Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Sty 2013 22:00 

Witam :)

Czytam sobie o waszych podróżach z dziećmi, i zastanawia mnie jedna sprawa, której jeszcze chyba nie poruszaliście. Mianowicie jak wygląda kwestia spania maluchów. Wylatujemy z naszym dwulatkiem pierwszy raz samolotem, więc nie ma szans zabrać łóżeczka turystycznego jak do samochodu. Spać na zwykłym łóżku nie może, bo na pewno spadnie, w nocy przerabia wszystkie możliwe pozycje, wstaje i chodzi po łóżeczku. Czy w hostelach są łóżeczka dla dzieci takie, z których nie da się wypaść? W opisie jednego widziałam że mają, więc pewnie nie jest to normą. Czy radziliście sobie jakoś inaczej?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 10 Sty 2013 22:30 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Spimy na lozkach ktore sa dostepne, kładąc dziecko od sciany lub miedzy nami.

Jeszcze dodam, ze czasem zdarza sie, ze ktos zaproponuje dodatkowy materac, ktory kladziemy na ziemi, ewentualnie rozkladamy swoja karimate.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sty 2013 23:56 

Loty: 35
Kilometry: 85 625
Krajów: 16 / 7.5%
My przy starszaku niestety zawsze albo woziliśmy łóżeczko (gdy była możliwość) albo rezerwowaliśmy tylko taki hotel, gdzie łóżeczko dawali (zależy gdzie jedziecie, ale bardzo często udaje się znaleźć hotel w cenie hostelu, a do tego gratisy w stylu dziecko za darmo, albo śniadanie w cenie). Niestety starszy syn nie potrafił spać z kimś w łóżku - wył, rzucał się, jak tylko wyczuł czyjąś obok obecność (przeszło mu w okolicach 2,5 lat).
Od tej pory po prostu śpi na swoim łóżku i albo przysuwamy je do ściany, a z drugiej strony zabezpieczamy krzesłami/plecakami albo ja śpię na sąsiednim łożu. Młodsze dziecko można też kłaść między rodzicami, między rodzica a ścianę. Ewentualnie wysupłać z łoża materac i położyć na podłodze.

#4 PostWysłany: 16 Sty 2013 22:36 

Nasza 2 prawie już 2,5 śpi zawsze pomiędzy nami. Teraz po raz pierwszy wyruszamy w podróż z dwójką maluchów i tu mamy problem jak spać. Pokoje pewnie 3 osobowe ale starsza sama z łóżka spadnie a we 4 czwórkę na jednym łóżku się nie zmieścimy:( Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie.
Choć wyciągniecie materacu na podloge to chyba dorby pomysł.

#5 PostWysłany: 17 Sty 2013 21:05 

Dzięki za odpowiedzi, też właśnie myślałam nad wyciagnięciem materaca na podłogę, albo nawet samej kołdry, w sumie jako niemowlaczkowi zdarzało mu się tak spać na podłodze. Widziałam kiedyś na allegro takie dmuchane materace dla dzieci razem ze spiworkiem, wyglądało to obiecująco, ale do samolotu pewnie to byłoby za duże. Niestety nie mogę już tego znaleźć.

A wybieramy się do Begramo, jak macie jakies namiary na przyjazne dzieciom miejsce tam to proszę o info.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Sty 2013 21:56 

śpimy jak się da :)
Zwykle:
1. 2 pojedyncze lóżka - na każdym rodzic + dziecko
2. 1 pojedncze + 1 podwójne - na podwójnym rodzice, na pojedynczym dzieci (zwykle nogami do siebie). Gdy młodszy był jeszcze młodszy, to spał z rodzicami, a starszy brat miał łóżko tylko dla siebie.
Łózko dzieci stoi jednym bokiem przy ścianie, drugi zastawiamy tym co jest w pokoju, np krzesłami, a ostatecznie plecakami.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Sty 2013 22:39 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Mamy 3 dzieci... wiec wozimy ze soba karimate aluminiowa.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Sty 2013 23:15 

Byliśmy w Bergamo a nasza dwulatka. Piękne okolice:-) przyjemne miasto, polecany także wycieczkę nad jezioro Como. Cudne widoki, w samym Bergamo na pewno kolejka dzieci będą zachwycone. W poniższym linku relacja z naszej wycieczki. W razie pytań sluzymy pomocą.

Co do noclegów to z dwójka dzieci będziemy brać chyba trójki i jakby co materac pójdzie na podloge. Często na stronach hoteli czy hosteli spotykam się z inf ze dziecko do3 lat nie placu. A jak to jest przy dwójce takich maluchow? Za jedno muszę Placic, z czym się spotyka cię?

#9 PostWysłany: 17 Sty 2013 23:34 

Loty: 35
Kilometry: 85 625
Krajów: 16 / 7.5%
Na stronach hoteli często pisze dokładnie, że np. dzieci do lat 3 gratis jeśli na obecnym łóżku, albo że jedno dziecko do lat 3 gratis. To sobie doczytaj.
Z naszego doświadczenia? My zawsze braliśmy taki hotel, żeby wszystkie dzieci (u nas dwoje) do lat 3 były gratis. I tak było. Ale wtedy pokój był 2-osobowy. I opcją jest zamówienie łóżeczka (przynajmniej w hotelach na pewno jedno za darmo), a drugi smyk śpi z nami.
Ewentualnie można zamówić pokój 3-osobowy (często różnica w cenie jest niewielka). I my np. (jako że starszy dobija do 3 lat) teraz już tak zamawiamy (większy pokój i więcej miejsca w łożu).

#10 PostWysłany: 02 Cze 2013 20:27 

Jako że z wycieczki już wróciliśmy, mogę polecić miejsce w Bergamo - pokoje http://www.cicciobb.com , nie dość że za dwulatka nie trzeba było płacić, to jeszcze właścicielka bez żadnych opłat wstawiła dla niego łóżeczko turystyczne z pościelą :) Do tego dostęp do śniadania przez całą dobę, lokalizacja w samym centrum i niezłe ceny :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Cze 2013 22:01 
Awatar użytkownika

a zdarzylo wam sie spac z dzieckiem w hostelach w shared dormitory? bo mi tak, w chile i w peru, nie widzialam w tym nic niestosownego, male pokoje, spokojne towarzystwo. W Europie to chyba problem;

#12 PostWysłany: 01 Lip 2013 21:29 

vamamama napisał(a):
a zdarzylo wam sie spac z dzieckiem w hostelach w shared dormitory? bo mi tak, w chile i w peru, nie widzialam w tym nic niestosownego, male pokoje, spokojne towarzystwo. W Europie to chyba problem;

Czy ja wiem... Ja kiedyś nocowałam z siostrą i jej młodym w hostelu, w pokoju damskim. Z 3-letnim chłopcem. Po prostu siostrze było trochę ciasno, ale dało radę przetrwać jedną noc. Zależało nam na 6 godzinach noclegu przed wylotem, więc szkoda było wydawać na hotel w Wiedniu.
Nikt nam problemu nie robił, bo młody grzeczny i z podróżami obyty :P
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Lip 2013 21:42 
Awatar użytkownika

nie chodzi mi o wygodę, my spimy razem od urodzenia małej, i na pojedynczym łózku tez sie wyspimy. W UK,gdzie mieszkam, hostele sobie zastrzegaja że jesli jest sie z dzieckiem to trzeba wynajac caly pokoj, nie da rady dzielic z obcymi ludzmi. Ciekawi mnie jak jest w innych krajach europejskich;

#14 PostWysłany: 28 Lip 2013 15:40 

Loty: 173
Kilometry: 248 059
Krajów: 21 / 9.8%
Polytelis napisał(a):
Jako że z wycieczki już wróciliśmy, mogę polecić miejsce w Bergamo - pokoje http://www.cicciobb.com , nie dość że za dwulatka nie trzeba było płacić, to jeszcze właścicielka bez żadnych opłat wstawiła dla niego łóżeczko turystyczne z pościelą :) Do tego dostęp do śniadania przez całą dobę, lokalizacja w samym centrum i niezłe ceny :)

Twoja rekomendacja zachecila mnie do rezerwacji noclegu w tym miejscu na kilka Wrzesniowych dni :) Problem w tym ze w Bergamo ladujemy o 22:05, a check-in mozna zrobic do godziny 22:30. Napisalem maila do wlasciciela ktory zapewnil mnie ze beda na nas czekac. Jak wyglada to w praktyce? Czy recepcja otwarta jest cala dobe? Moglbys napisac cos wiecej o tym hotelu?

#15 PostWysłany: 28 Sie 2013 22:44 
Awatar użytkownika

ocznik, z niecierpliwością będę czekać na Twoja relację :) my też wybieramy się z dzieckiem co prawda ciut starszym, 8-latką, ale jestem bardzo ciekawa samego noclegu jak i pobytu :)

a relacja z postów poniżej z Bergamo świetna :) uwielbiam czytać i oglądac takie relacje :)

my też zabieramy tą naszą żabę wszędzie gdzie się da, jak była młodsza, to zawsze rezerwowaliśmy pokój 2-osobowy i spała z nami, z racji tego, że było po prostu taniej. Teraz jak już podchodzi pdod 9 lat ten numer nie przejdzie, tym bardziej, że mała jest bardzo wygodnicka i uwielbia "swoje spanie", a im bardziej jest to prymitywny mebel tym lepiej :) nalepiej jakby to był sam materac :)

#16 PostWysłany: 02 Paź 2013 16:46 

Loty: 173
Kilometry: 248 059
Krajów: 21 / 9.8%
ania-p napisał(a):
ocznik, z niecierpliwością będę czekać na Twoja relację :)

No wiec wrocilismy z Wloch ;) Spedzilismy z naszym 5 miesiecznym brzdacem 2 noclegi w polecanym Ciccio B&B i potwierdzam ze warunki naprawde super :) Jedyny minus to troche ciemne i klaustrofobiczne pokoje - ale to nie byl jakis wiekszy problem, bo w hotelu tylko i wylacznie spedzalismy czas na spaniu ;) Kolejne 5 noclegow mielismy nad jeziorem Como w pensjonacie Villadina Farm ("www.booking.com/Villadina-Farm") - super miejsce na wypoczynek z dzieckiem. W pelni wyposazone apartamenty (kuchnia, naczynia, a nawet pralka!) - jedynym minusem byl 2 kilometrowy spacer do jeziora (dom jest na dosc stromym wzgorzu tak wiec ciezko bylo pchac wozek w drodze powrotnej do pensjonatu). Co do samej podrozy z brzdacem to wiadomo ze nie jest to juz tak jak kiedys intensywne zwiedzanie a bardziej spacery i blogie leniwstwo, ale wg. mnie to i tak lepsze niz kiszenie sie z dzieckiem w domu. Nasz dzidzius bardzo dobrze zniosl podroz, i na pewno byl zadowolony z wakacji ;) Jezeli ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem :).

#17 PostWysłany: 24 Gru 2013 12:27 

Zbanowany
W większości hoteli są dostawki dla dzieci poniżej 4 lat.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 06 Sty 2014 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 185 024
Krajów: 19 / 8.9%
Ostatnio nam się trafiła zabawna dostawka, łózka były bardzo wysokie, córka prawie 2 latka, sama się wdrapać nie dała rady, dostaliśmy pokój 3 osobowy i dla każdego łóżko wąskie i wysokie bez możliwości dostawienia do siebie i do ściany też nie bo okna, kaloryfery, stół i inne takie;-/ złączyliśmy 2 łóżka, demolując pół pokoju, w środek napchaliśmy kołdry i resztę wypełniaczy bo była spora nora i tak dwie noce zleciały ale zadziwił nas taki pomysł dla rodziców z dzieckiem. Hotel nie był pełen dla jasności.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 06 Sty 2014 23:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Moja córcia niedługo będzie pięciolatką. Od czasu, gdy skończyła roczek, odbywała regularne podróże - loty po 14h, hotele i różne inne dziury wynajmowane na noc. czasami podróż trwała w sumie 2-3 miesiące.
Mała absolutnie popadła w uzależnienie, ciągle pyta, kiedy znowu lecimy, robię jej kalendarze na ścianę, żeby mogła skreślać dni do kolejnego wypadu. W domu pełno samolotów, bawimy się w lotnisko częsciej niż np. w lekarza czy sklep.
W hotelach zawsze spała z nami w łóżku, wypracowany jest rytuał "obskakania" materaca na łóżku zaraz po wtargnięciu do nowego pokoju - uwielbiam te okrzyki radości, hahaha.
Kiedy jadę bez niej, czuję pustkę. Trzeba się pomału przyzwyczajać, albo zrobić kolejna pociechę, hahaha.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Mar 2014 14:00 

+1 jobi.
Dziwi mnie problem spania. Dziecko jest takim fantastycznym wynalazkiem, które kiedy jest zmęczone to po prostu zasypia :). Bez wzgledu czy bedzie to 5* hotel, ławka na lotnisku czy autobus. Częsciej to dorośli stanowią problem. Jesli rodzicom bedzie odpowiadało miejsce noclegu to dziecko tez da radę. Dla dziecka to dzień jest ważny. Noc to małe miki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość