Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 10 Lip 2012 15:19 

okey, dziękuję. a co z płynem do soczewek i kroplami do oczu? czytam, że są to leki ogólnodostępne niezbędne. nie ma z ich przewozem żadnego problemu?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#922 PostWysłany: 10 Lip 2012 15:24 

Jesli maja pojemnosc mniejsza niz 100ml, to nie ma problemu
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 11 Lip 2012 22:53 

Takie pytanko, lecę za tydzień do Londynu i czy będę musiał przechodzić przez kontrolę paszportową.
Będę mógł pokazać dowód osobisty?

Wiem, że to jest banalne pytanie, ale nie jestem pewny i chciałbym się dowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 11 Lip 2012 23:26 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
bramkarz033 napisał(a):
Takie pytanko, lecę za tydzień do Londynu i czy będę musiał przechodzić przez kontrolę paszportową.
Będę mógł pokazać dowód osobisty?

Wiem, że to jest banalne pytanie, ale nie jestem pewny i chciałbym się dowiedzieć.

tak na dowód możesz lecieć do UK

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#925 PostWysłany: 13 Lip 2012 20:59 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Naliczyło mi w wizzie normalną cenę biletu za infanta, czy w takim razie przysługuje mu osobne miejsce? :D
 Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 14 Lip 2012 11:04 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
theo napisał(a):
Naliczyło mi w wizzie normalną cenę biletu za infanta, czy w takim razie przysługuje mu osobne miejsce? :D

Jeśli dziecko ma skończone 2 lata i zapłaciłeś za nie pełną cenę, to przysługuje mu osobne miejsce i bagaż podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 14 Lip 2012 20:14 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
nie ma skończonych, to w końcu infant, zresztą przy rezerwacji pytało też o datę urodzenia, a i tak naliczyło normalną opłatę.
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 14 Lip 2012 21:54 

theo napisał(a):
nie ma skończonych, to w końcu infant, zresztą przy rezerwacji pytało też o datę urodzenia, a i tak naliczyło normalną opłatę.

Za Wizzair.com

Niemowlęta i małe dzieci w wieku do 2 lat mogą podróżować za stałą opłatą dla niemowląt na kolanach dorosłego opiekuna. Jeden dorosły opiekun może przewozić tylko 1 małe dziecko. Opłaty za miejsce dla niemowląt można dokonać podczas rezerwacji przez Internet lub telefonicznie przez kontakt z telecentrum. Za miejsce dla niemowląt nie płaci się podatku i opłaty za rezerwację . Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem wózka, który można przewozić bezpłatnie. Na pokład samolotu nie można wnosić fotelików samochodowych dla dzieci.

Dotychczas Wizz Air pobierał stałą opłatę za przewóz niemowląt i małych dzieci w wysokości 25 EUR za lot. Od chwili obecnej, jeżeli cena przelotu w jedną stronę osoby dorosłej towarzyszącej dziecku będzie niższa niż 25 EUR, ta sama niższa kwota należna będzie za opłatę za niemowlę. Jeżeli cena przelotu w jedną stronę osoby dorosłej towarzyszącej dziecku będzie wyższa niż 25 EUR, opłata za niemowlę nadal wynosić będzie 25 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#929 PostWysłany: 19 Lip 2012 00:08 

pytanie krótkie, a treściwe - kiedy można się spodziewać letniego rozkładu lotów w easyjet?

#930 PostWysłany: 22 Lip 2012 20:58 

Hej, mam do Was pytanie, które niektórym może wydać się głupie, ale na tym forum ludzie odpowiadają w naprawdę kulturalny sposób i udzielają wyczerpujących wypowiedzi, więc zapytam. Czy myślicie, że:
1. Przejdzie mi w bagażu podręcznym zestaw pędzli do makijażu?
2. Taki pierścionek ''szpon'' (założony na palcu), czy może on ''komuś zrobić krzywdę'' i raczej nie za bardzo http://imageshack.us/photo/my-images/41/img4320w.jpg/ . Mogę sobie odpuścić ten pierścionek, bo jeśli mają mi go wyrzucić, to parcia nie mam, lepiej niech czeka sobie na mnie spokojnie w domu ;)
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 22 Lip 2012 21:10 

niebieski
queenmother napisał(a):
Hej, mam do Was pytanie, które niektórym może wydać się głupie, ale na tym forum ludzie odpowiadają w naprawdę kulturalny sposób i udzielają wyczerpujących wypowiedzi, więc zapytam. Czy myślicie, że:
1. Przejdzie mi w bagażu podręcznym zestaw pędzli do makijażu?
2. Taki pierścionek ''szpon'' (założony na palcu), czy może on ''komuś zrobić krzywdę'' i raczej nie za bardzo http://imageshack.us/photo/my-images/41/img4320w.jpg/ . Mogę sobie odpuścić ten pierścionek, bo jeśli mają mi go wyrzucić, to parcia nie mam, lepiej niech czeka sobie na mnie spokojnie w domu ;)

przejdzie
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 23 Lip 2012 10:15 

Dzięki :) Bo jak większość kobiet, mam bzika na punkcie dodatków, więc mam nadzieję, że nie będzie problemu.
 Profil Relacje PM off  

#933 PostWysłany: 24 Lip 2012 14:28 

niebieski
Znajomi mają wykupiony lot easyjetem na 5 osób z Berlina na Teneryfę RT na jednej rezerwacji. Jedna z tych osób nie będzie leciała z nimi na trasie Berlin Teneryfa. Doleci tam z Anglii. Czy ta osoba będzie miała jakiś problem na powrocie Teneryfa Berlin? Czy zgłosić to podczas odprawy w Berlinie?
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 24 Lip 2012 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 109 983
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
To są dwa niezależne od siebie loty, nie powinno być żadnych problemów
 Profil Relacje PM off  

#935 PostWysłany: 28 Lip 2012 17:54 

Zbanowany
Witam mam pytanie czy na listopad lot z krakowa - girona za 180 zl to dobra cena czy ejszcze warto poczekac ?
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 29 Lip 2012 19:48 

Mam pytanie dotyczące trochę pomocy którą oferują tutejsi forumowicze. Aby pomógł mi w obniżeniu kosztów na przelot samolotem muszę się do niego zgłosić i on się zajmie całą rezerwacją i opłaceniem? Bo nie ma tego nigdzie objaśnionego, przelewam mu pieniędze na konto, on opłaca dzięki czemu omijam haracz ale skoro on płaci, jak ja posłuże się biletem? I inne pytanie - jeżeli rezerwuję bilet online na przykład na dwie osoby to lecimy na jednym bilecie i przed wylotem idę do jakiegoś punktu i co muszę pokazać by dostać ten bilet? I jeszcze jedno, na czym polega odprawa online i czy często się ja stosuje, czy jest praktyczna? Sorry za banalne pytanie ale nie znalazłem odpowiedzi jak byłem niezalogowany a jeszcze nie leciałem samolotem i chciałbym wszystko ogarnąć, szczególnie takie podstawy :) Z góry dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

#937 PostWysłany: 30 Lip 2012 11:23 

horry napisał(a):
Mam pytanie dotyczące trochę pomocy którą oferują tutejsi forumowicze. Aby pomógł mi w obniżeniu kosztów na przelot samolotem muszę się do niego zgłosić i on się zajmie całą rezerwacją i opłaceniem? Bo nie ma tego nigdzie objaśnionego, przelewam mu pieniędze na konto, on opłaca dzięki czemu omijam haracz ale skoro on płaci, jak ja posłuże się biletem?

Kupi bilet na twoje nazwisko.

horry napisał(a):
I inne pytanie - jeżeli rezerwuję bilet online na przykład na dwie osoby to lecimy na jednym bilecie i przed wylotem idę do jakiegoś punktu i co muszę pokazać by dostać ten bilet?

Dostaniesz potwierdzenie rezerwacji na emaila ze szczegółami podróży i nazwiskami osób, które lecą. Przed wylotem możesz odprawić się online i wtedy drukujesz karty pokładowe dla obydwu osób.

horry napisał(a):
I jeszcze jedno, na czym polega odprawa online i czy często się ja stosuje, czy jest praktyczna? Sorry za banalne pytanie ale nie znalazłem odpowiedzi jak byłem niezalogowany a jeszcze nie leciałem samolotem i chciałbym wszystko ogarnąć, szczególnie takie podstawy :) Z góry dzięki za odp.

Odprawa online polega na samodzielnym wpisaniu swoich danych na stronie internetowej linii lotniczej, jest o tyle praktyczna, że jeśli lecisz tylko z bagażem podręcznym, to po przybyciu na lotnisko idziesz bezpośrednio do kontroli bezpieczeństwa bez konieczności udawania się do stanowiska linii lotniczej. W przypadku tanich linii lotniczych odprawa online jest dodatkowo bardziej opłacalna niż odprawa na lotnisku, gdyż online jest bezpłatna, a na lotnisku trzeba za nią zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 31 Lip 2012 21:56 

Witam

Mam prośbę o szybką pomoc. Posiadam kartę prepaid MasterCard Prepaid Fly4Free. Czy pozwala ona na uniknięcie jakiś opłat w Ryanair? Ile czasu trwa zaksięgowanie pieniążków na koncie prepaid? Standardowo, następnego dnia roboczego powinny być zaksięgowane?

Z góry dzięki za pomoc
-Andrzej
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 31 Lip 2012 22:00 

niebieski
kartainternetowa.pl
rejestrujesz sie tam, jest tam mozliwosc szybkich przelewow bluecash (1zl prowizji), kasa na koncie karty w okolo 15min. Temate chyba walkowany tysiac razy na forum, skorzystaj z szukajki.

#940 PostWysłany: 31 Lip 2012 23:01 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Bo nie ma tego nigdzie objaśnionego, przelewam mu pieniędze na konto, on opłaca dzięki czemu omijam haracz ale skoro on płaci, jak ja posłuże się biletem? I

Kupowałam tak to napiszę.
Kontaktujesz się z tą osobą, podajesz o jakiego przewoźnika chodzi skąd, gdzie, ile osób, kiedy chcesz lecieć, jaki bagaż, czy priorytet wejścia, ubezpieczenie itp.
Robi symulacje ile to będzie kosztowało.
Przelewasz pieniądze na konto (aby szybciej było, wysyłasz na maila potwierdzenie przelewu)
Podajesz dane pasażerów, adres swojej skrzynki.
Kupuje bilety.
Dostajesz na maila potwierdzenie z linii lotniczych,numer rezerwacji itp.
Przed odlotem robisz odprawę online.
I to wszystko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości