Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:19 

Witam,

lecę na dłuższy okres czasu na 3 tyg. na Kubę, gdzie występuje problem z internetem. Wracam via MAD do Polski. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś możliwość odprawy wcześniej niż 7 dni (nie chcę wykupować miejsc) przed wylotem? Może jakaś strona czy wersja mobilna, w której można to obejść? Jeśli nie, to może w Madrycie (niekoniecznie na lotnisku- mam planowo 6 godz. między przesiadkami) jest miejsce na odprawę i wydruk biletów za grosze?
Z góry dziękuję za informacje.

PS jeśli otwarcie nowego tematu było na wyrost, proszę o przerzucenie do odpowiedniego działu.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Lut 2015 23:44 

niebieski
W Madrycie powinna zadziałać elektroniczna karta pokładowa. Ściągnij apkę i odpraw się przez nią. Nawet jak nie znajdziesz darmowego neta, to roaming danych nie powinien być zbyt wielki.

#3 PostWysłany: 26 Lut 2015 00:04 

Dziękuję. Z tym, że nie mam smartfona, ewentualnie tablet, choć nie wiem czy będę brał (tam mam Aero2). Lecę do Polski z MAD via CRL, nie wiem jak tam to będzie wyglądać, ktoś wie?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lut 2015 00:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Może ktoś w Polsce może się odprawić za ciebie i przesłać tobie lub komuś w MAD maila z PDF do wydrukowania? Lub pójdź do kafejki internetowej
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Lut 2015 00:34 

Dziękuję. Dlatego pytam, czy może jest gdzieś w okolicy (niekoniecznie na lotnisku) jakiś dostęp do netu z drukarką?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lut 2015 00:41 
Awatar użytkownika

srebrny
z tego co sie orientuje to na wszystkich lotniskach AENY jest kilka [15?30?] minut darmowego internetu WiFi, więc spokojnie zdazysz sie odprawic na tablecie

w T4 jest też chyba McD i / lub Burger King, na pewno majo WiFi, w T1/2/3 też jest sporo knajp, też pewnie gdzieś Wifi jest

ostatecznie jak pojedziesz linią metra z lotniska [ta różowa, nie pamiętam numeru, chyba 8] i wysiadziesz na stacji metra Colombia, to na pewno tam w okolicy są jakieś kafejki internetowe / locutoria

a na tej Kubie to bedziesz w jakims buszu caly czas czy jak? az tak tam zle z internetami? ani w hotelach ani w hostelach ani nigdzie?

p.s.poszukałem w internetach o dostępie do sieci na Kubie i już wiem co jest grane. Grubo.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lut 2015 01:00 

Tak, tylko co z drukowaniem? Czy wersja mobilna wystarczy? Jeśli tak, to najwyżej zabiorę ten tablet, choć przyznam, że wolałbym żadnej elektroniki nie brać poza telefonem i ewentualnie aparatem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lut 2015 01:12 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
wałkowałam dzisiaj ten sam temat... i poza mobilną kartą nic sensownego nie znalazłam. Ja przetestuję w drodze do Madrytu patent z aplikacją mając w razie czego wydrukowane karty. Jak będzie ok, to da się i w drugą stronę tak samo. A jak będą problemy to będę szukać kafejki na mieście żeby sobie kartę wydrukować.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lut 2015 02:49 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
W ostatnim tyg byłem 2 razy na lotnisku w Madrycie. Karty pokładowe miałem tylko na smartfonie, przeszło bez problemu. Na lotnisku jest 30 min darmowego neta.

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Lut 2015 04:25 

Loty: 48
Kilometry: 90 575
Krajów: 13 / 6.1%
w formie elektronicznej bilet można mieć jeśli odprawa jest prze aplikację, tak mówią w FR, może ktos próbował inaczej i podpowie ja myślę że jeśli ktoś odprawi Cię w Pl albo Ty to zrobisz bez apl to eż powinno przejść, ale aplikacja nie stanowi problemu jeśli masz tablet
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Lut 2015 08:47 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Krajów: 25 / 11.7%
Appka Ryanaira, odprawić się na tablecie i tyle. Robiłem tak na JFK czy LTN i ten proces przebiegał zawsze komfortowo.

#12 PostWysłany: 26 Lut 2015 15:47 

Nie sądziłem, że Ryan lata do Stanów ;-)
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 26 Lut 2015 21:31 
Awatar użytkownika

srebrny
dusza86 napisał(a):
Tak, tylko co z drukowaniem? Czy wersja mobilna wystarczy? Jeśli tak, to najwyżej zabiorę ten tablet, choć przyznam, że wolałbym żadnej elektroniki nie brać poza telefonem i ewentualnie aparatem.

oczywiscie ze wystarczy

btw wg mnie nie musisz koniecznie brac tabletu, wystarczy ze poprosisz kogos o zrobienie odprawy na swoim sprzecie - raz zeby przedostac sie przez security check, drugi raz zeby sie zboardowac na samolot

oczywiscie najprawdopodobniej beda to musialy byc dwie rozne osoby, ale wg mnie szanse ze ktos Ci pomoze sa spore - to nie przenoszenie cudzej torby przez security check, nic sie nie ryzykuje
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości