Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:19 

Witam
Zostało 7 dni do loty więc przystąpiłem do odprawy online. Podczas odprawy ryanair najpierw poinformował mnie, że na lot nie ma już wolnych miejsc (wg rezerwacji płatnej wolne jest 90%) a poźniej odprawił w taki sposób, że nie dostałem losowo przyznanych miejsc w samolocie a miejsce na lotnisku!!
O co chodzi??

Załącznik:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 101.11 KiB | Obejrzany 11813 razy ]

Ostatnio edytowany przez maceo4 07 Maj 2014 10:40, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:24 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Co to znaczy, że dostałeś miejsce na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:27 

wyczyścić historię ciasteczek, zmienić przeglądarkę, uruchomić ponownie komputer, a jak nie pomoże odczekać kilka godzin i spróbować ponownie - czasami coś im tam szwankuje
 PM off  

#4 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:27 

no dobra a co z moimi miejscami w samolocie???
jak mam je teraz dostać??
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:28 

jak rezerwację masz nadal "potwierdzony" to wyluzuj, byż może w powodu czasowej zmiany lotniska z Mediolan (Bergamo) na Malepnsa będziesz musiał przejść ponownie darmową odprawę na lotnisku
 PM off  

#6 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:34 

No dobrze, na razie wyluzuje. Drugi lot z Malpensa do Modlina - taka sama akcja. Skoro lot potwierdzony to powinno być ok. Przy próbie płatnej rezerwacji mam do wyboru w obydwu przypadkach 99% wolnych miejsc w samolocie. Może tak próbują wymusić płatną rezerwację? :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:35 

srebrny
To nie jest długi lot, więc na stojąco. Jak w pociągu podmiejskim.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:37 
Awatar użytkownika

srebrny
chyba coś jest skiepszczone, bo na BP jest SEQ NO 6
przy okazji zamaż nazwisko na print screenie i nr rezerwacji :?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:41 

twój wybór co zrobisz, normalnie ryanair z Malpensy nie lata tylko na czas remontu lotniska Mediolan(Bergamo), a więc zapewne będzie tak samo gdy w trybie pilnym przestali latać z Modlina przenosząc się na Warszawa Chopin
 PM off  

#10 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:43 

No nic. Poczekam jeszcze z dwa dni, jak sie to nie zmieni samo to chyba będę zmuszony wykupić miejsca rezerwowane. Lecę z 2,5 letnim dzieckiem i nie chcę żadnych przebojów podczas podróży.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Maj 2014 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Anonymous napisał(a):
jak rezerwację masz nadal "potwierdzony" to wyluzuj, byż może w powodu czasowej zmiany lotniska z Mediolan (Bergamo) na Malepnsa będziesz musiał przejść ponownie darmową odprawę na lotnisku

Dokładnie tak jak wyżej opisane
Po prostu będzie jeszcze jedna odprawa na lotnisku Malpensa.

#12 PostWysłany: 07 Maj 2014 11:37 

maceo4 napisał(a):
No nic. Poczekam jeszcze z dwa dni, jak sie to nie zmieni samo to chyba będę zmuszony wykupić miejsca rezerwowane. Lecę z 2,5 letnim dzieckiem i nie chcę żadnych przebojów podczas podróży.

z tego co widzę lądujesz na Malpensa o 9:05, a wylatujesz o 13:40 czyli jak dla mnie masz tak dużo czasu, do tego lecąc z tak małym dzieckiem wszędzie personel ryanair obsługuje was poza kolejnością, że szkoda pieniędzy na wykup miejsc, ale to ty decydujesz
 PM off  

#13 PostWysłany: 07 Maj 2014 11:45 

ok, temat załatwiony dzięki infolinii. Powiedzieli, że nie nie przydzielono miejsc automatycznie ze względu na dziecko i ryzyko osobnego usadzenia z rodzicami. Dziwne, bo na wcześniejsze loty podczas odprawy automatycznie usadzono nas troje koło siebie i nie było problemów. No nic...dzięki za uwagę. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:17 

Witam mam identyczną sytuację. lecę z dzieckiem a na karcie mam" miejsce na lotnisku". Na infolinie nie moge sie dodzwonic. jak wygladalo wejscie do samolotu? posadzili panstwa tam gdzie zostaly wolne miejsca czy wyznaczyli je przed wejsciem do samolotu ??

dziekuje za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:34 

sylwia1722 napisał(a):
Witam mam identyczną sytuację. lecę z dzieckiem a na karcie mam" miejsce na lotnisku". Na infolinie nie moge sie dodzwonic. jak wygladalo wejscie do samolotu? posadzili panstwa tam gdzie zostaly wolne miejsca czy wyznaczyli je przed wejsciem do samolotu ??

dziekuje za odpowiedz

osoba pytana ostatni raz logowała się 9 maja, a ty jak dla mnie niepotrzebnie tracisz pieniądze na infolinię, gdyż nie ma takiej opcji by nie przydzielono wam na lotnisku w Malpensie miejsc obok siebie (no chyba, że dziecko ma 17 lat) - a więc pełen spokój, z wydrukowanymi kartami pokładowymi i ważnymi dokumentami podejść do stanowiska Ryanair na w/w lotnisku i zapewne się zdziwisz czego ty i po co się obawiałaś (jak dzieciak mały to i za darmo załapiecie się na wejście na pokład poza kolejnością)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości