Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Orbitz
#1 PostWysłany: 30 Sty 2014 17:34 

Witam,

Pytanie do tych co rezerwowali hotel na orbitz.com

Czy przy rezerwacji ściągają oni pieniądze z konta?? czy tak jak w przypadku booking płace w hotelu??
I jak tam jest z darmową anulacją rezerwacji?

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Orbitz
#2 PostWysłany: 30 Sty 2014 17:37 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To o czym piszesz kompletnie nie zależy od pośrednika (booking.com, orbitz, itd.) a od warunków konkretnej oferty hotelowej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sty 2014 17:39 

Czyli podobnie to działa na booking? a miałeś już nimi do czynienia ? na miejscu wszystko jest ok?
Czyli np mam Pre-payment required czyli płace na miejscu dopiero?

#4 PostWysłany: 30 Sty 2014 17:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wszędzie działa to tak samo - niektóre oferty są pozwalają na bezpłatne anulowanie do 24h przed przyjazdem, inne (z reguły tańsze) wiążą się z płatnością już w momencie rezerwacji i nie ma możliwości otrzymania jakiegokolwiek zwrotu gdy zmienimy swoje plany. Zawsze trzeba czytać informacje o warunkach konkretnej oferty hotelowej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Sty 2014 17:53 

Rozumiem Cię. Tylko na orbitz nie umiem nigdzie tego znaleźć. Mam np wybrany hotel chcę tam zrobić rezerwację, wiem że mogę ją odwołać tylko nie jest nigdzie napisane czy środki już spłyną do nich czy będę płacił dopiero w hotelu?

#6 PostWysłany: 30 Sty 2014 18:00 

Loty: 556
Kilometry: 1 237 445
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Jeśli jest to oferta promocyjna, np ze znizka 20% to orbitz wymaga płatności z gory, nawet jeśli jest możliwa darmowa anulacja. Korzystalam z orbitz i pochodnych i było ok, tylko przy ofertach z kodem trzeba pamiętać, ze płatność z góry, później najwyżej oddadzą pieniądze. Wynika to z moich obserwacji, ale tez pytalam o to na ichnim czacie i laska potwierdziła, ze tak to dziala

#7 PostWysłany: 30 Sty 2014 18:13 

I tak się coś rypneło bo mojej karty masercard debit nie chce przyjąć

#8 PostWysłany: 30 Sty 2014 22:02 

Dobrze rozumiem ? - Aktualnie mamy znizke 22% i w warunkach jest Pre-payment required
-pobiera mi OD RAZU z karty kwote pomniejszoną o kod promocyjny (22%).
Czyli mimo, że pisze -płatność na miejscu- już w hotelu nie płace., bo kasa została pobrana z karty ???
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Sty 2014 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Krajów: 15 / 7.0%
suzi napisał(a):
Dobrze rozumiem ? - Aktualnie mamy znizke 22% i w warunkach jest Pre-payment required
-pobiera mi OD RAZU z karty kwote pomniejszoną o kod promocyjny (22%).
Czyli mimo, że pisze -płatność na miejscu- już w hotelu nie płace., bo kasa została pobrana z karty ???

Tak, pobiera kwotę finalną, pomniejszoną o zniżkę z kodu promocyjnego, jak i inne zniżki (np. early-booking, jeśli ma zastosowanie, co jest fajne w tej promocji, zniżki sumują się). Jeśli jest napisane, że płatność na miejscu, a przy okazji pre-payment required, to zapewne w momencie rezerwacji zostaną zablokowane środki na koncie karty kredytowej, a zaksięgowanie tej transakcji nastąpi przy okazji Twojej wizyty w hotelu. W ten sposób kontrahent ma zabezpieczenie Twojej kasy, gdyż godzisz się na opcję bez darmowego anulowania rezerwacji.
BTW. Przy możliwości darmowego anulowania środki też są blokowane, natomiast następuje ich zwolnienie, jeśli anulujesz w dozwolonym terminie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości