Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Maj 2014 00:11 

Pierwszy raz lecieć będę Norwegianem. Na stronie Norwegiana nie widzę info o przewozie wózka!!!! Nic ani słowa. Jest info że mogę bezpłatnie fotelik, że nawet mogę bezpłatny bagaż rejestrowany do 5 kg ale nic o wózku. Mam nadzieję iż nie oznacza to że mogę wziąć wózek ale tylko 5 kg i nadać go jako bagaż.

Ostatnio edytowany przez majao, 02 Maj 2014 00:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 02 Maj 2014 00:17 
Awatar użytkownika

Lecialem z nimi dwa dni temu i wozkami zajmowano sie przy wejsciu na poklad.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Maj 2014 01:23 

Dodam iż lecę z Berlina-Schonefeld więc na starcie zderzę się z niemieckim podejściem do przepisów. Mój wózek waży 8, może jak zdemontuje koła to będzie 5 ale czy jak się zdejmie koła to nadal będzie wózek??
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Maj 2014 06:26 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Znajomi lecieli Norwegianem i z wózkiem i fotelikiem. Nie było żadnego problemu, obydwie rzeczy można było albo nadać jako bagaż rejestrowany, albo zostawić dopiero przed wejściem do samolotu. Swoją drogą im nawet udało się wejść z fotelikiem na pokład, a obsługa postarała się specjalnie o wolne miejsce koło nich, żeby mogli go tam umieścić.
Wózek na pewno ważył więcej niż 5 kg. Ale ich dziecko miało mniej niż 2 lata, natomiast nie wiem, jakie stosują podejście, jeśli zabiera się wózek dla dziecka starszego i czy wtedy też jest bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Maj 2014 20:44 

Mój maluch będzie miał 13 miesięcy w czasie naszej podróży więc mam nadzieję iż darmowy wózek mu przysługuje i nikt kilogramów wozka nie będzie badał. Fotelika nie musimy brać bo na kanarach foteliki w wypożyczalni aut są za free.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Maj 2014 21:35 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Oni też nie brali tego fotelika, żeby oszczędzić przy wynajmie, ale głównie po to, żeby maluch spał w nim w samolocie, by nie denerwować współpasażerów jego płaczem. Przy 4-5h lotu nawet bardzo zmęczone dziecko nie będzie długo spało na kolanach/w ramionach rodziców, a w foteliku w lepszej pozycji może spokojnie przespać nawet ze 3h.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Maj 2014 12:34 

sranda napisał(a):
Znajomi lecieli Norwegianem i z wózkiem i fotelikiem. Nie było żadnego problemu, obydwie rzeczy można było albo nadać jako bagaż rejestrowany, albo zostawić dopiero przed wejściem do samolotu. Swoją drogą im nawet udało się wejść z fotelikiem na pokład, a obsługa postarała się specjalnie o wolne miejsce koło nich, żeby mogli go tam umieścić.
Wózek na pewno ważył więcej niż 5 kg. Ale ich dziecko miało mniej niż 2 lata, natomiast nie wiem, jakie stosują podejście, jeśli zabiera się wózek dla dziecka starszego i czy wtedy też jest bezpłatny.

Też lecieliśmy Norwegianem z wózkiem i nie było większego problemu, wózek i nosidełko zostawiliśmy przy wejściu i odebraliśmy po przylocie. Nie próbowaliśmy wejść z nosidełkiem na pokład. Pewnie jeżeli nie ma kompletu pasażerów to nie powinno być problemu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości