Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 592 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 11 Sie 2026 13:14 

złoty
W odpowiedzi, którą otrzymałem od nich w sprawie mil, chyba wypowiedzieli się jaśniej:
"Uprzejmie informujemy, że udostępniliśmy możliwość wymiany punktów zgromadzonych na karcie kredytowej Premier Miles na nagrodę cash back w katalogu nagród dostępnym w bankowości mobilnej. Jeżeli cash back nie jest dla Pana satysfakcjonującym rozwiązaniem, jako alternatywę proponujemy wskazanie kwoty biletu lotniczego odpowiadającej wartości zgromadzonych przez Pana punktów oraz numeru rachunku, na który mamy przekazać środki. Jednocześnie wyjaśniamy, że w przypadku uznania rachunku kwotą odpowiadającą wartości wskazanego biletu lotniczego, zgromadzone punkty zostaną odjęte z rachunku karty kredytowej Premier Miles."

Dalej jest: "Aktualnie informacja o liczbie zgromadzonych mil dostępna jest wyłącznie w bankowości mobilnej. Informacja ta nie jest obecnie prezentowana na wyciągach z karty kredytowej."
A ja nigdzie nie widzę zebranych punktów. Jak klikam w zakładkę Velochwile to przenosi mnie do Bezcennych Chwil.

Także znów będzie reklamacja reklamacji...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#582 PostWysłany: 11 Sie 2026 15:59 

srebrny
Jeśli faktycznie chcieliby zwrócić równowartość biletu to ci co nie zmienili punktów wygrali. Mi zostało trochę ale za mało na lot międzykontynentalny w C.

#583 PostWysłany: 11 Sie 2026 16:32 

Bankomaty Velo_exCiti nadal bezpłatnie wypłacają € z konta exCiti (kartą debetową Citi)

Ostatnio edytowany przez Slavekk, 11 Sie 2026 18:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 11 Sie 2026 16:49 

srebrny
wedlug jakiego przelicznika ta wymiana punktow na loty
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 11 Sie 2026 20:17 

Chupacabra napisał(a):
W odpowiedzi, którą otrzymałem od nich w sprawie mil, chyba wypowiedzieli się jaśniej:
"Uprzejmie informujemy, że udostępniliśmy możliwość wymiany punktów zgromadzonych na karcie kredytowej Premier Miles na nagrodę cash back w katalogu nagród dostępnym w bankowości mobilnej. Jeżeli cash back nie jest dla Pana satysfakcjonującym rozwiązaniem, jako alternatywę proponujemy wskazanie kwoty biletu lotniczego odpowiadającej wartości zgromadzonych przez Pana punktów oraz numeru rachunku, na który mamy przekazać środki. Jednocześnie wyjaśniamy, że w przypadku uznania rachunku kwotą odpowiadającą wartości wskazanego biletu lotniczego, zgromadzone punkty zostaną odjęte z rachunku karty kredytowej Premier Miles."

Dalej jest: "Aktualnie informacja o liczbie zgromadzonych mil dostępna jest wyłącznie w bankowości mobilnej. Informacja ta nie jest obecnie prezentowana na wyciągach z karty kredytowej."
A ja nigdzie nie widzę zebranych punktów. Jak klikam w zakładkę Velochwile to przenosi mnie do Bezcennych Chwil.

Także znów będzie reklamacja reklamacji...

Również i ja nie widzę nigdzie w bankowości mobilnej możliwości zamiany punktów na cashback. Oczywiście od bieżących transakcji żadne punkty też się nie naliczają (nie kupuję u "partnerów").
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 15 Sie 2026 11:59 

Trzeba przyznać, że ten cudowny bank ma bezpieczeństwo swoich kart na "najwyższym" poziomie :). Karta kredytowa Simplicity zablokowana czasowo, gdy z niej nie korzystam. Chciałem ją odblokować w aplikacji, online i z pomocą konsultanta na infolinii. Niestety każda z tych prób zakończona niepowodzeniem. Nie ma jak mieć kartę kredytową i nie móc z niej korzystać :) :)
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.

#587 PostWysłany: 15 Sie 2026 16:36 

No to ja mam jeszcze ciekawszy przypadek: chciałem zablokować czasowo, przed 14 dniami, dwie karty z Citi: MC i Visa. Przez aplikacje i na stronie Velo nie dało się. Więc zadzwoniłem na infolinię, pan potwierdził, że karty z Citi tak mają ale udało mu się zablokować obie karty czasowo. Dzisiaj chciałem odblokować te karty przez aplikację - nie da się, przez stronę http://www.velo - też się nie da.No więc znowu telefon do konsultanta, może tym razem odblokuje. Ale to dopiero w poniedziałek, bo w święta infolinia nie działa. Ale fajny bank. Informatyków mają z łapanki. Dobrze, że mam jeszcze kartę i innego banku.
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 19 Sie 2026 22:30 
Awatar użytkownika

correos napisał(a):
Velo oddzial Katowice.
Nawet nie wiem jak podsumowac wizytę.
Nigdy dotad nie bylem obslugiwany przez tak slabego merytorycznie pracownika banku. Gdyby mial identyfikator ucze się/staż/praktykant etc moze moje oczekiwania bylby inne.
Problemy "systemowe" uniemozliwily skuteczne zamkniecie karty kredytowej Citibanku. Sprawa przekazana wyzej do procedowania.

Na pytanie dlaczego w aplikacji pojawily sie do aktywacji dwie kolejne karty kredytowe o ktore nie wnioskowalem brak odpowiedzi.

Pytanie co jeszcze moge dla Pana zrobic, wymagalo naprawde dlugiego lontu by nie odpowiedziec jeszcze niczego nie udalo sie Pani zrobic/zalatwic.

Mam to samo od miesiąca próbuje się dowiedzieć czemu moja karta kredytowa nie została zamknięta. Nikt nic nie wie. Jest zgłoszenie techniczne i mam czekać nawet nie podano czasu. Może trzeba KNF zainteresować.
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 19 Sie 2026 23:13 

Dalszy ciąg ciekawostek: nie można ustawić automatycznej spłaty karty kredytowej> Co ciekawe, dotyczy to nie tylko kart kredytowych przejętych z Citi ale również własnych kart kredytowych, wydanych przez VeloBank. Mnie przejęli siłą z Citi. Trudno. Chciałem zmienić dwie karty kredytowe z Citi na nową, którą zamówiłem w czerwcu w Velo: MasterCard Platinum Velo . No i zaczęło się. Nie da się połączyć przejętych dwóch linii kredytowych kart przejętych z Citi na jedną, skonsolidowaną z nową kartą kredytową VeloMC Platinum. Więc mam trzy karty. Idiotyczne? Ale nie ma wyjścia. Schody zaczęły się gdy chciałem uruchomić automatyczną spłatę nowej karty kredytowej Velo. Nie udało się , ani na stronie Velo, ani w aplikacji Velo ani telefonicznie u konsultanta Velo. Pat trwa już sześć tygodni. Skargi do KNF nic nie dadzą. Trzeba po prostu przenieść aktywa przejęte z Citi do każdego innego banku poza Velo. Widzę, że ich nowy właściciel: Cerberus Capital Management też ma to w dalekim poważaniu, więc żegnaj Velo!
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 20 Sie 2026 08:29 

niebieski
VeloSrelo - ciąg dalszy:
Nie widzę historii transakcji na kontach przed przejęciem Citi. Konsultanci nie potrafią pomóc. Powiedzieli, że wystąpią dla mnie o wyciągi, minęły już prawie dwa tygodnie, dalej nic nie wiem,a potrzebuję sprawdzić i potwierdzić jeden z przelewów

Ponadto, czy komuś już odpowiedzieli, jak wyceniają mile Premiermiles????
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 20 Sie 2026 10:09 
Moderator forum

kacper87 napisał(a):
Mam to samo od miesiąca próbuje się dowiedzieć czemu moja karta kredytowa nie została zamknięta. Nikt nic nie wie. Jest zgłoszenie techniczne i mam czekać nawet nie podano czasu. Może trzeba KNF zainteresować.

W jakim celu Tobie ta wiedza? Moim zdaniem, do sprawy powinieneś podejść nieco inaczej: składasz reklamację, w której opisujesz aktualny stan oraz swoje roszczenie by zamknęli kartę. Mają 30 dni i przynajmniej w moich wszystkich sprawach tego terminu dotrzymali.
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 20 Sie 2026 10:50 

srebrny
To jest niezłe:
"VeloBank dał klientowi limit niemal 10 mld zł. Bank tłumaczy, co się stało."
https://pieniadze.rp.pl/bankowosc-prywa ... -sie-stalo
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 592 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gadekk oraz 2 gości