Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1998 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1001 PostWysłany: 16 Sie 2012 11:04 

niebieski
myszor napisał(a):
Pytanie zadawane pewnie już kilka razy, ale nie mogłam znaleźć odpowiedzi na nie tak wprost- czy ta karta Ryana Aira- Passport jest jedyną kartą, która zwalnia z opłat za loty na wszystkich trasach?
Karta BZWBK nie obejmuje lotów z Niemiec, Hiszpanii i Włoch, tak?
Proszę o pomoc, bo chcę kupić kartę zwalniającą od opłat i jakoś nie mogę się połapać o co chodzi :(

tak, jest jedyną. tutaj jest opisana: http://www.fly4free.pl/ryanair-cash-pas ... -wiedziec/
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1002 PostWysłany: 16 Sie 2012 14:52 

piotrooch napisał(a):
a nie masz na wyciagu z rachunku bankowego komu wplacales kase?

To jest tak oczywiste, że aż się czuje jak idiota, że na to nie wpadłem :D Dzięki piotroooch za podpowiedź :)

#1003 PostWysłany: 16 Sie 2012 16:40 

Tulcia napisał(a):
myszor napisał(a):
Pytanie zadawane pewnie już kilka razy, ale nie mogłam znaleźć odpowiedzi na nie tak wprost- czy ta karta Ryana Aira- Passport jest jedyną kartą, która zwalnia z opłat za loty na wszystkich trasach?
Karta BZWBK nie obejmuje lotów z Niemiec, Hiszpanii i Włoch, tak?
Proszę o pomoc, bo chcę kupić kartę zwalniającą od opłat i jakoś nie mogę się połapać o co chodzi :(

tak, jest jedyną. tutaj jest opisana: http://www.fly4free.pl/ryanair-cash-pas ... -wiedziec/

bardzo dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#1004 PostWysłany: 21 Sie 2012 18:03 
Awatar użytkownika

po wydrukowaniu karty pokładowej(Ryanair) w "faktycznym rozmiarze"(opcja drukarki) zauważyłem że przycięło w samym dole słowo "odlotu" i dolną ramkę, ale kod kreskowy jest cały. Zostawić tak jak jest czy wydrukować w opcji "zmniejsz zbyt duże strony"?
 Profil Relacje PM off  

#1005 PostWysłany: 21 Sie 2012 19:47 

I ja mam jeszcze pytanie o odprawę..Czy jeżeli podczas rezerwowania lotu podałem dane moje i mojej dziewczyny to czy podczas odprawy online mogę "podmienić" osoby (dziewczynę na mojego brata ;-)). Czy nie ma takiej możliwości mogę polecieć tylko z dziewczyną ?
 Profil Relacje PM off  

#1006 PostWysłany: 21 Sie 2012 19:55 

tak, możesz jeśli Twoja dziewczyna ma identyczne nazwisko i imię jak Twój brat ;)
a tak serio to w grę wchodzi zmiana nazwiska - zwykle nieopłacalna cenowo
 Profil Relacje PM off  

#1007 PostWysłany: 21 Sie 2012 20:25 

nomia napisał(a):
tak, możesz jeśli Twoja dziewczyna ma identyczne nazwisko i imię jak Twój brat ;)
a tak serio to w grę wchodzi zmiana nazwiska - zwykle nieopłacalna cenowo

Dzięki za odpowiedź. Wiedziałem o kosztownej zmianie nazwiska, ale coś mi nie dawało spokoju i wolałem zapytać.
 Profil Relacje PM off  

#1008 PostWysłany: 21 Sie 2012 20:31 

Hej!!

Chciałam odprawić się na stronie wizzair.
Wpisałam numer potwierdzenia i nazwisko pasazera.
Po zalogowaniu wyswietliły mi sie nazwiska i opcja aby sie odprawić.Po kliknięciu na "odprawe' wyswietliło mi sie tylko małe okno z pytaniem czy dane sa ok i czy jestem pewna,ze chce sie odprawic.Kliknełam ,ze tak.A teraz mam cos takiego i nic nie rozumiem.

Image

Nic nie wypełniłam nawet,numeru dowodu itd i mam cos takiego,ze odprawiony.. :roll: i jest dokument w pdfie do wydrukowania bez własnie numero dowodu,waznosci..
 Profil Relacje PM off  

#1009 PostWysłany: 21 Sie 2012 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
malami napisał(a):
Hej!!

Chciałam odprawić się na stronie wizzair.
Wpisałam numer potwierdzenia i nazwisko pasazera.
Po zalogowaniu wyswietliły mi sie nazwiska i opcja aby sie odprawić.Po kliknięciu na "odprawe' wyswietliło mi sie tylko małe okno z pytaniem czy dane sa ok i czy jestem pewna,ze chce sie odprawic.Kliknełam ,ze tak.A teraz mam cos takiego i nic nie rozumiem.

Image

Nic nie wypełniłam nawet,numeru dowodu itd i mam cos takiego,ze odprawiony.. :roll: i jest dokument w pdfie do wydrukowania bez własnie numero dowodu,waznosci..

Od jakiegoś czasu danych dokumentu itp nie trzeba podawać w WIZZ więc wszystko OKjesli lot jest w obszarze Schengen

#1010 PostWysłany: 21 Sie 2012 20:53 

dzieki.a juz sie wystraszyłam .. :P
 Profil Relacje PM off  

#1011 PostWysłany: 22 Sie 2012 16:43 

Witam, mam nadzieje, że trafiłem w odpowiedni temat. Chciałbym zapytać czy jest możliwość sprawdzenia np. na stronie FR jaka ilość tanich biletów na dany dzień/kurs jest dostępna? Bo domyślam się, że promocja obowiązuje do "wyczerpania zapasów" a nie do porzygu w danym terminie ;)

EDIT:

Juz sobie poradzilem, post do usunięcia :)
 Profil Relacje PM off  

#1012 PostWysłany: 23 Sie 2012 08:30 
Awatar użytkownika

wi999 napisał(a):
po wydrukowaniu karty pokładowej(Ryanair) w "faktycznym rozmiarze"(opcja drukarki) zauważyłem że przycięło w samym dole słowo "odlotu" i dolną ramkę, ale kod kreskowy jest cały. Zostawić tak jak jest czy wydrukować w opcji "zmniejsz zbyt duże strony"?
 Profil Relacje PM off  

#1013 PostWysłany: 23 Sie 2012 12:36 

Loty: 79
Kilometry: 115 952
Krajów: 17 / 7.9%
dominicx napisał(a):
Zrób odprawę dla was obu i prześlij jej PDF-a z kartą pokładową mailem, cóż za problem?

No właśnie! Zrób odprawę i wyślij w pdf kartę.
Przy okazji - czy dobrze widzę, że przy odprawie w Schengen poprostu trzeba kliknąć odpraw i już? Nie podaje się żadnych danych typu data urodzenia, czy dokument tożsamości?
 Profil Relacje PM off  

#1014 PostWysłany: 23 Sie 2012 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
marcink napisał(a):
dominicx napisał(a):
Zrób odprawę dla was obu i prześlij jej PDF-a z kartą pokładową mailem, cóż za problem?

No właśnie! Zrób odprawę i wyślij w pdf kartę.
Przy okazji - czy dobrze widzę, że przy odprawie w Schengen poprostu trzeba kliknąć odpraw i już? Nie podaje się żadnych danych typu data urodzenia, czy dokument tożsamości?

Dobrze widzisz, dwa kliki i po odprawie
 Profil Relacje PM off  

#1015 PostWysłany: 23 Sie 2012 13:38 

Odprawa on-line na stronie Ryanaira jest prosta a na stronie Wizzaira jeszcze prostsza, czyt. krotsza.
 Profil Relacje PM off  

#1016 PostWysłany: 23 Sie 2012 14:49 

Loty: 79
Kilometry: 115 952
Krajów: 17 / 7.9%
pegie84 napisał(a):
marcink napisał(a):

Dobrze widzisz, dwa kliki i po odprawie

I to mi się podoba :D przy okazji można też teraz w ostatniej chwili oddać bilet komuś np. z rodziny o tym samym imieniu i nazwisku :)

Jeszcze jedno - nie wiem czy ktoś to ogarnia - na karcie pokładowej dziecka do lat 2 jest info o bagażu podręcznym dużym - chodzi o wózek czy oprócz wózka przysługuje jeszcze dziecku bagaż podręczny (jak lecę z dzieckiem mogę mieć 1 bagaż + wózek czy 2 bagaże + wózek)?
 Profil Relacje PM off  

#1017 PostWysłany: 23 Sie 2012 17:31 

Dziecku do dwoch lat przysluguje tylko wozek + jedzenie. Natomiast nie jest okreslone jak masz wniesc to jedzenie do samolotu, czy w rekach, czy mozesz miec osobna dziecieca torbe. Na rezerwacji infanta masz informacje ogolne o bagazu, stad odnosi sie wrazenie, ze male dziecko jest uprawnione do duzego bagazu. Ostatnio jechalam z Modlina 2 adults + 1 infant, mialam osobna torbe dla dziecka, ale mielismy tylko jedna podreczna walizke.
Ciekawostka: wysiadajac z samolotu Ryanaira w Modlinie, nie wydaja wozkow przy samolocie, tylko na tasmie, tak ponoc zyczy sobie linia lotnicza. Spore utrudnienie, zalezy jeszcze jak duze jest dziecko, czy podrozuje sie samemu, czy ma sie dodatkowa walizke i jaka jest pogoda. Mnie sie to bardzo nie spodobalo.
 Profil Relacje PM off  

#1018 PostWysłany: 23 Sie 2012 18:43 
Awatar użytkownika

niebieski
marcink napisał(a):
I to mi się podoba :D przy okazji można też teraz w ostatniej chwili oddać bilet komuś np. z rodziny o tym samym imieniu i nazwisku :)

Dla mnie najlepsze jest to, że w przypadku takiej odprawy możesz korzystać z dwóch dokumentów tożsamości bez żadnych zmian. W razie zgubienia/kradzieży (odpukać mocno w niemalowane) np. dowodu, możesz korzystać z paszportu i nikt nie będzie robił problemów.
 Profil Relacje PM off  

#1019 PostWysłany: 25 Sie 2012 17:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Witam serdecznie ponownie,

mam taką propozycję połączoną z prośbą. Jako, że często Alitalia ma dobre ceny, czy ktoś doświadczony w tej materii mógłby napisać artykuł (poradnik) w którym wyjaśniłby zasady działania, naliczania itp mil w ich programie lojalnościowym. Może pytanie dla niektórych banalne, ale ja np. mimo, że dużo latam nie mogę znaleźć informacji o wstecznym naliczeniu mil w ich programie lojalnościowym.

Jednocześnie w takim poradniku można by zawrzeć informacje o ilości mil na określone loty, wysokości podatków i opłat dodatkowych itp.

Co myślicie o tym pomyśle?

Pozdrawiam,

davidiacus
 Profil Relacje PM off  

#1020 PostWysłany: 25 Sie 2012 17:49 

HON fly4free
hmm, doradzałbym korzystanie z innego programu Sky Team na które mozna naliczać mile z całego sojuszu; głównie dlatego że Alitalia mimo wszystko jest linia podwyższonego ryzyka, "nowa" Alitalia nadal przynosi starty i tak na prawde nie wiadomo co będzie za rok. A razem z przewoźnikiem przepada też jeego program lojalnościowy i to co jest zdeponowane na jego kontach.
naliczaj sobie przeloty np. w programie AF/KLM albo Aeroflotu. Generalnie te programy Sky Teamowe dziajaja podobnie, trzeba tylko sprawdzić gdzie wypadają najlepiej przeliczniki mil.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1998 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości