Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Paź 2016 13:51 

Wybieram się na kilka miesięcy do Ameryki Południowej, nie wiem dokładnie na jak długo (zależy od sytuacji na miejscu i funduszy), dlatego chciałam kupić lot w jedną stronę. Najtańsze loty do Kolumbii za ok. 1700 zł w listopadzie są z przesiadką w Fort Lauderdale w USA. Posiadam wizę turystyczną, jeszcze nigdy w Stanach nie byłam, ale wyczytałam, że mogą odprawić z powrotem, jeśli nie ma się biletu powrotnego. To prawda? Ma ktoś sprawdzone informacje?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 13 Paź 2016 14:22 

srebrny
A przesiadka to ile ma trwać? Przecież masz bilet wylotowy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Paź 2016 14:37 

ok.15 h. Czyli to wystarczy ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Paź 2016 14:47 

srebrny
Teoretycznie tak. W praktyce to decyzja urzędnika USCBP
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Paź 2016 15:17 

Powinno wystarczyć, pod warunkiem, że Twoja rozmowa z urzędnikiem nie będzie przebiegać wg poniższego schematu
- What is your destination?
- Columbia <sniff> <sniff>, if you know what I mean.
 PM off
monroe uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 13 Paź 2016 15:27 

Napisałam maila do ambasady USA, odpisali, że skoro mam bilet na dalszą podróż to nie będzie problemu. Oby mieli rację :-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Paź 2016 17:40 

Chwila, a Ty faktycznie chcesz do Łacińskiej lecieć, czy tylko próbujesz tanio do Stanów się dostać? Bo jeżeli rozważasz drugą opcję, to jest to głupi pomysł. Raz, że bagaż rejestrowany może być przekierowany na kolejny odcinek a nie na taśmę, a dwa - urzędnik w najgorszym wypadku może uznać, iż te 15 godzin możesz spędzić w strefie tranzytowej.
 PM off  

#8 PostWysłany: 19 Paź 2016 15:30 

Napisałam na początku, że do Południowej, nie chcę kombinować, pytałam bo nie wiedziałam jak to działa.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Paź 2016 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 767
Kilometry: 1 307 392
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Anonymous napisał(a):
Chwila, a Ty faktycznie chcesz do Łacińskiej lecieć, czy tylko próbujesz tanio do Stanów się dostać? Bo jeżeli rozważasz drugą opcję, to jest to głupi pomysł. Raz, że bagaż rejestrowany może być przekierowany na kolejny odcinek a nie na taśmę, a dwa - urzędnik w najgorszym wypadku może uznać, iż te 15 godzin możesz spędzić w strefie tranzytowej.

Bagaż rejestrowany zawsze trzeba w USA odebrać, przejść przez kontrolę celną i własnoręcznie zanieść na kolejną taśmę dla bagażu tranzytowego. Przed odebraniem bagażu jest immigration. Strefy tranzytowej- działającej jak w Europie- nie ma. Jeśli więc przejdzie immigration, dostanie stempel wjazdowy to musi odebrać bagaż i nikt nie zatrzyma jej, gdyby miała plan pozostać. Poza tym po oddaniu bagażu na dalszą podróż i tak wychodzi się do strefy otwartej lotniska i stamtąd po przejściu kontroli bezpieczeństwa wraca się do strefy "airside".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości