Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Kwi 2014 17:15 

Jak w temacie -> rezerwacja w wizzair 4.04 wylot, powrót 6.04. Z uwagi na pogrzeb nie skorzystam z lotu powrotnego (obecnie za granicą, muszę dłużej pobyć w Polsce).
Cena biletu z dnia 6.04 to było ok. 60 PLN.
Jak wygląda procedura zwrotu kosztów skoro w formularzu kontaktowo-reklamacyjnym wizzair nie ma możliwości załączenia plików, a nawet jeśli to jak niby mają orzec czy wysyłany akt zgonu jest faktycznie mojego bliskiego krewnego?

Jest jakaś szansa na zwrot czy dać sobie spokój?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Kwi 2014 17:29 

nie zaszkodzi zadzwonić na tani tel. wizzair 22 351-94-92 przedstawić sytuację i że jesteś w stanie przesłać akt zgonu, może pomogą lub spróbuj na podany przez forumowicza numer izraelski - 0097237630911 - dzwonił przez VoIP HaloNet po 9gr/min i rozmawiał z konsultantem, ja przez FreecoNet dzwoniłem pod ten numer by rozmawiać po polsku wybieramy tonowo "6" koszt 0,09 gr/minuta. Powodzenia
 PM off  

#3 PostWysłany: 03 Kwi 2014 17:33 

A ten "tani" polski numer z kierunkowym na Warszawę - ile za minutę?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Kwi 2014 17:41 

w Polsce w ramach abonamentu, w przedpłaconych typu np. orange pop 19-29 groszy/minuta
 PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2014 22:37 
Awatar użytkownika

Od 3 miesięcy nie mieliśmy odpowiedzi od rajana w sprawie refundacji z powodu śmierci członka rodziny (mamy). Wszystkie dokumenty zostały przekazane rajanowi - pieciokrotnie, z odstępami 2-tygodniowymi. Czasami otrzymywałem numer sprawy (TID), czasami bez echa. Za każdym razem pisaliśmy, kiedy i co wcześniej zostało wysłane i załączone wraz z informacją o sprawnym i bezbolesnym dla rodziny załatwieniu tej samej sprawy przez Wizza (loty łączone). Już kupiliśmy znaczki, żeby wysłać polecony za potwierdzeniem odbioru na adres w Dublinie, a w ostatniej chwili przed wysłaniem listu pomyśleliśmy, jeszcze raz reklamacja on-line. Po 2 dniach mail, że oddają, przelewy w toku. W podziękowaniu za empatię rajana załączam laurkę dla jajana.

Od Wizza zwrot był w przeciągu 24 godzin od wysłania, pierwsza odpowiedź z kondolencjami była dosłownie po kilkunastu minutach. Kontaktujesz się z człowiekiem, nie z automatem, czy człowiekiem, który ma za zadanie zbyć nachalnego klienta.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 08 Lip 2014 17:49, edytowano w sumie 1 raz
usunalem zdjecie - reklama skarpet rajan
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lip 2014 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
apacino napisał(a):
Od Wizza zwrot był w przeciągu 24 godzin od wysłania, pierwsza odpowiedź z kondolencjami była dosłownie po kilkunastu minutach. Kontaktujesz się z człowiekiem, nie z automatem, czy człowiekiem, który ma za zadanie zbyć nachalnego klienta.

Możesz opisać jak wyglądało załatwianie sprawy z Wizzair'em? Jestem w podobnej sytuacji. Ze względu na śmierć dziadka wróciłem wcześniej do Polski i zostałem z biletem LTN - WAW. Zastanawiam się, czy jest szansa aby odzyskać poniesione koszty.

#7 PostWysłany: 22 Paź 2015 10:29 

Witam
Chce sie ubiegać o zwrot kosztów od Ryanair z powodu śmierci ojca.
Chce wysłać ten oto formularz:
https://refundclaims.ryanair.com/

Chciałem dzwonić na polską infolinie 703303033 i 703403363 ale mieszkam w Czechach i z Czech nie moge się dodzwonić na te numery. Głosi że numer nie isntieje i to dzwonie z +48....

Chodzi mi o to, że do formularza, trzeba dołączyć dokument potwierdzający śmierć członka rodziny a ja ten dokument mam po czesku, bo jestem obywatelem Czech.
Mam "umrtní list" co po polsku jest chyba akt zgonu. Napewno to będzie trzeba przetłumaczyć ale do polskiego ? angielskiego ? Musi być przysięgły tłumacz ?

Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Paź 2015 10:35 

Loty: 317
Kilometry: 559 549
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Wyślij najpierw po czesku i czekaj na informacje zwrotną
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Paź 2015 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
@Gorol a tu probowales https://www.ryanair.com/pl/pytania/czat ... z-ryanair/ ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Paź 2015 10:41 

Na w/w stronę Ryanair w języku polskim )bo nie ma czeskiego)
https://refundclaims.ryanair.com/?lg=PL

wyślij zgłoszenie w opcji "śmierć członka rodziny nie będącego na rezerwacji" w języku polskim (poniżej w języku czeskim i angielskim), opisując krótko co i dlaczego, dołączając skan czeskiego aktu zgonu, czekając na odpowiedź od nich
 PM off  

#11 PostWysłany: 22 Paź 2015 11:08 

Dzięki wszystkim

Według rady Paweł T użyłem chatu i oto odpowiedz:
- czyli można wysłać czeski dokument tak ?
- Można wysłać oczywiście ponieważ latamy po świecie nie trzeba koniecznie go tłumaczyć ,
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#12 PostWysłany: 22 Paź 2015 12:20 

Loty: 87
Kilometry: 133 780
Krajów: 11 / 5.1%
Opisze swoje doswiadczenia. Moze komus sie przyda choc mam nadzije ze nie.

Sprawa dotyczy dziewczyny brata. Mieszkamy w Londynie. Dziewczyna ma bilety na lot z Londynu do Wroclawia i spowrotem 25.10-02.11.2015

09.10.2015 dziewczyna sie dowiaduje ze jej brat zginal w Niemczech. Jako ze sprowadzenie zwlok do Polski troche trwa myslimy ze pogrzeb odbedzie sie za min 2 tyg. Kupujemy jej bilet na 18.10.2015, zeby mogla byc z rodzina przed pogrzebem.

13.10.2015. dowiadujemy sie ze pogrzeb jest 17.10.2015 wiec potrzebny nam nowy bilet. Kupujemy go na 16.10.2015.

Kontaktujemy sie z Ryanair. Tlumaczy co i jak. Prosza o wypelnienie formularza. Dolaczamy dwa zaswiadczenia od ksiedza jedno ze brat zmarl i pogrzeb prawdopodnie odbedzie sie za okolo 2 tyg. Drugie mowiace kiedy dokladnie sie odbedzie. W ciagu 24h pieniadze za dwa niepotrzebne bilety na konie. Ryanair okazal sie bardzo pomocny. Korzystalismy z angielskiej infolini.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Lut 2016 22:48 

srebrny
niestety i ja jestem w podobnej sytuacji. wylot jutro GDN-TXL airberlin kupione przez bravofly. uderzac do bravofly czy odrazu od air berlin?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Lut 2016 23:00 

niebieski
Ekstremalnie mało czasu więc uderzyłbym tu i tu.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Lut 2016 16:08 

srebrny
rozmawialem i z linia i z posrednikiem
linia oczywiscie odrazu odsyla posrednika, oczywiscie Paulina mowiaca z polskim akcentem uprzedza
automatycznie ze ze wzgledu na nazistowskie regulacje rozmowa musi byc po angielsku lub niemiecku.
posrednik no coz, bravofly odrazu informuje, ze ok zajmie sie tym, przykro nam, anulujemy
rezerwacje dostarczy Pan dokumenty potwierdzajace zgon osoby bliskiej i bedzie w miare ok zwrot.
pospiechu nie ma, za kilka dni bedzie ok.
no i.... no i dzwoni jakis robot z wloskim akcentem, ledwo rozumialem ten niby angielski, no i twierdzi, ze
taryfa byla najnizsza i tylko w gre wchodzi zwrot czesci podatkow czyli 18 euro karta lub 38 na voucher
bilet kosztowal 228 euro. rece opadaja...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości