴🌲🌳🌋 Loty Lufthansą i noclegi
#2 PostWysłany: 06 Wrz 2024 21:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Trasa ciekawa i fajna, nawet pod tranzyt do innych fajnych destynacji w KSA np. Abha czy Al Ula, tylko Flynas raczej patrzy cenowo pod względem wizyt Saudyjczyków w BER niż pod turystów w KSA, ceny może i będą akceptowalne ale nie będzie czego porównywać z cenami WZZ do KSA.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 06 Wrz 2024 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 557
Kilometry: 813 474
Krajów: 79 / 38.2%
HON fly4free
Pożyjemy, zobaczymy ;).
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lut 2026 10:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
flynas i syryjski urząd lotnictwa cywilnego utworzą spółkę „flynas Syria”, która od IV kwartału 2026 r. będzie kierować swoją działalność na Bliski Wschód, Afrykę i Europę.

https://www.flynas.com/en-eu/media-cent ... ynas-syria
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 24 Mar 2026 08:43 

Cześć,

mam problem z linią Flynas i zastanawiam się, czy ktoś z Was miał podobną sytuację.

Chodzi o lot Dubai → Jeddah (17.04.2026). Złożyłem wniosek o pełny zwrot do pierwotnej formy płatności ze względu na obecną sytuację w regionie i kwestie bezpieczeństwa.

Niestety linia w ogóle nie odnosi się do mojego żądania – dostaję tylko automatyczne odpowiedzi albo informację, że zgłoszenie zostało zamknięte bez rozwiązania sprawy.

Dla kontekstu:

zapłacona kwota: 883,46 AED
w systemie proponują: 30,40 AED credit
reszta to jakieś opłaty anulacyjne (~840 AED), które chcą potrącić

Czy ktoś miał podobny case z Flynas?
Jak udało się to rozwiązać – czy pomogła eskalacja, kontakt innym kanałem, czy dopiero chargeback?

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Mar 2026 09:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Póki co jest:

"All passengers booked via flynas.com, the flynas App, or Online Travel Agencies for travel to or from Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Bahrain, Kuwait, or Doha until 31st March may cancel their booking free of charge up to 48 hours before departure to receive a full credit shell"

Jeżeli sytuacja się nie zmieni to powinni przedłużyć okres.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2026 21:41 

Cześć,

mała aktualizacja do mojego wcześniejszego posta – lot został odwołany przez linię (cancelled), natomiast w systemie nadal dostępne są tylko opcje: voucher albo zmiana na inny lot.

Złożyłem formularz o zwrot pieniędzy na konto, ale od ponad dwóch tygodni cisza – brak jakiejkolwiek odpowiedzi poza automatami.

Czy ktoś przechodził podobną sytuację z Flynas?
Udało się odzyskać pieniądze, czy dopiero chargeback w banku coś ruszył?

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Maj 2026 14:43 

Aktualizacja mojej sytuacji z Flynas i prośba o poradę, bo zaczynam mieć wrażenie, że odbijam się od ściany.

Chodzi o lot Dubai → Jeddah. Lot został oficjalnie odwołany przez linię 5 kwietnia. W dniu 7 kwietnia złożyłem wniosek o pełny zwrot na oryginalną metodę płatności (refund request – status do dziś: Under Review).

Od tamtej pory:

wielokrotnie kontaktowałem się z infolinią,
zakładałem kolejne zgłoszenia,
część spraw była zamykana bez odpowiedzi lub dostawałem automaty,
początkowo system proponował jedynie śmieszny voucher / credit zamiast zwrotu pieniędzy,
3 maja (Case REF:0024000276613) zostałem poproszony o przesłanie danych bankowych,
dane przekazałem 4 maja,
od tego czasu znowu cisza – brak pieniędzy, brak informacji, brak aktualizacji.

Aktualnie minęło już ponad miesiąc od anulowania lotu i ponad miesiąc od złożenia refund request, a status nadal „Under Review”.

Czy ktoś przechodził podobną historię z Flynas?
Udało się odzyskać pieniądze? Pomogła eskalacja, chargeback, skarga gdzieś wyżej? Chętnie przyjmę każdą wskazówkę, bo kończą mi się pomysły.

Dzięki ?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Maj 2026 20:07 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 30.9%
niebieski
moje doświadczenia z Flynas i obsługą klienta są podobne i też negatywne.
Dostałem na lotnisku w BAH raport z numerkami sprawy itd, że uszkodzili mi wózek dziecięcy, po czym cisza. Pisałem kilka razy na support i zawsze dostawałem zamknięcie sprawy bez żadnej informacji zwrotnej.
Napisałem w końcu maila ze skargą do regulatora saudyjskiego GACA ale też na razie cisza.
Strona GACA chyba nie działa po za Arabią ale maila do kontaktu można znaleźć w necie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Cze 2026 07:05 

Dzięki serdeczne za odpowiedź.
Również napisałem do nich w mojej sprawie.
Jeśli coś się ruszy dam znać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości