Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2350 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 114, 115, 116, 117, 118
Autor Wiadomość
#2341 PostWysłany: 08 Maj 2026 22:36 

Loty: 26
Kilometry: 38 375
Krajów: 13 / 6.1%
Planuję lot do Houston w lipcu i jedyna w miarę dobra i cenowo-bagażowo propozycja to Turkish. Czy ktoś wie jak jest aktualnie z tymi noclegami przy przesiadce. Pytałem ich mailowo ale oni odpowiadają, że 20 godzin chociaż rok temu pisali to samo a były też przy 12 godzinach. Podaję konkretne godziny lotów a dostaję ogólny bełkot z pierwszej strony. Chciałbym polecieć 26 lipca Turkishem (ze względu na bagaż) a nie LOT-em. Wylot o 10.05 z WAW , lot do Houston 27.07 o 7.50. Czy w takim rozkładzie możliwe jest otrzymanie noclegu, jeśli te 12 h w ogóle jeszcze istnieją? Są z Warszawy późniejsze loty
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2342 PostWysłany: 08 Maj 2026 23:22 
Awatar użytkownika

złoty
dabecja1 napisał(a):
Są z Warszawy późniejsze loty

Tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie.
Nocleg dostajesz, jeśli długość przesiadki jest wystarczająca dla najkrótszego połączenia.
 Profil Relacje PM off  

#2343 PostWysłany: 09 Maj 2026 14:19 

No właśnie, tego nie jestem do końca pewien, na forum są przykłady, że liczy się ostatni lot. Między IST a czymś tam. Tutaj nie powinno być wcześniejszego wylotu. Tyle, że to widzę, że jest bardzo uznaniowe.Wypowiedzi też są starsze a oni sami podają tylko info o stopover- 20 godzin.
 Profil Relacje PM off  

#2344 PostWysłany: 09 Maj 2026 15:02 

HON fly4free
Nic nie jest uznaniowe. Liczy się cały rozkład.
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#2345 PostWysłany: 09 Maj 2026 15:02 
Awatar użytkownika

złoty
@dabecja1 Na stronie jest napisane dość jasno:
Cytuj:
if a shorter layover flight option is not available for their route.

Możesz polecieć pomiędzy WAW a IAH z przesiadką 8 godzin z hakiem tego dnia, co jest poniżej 12h koniecznych do dostania hotelu.
 Profil Relacje PM off
dabecja1 uważa post za pomocny.

#2346 PostWysłany: 10 Maj 2026 10:23 

Dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie o bagaż w taryfie studenckiej. Na stronie TAM pokazuje mi dolot do Stambułu -LOT tylko 8 kg podręczny;Turkish plus 2X23 kg. Według ich strony i kalkulatora LOT też powinien być 2X23 ze względu, że liczą się warunki najdłuższego odcinka. Powrót co nie kliknę jest jak w zalączniku.

Załączniki:
turcja.png
turcja.png [ 251.21 KiB | Obejrzany 640 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#2347 PostWysłany: 14 Maj 2026 11:36 

HON fly4free
Informacyjnie na temat overbookingu na trasie IST-KRK (wylot poranny) : przed boardingiem podawano wiele razy komunikat dla chętnych z ofertą przelotu dzień poźniej wieczorem, hotelem + wyżywieniem i 250 euro. Chętnych specjalnie nie było, nie wiem jak to się skończyło. Mnie specjalnie nie pasował akurat przylot prawie 2 dni poźniej, a z tego co powiedział agent, nie mogą zmienić na nic w innego w tym samym dniu (mimo że za kilka h leciał bezpośredni LO + przez cały dzień było milion rożnych opcji z przesiadkami także TK gdzieś do Europy plus inne linie do KRK), nie są oczywiście też w stanie zagwarantować czy hotel będzie w centrum miasta czy na wygwizdowie i jakiej kategorii dokładnie. Generalnie agenci przy bramkach nie wiele mogą / chcą, jak to w TK. Sama polityka jest IMO bezsensowna, ale najwyraźniej ekonomicznie / politycznie whatever bardziej im się opłaca tak to rozwiązywać, niż przypadkiem puszczać ludzi konkurencją.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2348 PostWysłany: 16 Cze 2026 06:24 
Awatar użytkownika

platynowy
Na FT ktoś wrzucił informację, że bezpośrednie loty z IST do SYD i do MEL zostały przesunięte odpowiednio na koniec 2027 i niesprecyzowany czas w 2028 r.:
https://www.executivetraveller.com/news ... layed-2027 .
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#2349 PostWysłany: 24 Cze 2026 17:32 

Turkish zmienił mi godzinę wylotu TAS-IST-WAW z 6 na 2 rano, czego nie mogę zaakceptować. Mam parę fajnych wariantów do wyboru w okienku do zmiany, ale żaden nie przechodzi dalej, a na infolinii mówią, że to dlatego, że wszystkie są co najmniej na jednym odcinku LOTem albo Uzbekistan Airways. Póki co kazali mi pisać feedback, natomiast czy jest jakaś inna opcja, czy koniecznie muszę zmieniać na TK skoro oferują też inne?
 Profil Relacje PM off  

#2350 PostWysłany: 24 Cze 2026 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Życzę powodzenia, mi odwołali lot 2 tygodnie przed wylotem z Buchary do Stambułu i chciałem aby mi zmienili na Uzbekistan Airlines + Turkish via Taszkient - nie było szans, na infolinii, przez feedback etc. Tylko TK z innego lotniska, i to nie wszystkie opcje dostępne do przebukowania za free w apce. Na innym odcinku może bym się dalej kłócił, ale ten wymagałby pisania do tureckiego nadzoru, więc grzecznie zmieniłem na jedyną dostępną opcję, która zmasakrowała mi wyjazd tylko częściowo :roll:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2350 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 114, 115, 116, 117, 118

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości