Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sty 2014 11:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Hej,

Kupilem nastepujacy przelot:
1) AF/AF, LHR-CDG-CVG
2) DL/DL, ORD-DTW-IAD
3) AF/0D, IAD-CDG-CBG

Sprawdzajac po booking reference, pogrubiony odcinek jest nieobecny na checkmytrip czy tez stronie AF, a widze go tylko w systemie DL (uzywajac booking reference AF lub DL).

Zostawic jak jest czy kontaktowac sie z OTA by nie bylo niespodzianki?

Pozdrawiam!

Załączniki:
US.png
US.png [ 91.95 KiB | Obejrzany 6321 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 21 Sty 2014 23:46 

złoty
Sprawdź e-ticket w Amadeusie bądź w innym systemie. Najważniejsze że tam są odcinki poprawnie.

#3 PostWysłany: 22 Sty 2014 00:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzieki, mucha. Sprawdzilem wlasnie na https://hk.amadeusasia.com/eITR/ i dostalem nastepujacy komunikat:
FA or Ticketed element NOT FOUND - check FA and TWD/L{FA line no.}

Na stronach SV czy KL tez nie mam ORD-DTW (w sumie ten odcinek jest tylko w systemie DL i automatycznym potwierdzeniu wygenerowanym przez OTA). Co myslisz?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Sty 2014 00:18 

złoty
A etkt od jakiego OTA?

#5 PostWysłany: 22 Sty 2014 00:18 
Awatar użytkownika

srebrny
xp.it
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Sty 2014 00:24 

złoty
A tutaj masz etkt?
https://web.1a-xml.jp/eitr/webeitr/WebEntry.aspx

#7 PostWysłany: 22 Sty 2014 00:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Takie komunikaty dostaje po wpisaniu danych:
- Names that match cannot be found (AF ref).
- No PNR found (DL ref).

(etix jest raczej wystawiony, bo mam jego numer, ktory widze w rezerwacji na stronie DL)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Sty 2014 01:23 

złoty
Ja bym się nie przejmował, tak często jest że jakiegoś odcinka brakuje w jednym systemie a jest w drugim. Linie pracują na różnych systemach i czasami coś gdzieś się może nie wyświetlać.
m3lm4k lubi ten post.

#9 PostWysłany: 22 Sty 2014 01:51 

niebieski
Miałem tak w przypadku wyprawy do Peru - loty MAD-GRU-LIM-SCL-GRU-LHR i odcinki też nie wszystkie były widoczne np. na checkmytrip. a w TAM/LAN była taka sytuacja, że w TAM widziałem chyba MAD-GRU-LIM oraz GRU-LHR a z kolei w LAN widziałem MAD-GRU + LIM-SCL-GRU czy jakoś tak, w każdym razie niektóre się nakładały, inne widoczne tylko i jednej linii. Na checkmytrip niewidoczny był 1 odcinek. Na Saudi w etkt widoczne wszystko.
Poleciałem bez problemu, chociaż przy pulpitach też twierdzili, że "zagmatwana" rezerwacja.
 Profil Relacje PM off
m3lm4k lubi ten post.

#10 PostWysłany: 22 Sty 2014 01:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzieki. Czyli jest szansa, ze wroce ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Sty 2014 14:52 
Site Admin

Loty: 539
Kilometry: 996 635
Krajów: 82 / 38.3%
Osobiście nie mam doświadczenia ale w aktualnie pisanej na naszym forum relacji z Nowej Zelandii tygrysm miał podobną sytuację i opisał to tak

"Jeszcze w Warszawie zrobił się mały zgrzyt z moją rezerwacją w British Airways, gdyż gdy po raz kolejny sprawdzałem swoją rezerwację na stronie BA, zauważyłem że nie mam w ogóle możliwości wybrania miejsc na odcinkach od Auckland, przestraszyłem, więc szybki telefon do biura BA w Warszawie i Pani po drugiej stronie słuchawki stwierdziła, że u niej wszystko jest OK i mam o nic się nie martwić. Znalazłem jednak stronę Amadeus eitr służącą do weryfikacji biletów podpiętych pod kod danej rezerwacji. I rzeczywiście, mimo że wszystkie odcinki kupionych przeze mnie lotów widniały jako potwierdzone, to na samym etix’ie miałem tylko loty do Auckland. Na lotnisku w Auckland prawdopodobnie bym się zdziwił, bo bez biletu nie ma możliwości wystawienia karty pokładowej, mimo zarezerwowania miejsca w samolocie (to oznacza to zielone „confirmed”). No to słuchawka w dłoń i telefon do centrali BA, a tam „z powodu EKSTREMALNIE dużej ilości połączeń proszę zmienić bilet na BA.com”… czasu dużo nie zostało, więc telefon do Niemiec i tam w końcu bardzo pomocna pani agent sprawdziła bilet i faktycznie stwierdziła, że w Auckland był by problem i wystawi mi nowe bilety. Ciekawe co by się działo na lotnisku bez przedstawiciela BA… No ale nic, w końcu wszystko udało się wyprostować
Link do e-ITR jakby ktoś potrzebował: https://web.1a-xml.jp/eitr/webeitr/WebEntry.aspx"

#12 PostWysłany: 22 Sty 2014 16:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Podsumowanie:
1) Ludzie z AF widza odcinek tylko w rezerwacji, a nie na bilecie.
2) xp.it twierdzi, ze wszystko jest OK i odwoluje mnie do ponizszej strony, gdzie odcinek jest:
https://mytripandmore.com/SearchItinerary.aspx

Dowiem sie wiecej przy odprawie biletowo-bagazowej bedac juz w podrozy. Dzieki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:04 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Sprawdzałeś tu: https://www.viewtrip.com/VTHome.aspx?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzieki, ale nie przyjmuje zadnego z moich czterech booking references (Itinerary Not Found).
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:59 

Cześć, zamówiłem bilet do Tokio przez pośrednika gotogate. Dostałem potwierdzenie, tam jakieś ogólne warunki, plan przelotu i rachunek w pln ale wszystko po polsku. Nie ma tam żadnego numeru biletu ani nic. Może to głupie pytanie ale czy to jest ten e-ticket? Napisali w tym mailu z potwierdzeniem abym wydrukował to i razem z paszportem zabrał i tyle. Czy te e-tickety z pośrednika są inne czy powinnem być te z lini lotniczych KLM? Inne pytanie czy e ticket jest potrzebny czy wystarczy tylko booking code i numer biletu ze strony KLM? Na stronie KLM wszystko zatwierdzone na checkmytrip też. Będę wdzięczny za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:14 

niebieski
Wydrukuj Sobie to co masz na stronie KLM i już.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:17 

Na stronie KLM mam tylko informacje z bookingu w pdf, nie jest to na pewno ich e-ticket. Rozmawiałem już z obsługą KLM napisali, że tylko pośrednik może mi wysłać e-ticket.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Od pośrednika powinieneś otrzymać coś takiego. To jest właśnie e-ticket. W skrócie": e-ticket zawiera (przeważnie) plan podróży (flight itinerary), numery biletów elektronicznych, kod PNR w systemie przewoźnika lub w którymś w globalnych systemów dystrybucji jak Amadeus.

Załączniki:
eticket.jpeg
eticket.jpeg [ 67.18 KiB | Obejrzany 8275 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:21 

Jedyne co to dostałem coś takiego. Ale tu nie ma numeru biletu jest jedyne PNR.

Załączniki:
01.png
01.png [ 30.39 KiB | Obejrzany 8201 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:36 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
A w CMT jak rozwiniesz "imię nazwisko" to nie pojawia się numer etixa?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości