Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lis 2018 01:10 

Witam
Proszę o poradę co mam zrobić w takiej sytuacji.
Zamówiłem bilety w jednej z dużych zachodnioeuropejskich linni na lot 32 października.
Prawidłowo na czas opłaciłem rezerwacje, jednak nie dostałem ani biletów ani żadnego stwierdzenia o braku rezerwacji. Na zamówieniu napisano ze gdy brak biletów na 3 dni przed wylotem proszę się kontaktować. Dziś co prawda 4 dni przed wylotem ale zadzwoniłem, okazało się ze nie widza takiej rezerwacji. Wysłałem maila z potwierdzeniem przelewu, sami pieniądze widzą w systemie ze doszły do nich później. Przyznali jednak koncowo ze to wina ich systemu.
Problem jest taki ze biletów na godzinę wylotu na która zamawiałem nie ma. Są na 7 godzin później, co średnio mi pasuje. Pytam o rekompensatę proponują dodatkowy bagaż lub 50 euro na osobę na podróż w ciągu przyszego roku.
Jak wyglada sytuacja czy mogę czegos innego się domagać?
Dziś rozmawiałem 3 krotnie, obiecali jutro ostatecznie wysłać bilety także zakładam ze koncowo, chodź już na późniejsza godzinę je otrzymam.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 28 Lis 2018 01:14 

srebrny
Wcale się nie dziwię, że na ten dzień nie ma biletów.
Cytuj:
Zamówiłem bilety w jednej z dużych zachodnioeuropejskich linni na lot 32 października.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 28 Lis 2018 01:21 

niebieski
Dobrze by było gdybyś napisał, czy kupowałeś przez pośrednika (i jakiego).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lis 2018 01:42 

Bilety kupowałem oczywiście dnia 31 października na wylot 1 grudnia.
Kupowany bezpośrednio na stronie linii lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Lis 2018 02:25 
Awatar użytkownika

srebrny
możesz się domagać dodatkowej szklanki wody

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Lis 2018 03:13 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
@Michlak: dziwna sytuacja zwykle bilety są od razu a czasem przez OTA do 24h. Gdybym kupował to po tym czasie bym sprawę wyjaśniał. Teraz to faktycznie trochę za późno. Napisz dla potomnych co za linią.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Lis 2018 03:51 

Nie wiem, rzadko kupuje bilety, pisali by ewentualnie dzwonić na 3 dni przed gdyby nie było biletów dlatego tez nie niepokoiło mnie to. Żadnej informacji o anulowaniu rezerwacji, pieniądze poszły wiec wszystko wydawało się Ok
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Lis 2018 10:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
...
Napisz jaka linia/biuro.

Kawę beż fusów pijemy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości