Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 439  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#7361 PostWysłany: 01 Mar 2023 23:58 

Loty: 279
Kilometry: 389 895
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
w polskim kodeksie a tu nie wiem, jaki mięliby zastosować ten unijny czy ten brytyjski, bo ewidentnie przelew był z lokalnego brytyjskiego numeru na mój brytyjski numer bankowy w Revolut a tam resztę kont mam litewskie numery; powalona akcja jednym słowem;

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#7362 PostWysłany: 02 Mar 2023 17:07 

daniel4g napisał(a):
Te bankomaty partnerskie są jakoś szczególnie oznaczone? Bo jak przeglądam bankomaty w mojej okolicy to wszystkie wyglądają dokładnie tak samo i po kliknięciu w któryś, też nie widzę żadnych dodatkowych informacji.

Niestety graficznie chyba nie ma różnicy. Trzeba kliknąć w bankomat i zobaczyć czy będzie podana opłata 0 lub tylko ikonka info (jak się kliknie to jest wtedy komunikat, że to bankomat partnerski).
Wiem, trochę to mało przyjazne.
 Profil Relacje PM off  

#7363 PostWysłany: 02 Mar 2023 19:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Wiem że każdy już ma konto na Revolucie, ale ja dopiero zakładam i przy weryfikacji nie chce przesłać mojego zdjęcia, jakieś porady czym to może być spowodowane? Okulary, światło?

Image
 Profil Relacje PM off  

#7364 PostWysłany: 03 Mar 2023 19:25 

platynowy
REVOLUT 3,4zł w Krypto DOT gratis
Logujecie się w aplikacji Revolut
W prawym dolnym rogu klikacie na Centrum
Następnie na samym dole Edukacja
Klikacie w Krypto, wybieracie Premia Polkadot 3,40zł
Wybieracie lekcję 1, klikacie na Rozwiąż Quiz, wybieracie odpowiedzi kolejno: 2,3,4
Tak samo z lekcją nr 2, odpowiedzi do quizu: 4,4,2

... pytania czy od nagrody trzeba odprowadzić podatek za 3..2..1.. ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#7365 PostWysłany: 03 Mar 2023 20:03 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Krajów: 30 / 14.0%
Teoretycznie to powinien być wystawiony PIT przez Revoult...
 Profil Relacje PM off  

#7366 PostWysłany: 05 Mar 2023 12:55 
Moderator forum

@trunks
Nawet nie teoretycznie, bo to nie jest polski podmiot i polskie przepisy go nie obowiązują. Trzeba samemu ustalić czy przysługuje zwolnienie, czy też trzeba samodzielnie rozliczyć podatek.

@heide_berg
Ważne gdzie masz konto, a nie jakie literki są w IBAN. Konto masz na Litwie, reszta (polski czy brytyjski nr konta) to tylko aliasy litewskiego konta.
 Profil Relacje PM off  

#7367 PostWysłany: 05 Mar 2023 13:03 

niebieski
tak konto mam na Litwie, bo nie zmieniałem go na polski numer konta; a błędny przelew wyszedł raczej nie z Revoluta, ale wyszedł na pewno z brytyjskiego konta/brytyjskiego banku; bo jest informacja, że konto w GBP to jedynie wersja pieniądza cyfrowego czy jakoś tak tam pisze;

#7368 PostWysłany: 05 Mar 2023 13:06 

srebrny
@ume
Cytuj:
Ważne gdzie masz konto

Moim zdaniem nie jest to istotne, jeśli chodzi o roszczenia z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia. Roszczenie dotyka osoby.
 Profil Relacje PM off
ume uważa post za pomocny.

#7369 PostWysłany: 05 Mar 2023 13:10 

niebieski
ja nie wiem kto jest jego nadawcą i raczej po nazwie nadawcy nie przypuszczam, żeby była to osoba prywatna, a raczej jakaś instytucja bliżej nieokreślona bo w Google nic o niej nie ma; a po numerze konta, bo brak jego części też nic nie znalazłem;

#7370 PostWysłany: 05 Mar 2023 21:21 

srebrny
Powiedzmy sobie szczerze, że jeśli chciałbyś oddać te pieniądze to nie jest to problem, możesz odesłać do nadawcy albo zgłosić do supportu Revoluta że otrzymałeś nienależny przelew.
Jeśli chcesz zostawić i czekać na rozwój wydarzeń to wyłącznie twoja sprawa.

#7371 PostWysłany: 05 Mar 2023 21:24 

niebieski
w Revolut nie ma możliwości zwrotu, w szczegółach nie ma całego numeru lokalnego numeru konta brytyjskiego; wolę czekać na rozwój sytuacji; kryzys mamy ;)

#7372 PostWysłany: 06 Mar 2023 00:25 

To trzeba załatwić przez Revolut jako nienależny przelew. Jak miałem litewskiego Revoluta z brytyjskim sort code i account number to wołało jakąś opłatę o ile pamiętam 0.3 procent pomimo tego że przelew miał iść na lokalne brytyjskie konto.
 Profil Relacje PM off  

#7373 PostWysłany: 06 Mar 2023 00:30 

niebieski
@Fadel czy miałeś też przelew od kogoś od kogo się nie spodziewałeś? ja nie wychylam się i czekam na razie na ruch nadawcy, banku.

#7374 PostWysłany: 06 Mar 2023 04:51 

Nie, osobiście nie miałem. Natomiast kiedyś zasilając saldo telefonu na kartę wpisałem zamiast 100 zł 1000 złotych. Płaciłem poprzez operatora płatności Blue Media. Zadzwoniłem do nich, podałem szczegóły transakcji, błędnie zlecona transakcja została anulowana i pieniądze wróciły na moje konto.

Tutaj link do ciekawego artykułu na temat błędnych przelewów: https://www.czerwona-skarbonka.pl/przelew-na-zly-numer-konta/

oraz podobnego: https://www.choose.co.uk/guide/recover-online-payment-incorrect-transfer.html
 Profil Relacje PM off  

#7375 PostWysłany: 06 Mar 2023 08:59 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Dostałem dziś w nocy dzwinego Smsa z numeru o identyfikacji Revolut.
Co dziwne inne sms z numeru Revolut są w innym folderze a niby nazwa ta sama.
I treść trochę inna.

Kod autoryzacyjny Revolut: 088-188. Nigdy nikomu go nie udostepniaj. Jesli nie prosiles o kod, przejdz do revolut-id-verify.com, aby anulowac prosbe

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#7376 PostWysłany: 06 Mar 2023 09:02 

niebieski
wynika z tego artykułu brytyjskiego, że ktoś zignorował powiadomienie z CoP. A z polskiego, że samodzielnie nie powinienem zwracać środków.

#7377 PostWysłany: 06 Mar 2023 09:21 

Loty: 351
Kilometry: 436 706
Krajów: 61 / 28.5%
srebrny
brzemia napisał(a):
I treść trochę inna.

Kod autoryzacyjny Revolut: 088-188. Nigdy nikomu go nie udostepniaj. Jesli nie prosiles o kod, przejdz do revolut-id-verify.com, aby anulowac prosbe

Dostałem takiego sms-a w sobotę nad ranem, nadawca wyświetla się jako Revolut2FA, w treści wiadomości konieczność weryfikacji przez linka, usunąłem, w aplikacji żadnych informacji.
 Profil Relacje PM off  

#7378 PostWysłany: 06 Mar 2023 09:26 

złoty
brzemia napisał(a):
I treść trochę inna.

Dziś o poranku dokładnie taki sam SMS przyszedł do mnie. Mój rev jest nastawiony w jęz angielskim i wszystko co od nich przychodzi jest w tymże języku.
SCAM - nie dotykać.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#7379 PostWysłany: 06 Mar 2023 09:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam tel i rev po angielsku, ale numer polski i pewnie dlatego tego sms'a dostałem po naszemu.

#7380 PostWysłany: 06 Mar 2023 10:38 

-- 06 Mar 2023 10:18 --

Też dzisiaj rano dostałem. Nadawca to po prostu Revolut, a treść "Bylismy zmuszeni ograniczyc niektore funkcje na Twoim koncie, od czasu do czasu musimy przeprowadzac kontrole, aby zachowac zgodnosc z przepisami finansowymi, dlatego wymagamy od Ciebie przeprowadzenia weryfikacji tozsamosci i sprawdzenia tozsamosci za posrednictwem nasetpujacego adresu URL revolut-id-verify.com".
Niby weryfikując w google faktycznie mogą weryfikować tożsamość zgodnie z jakimiś regulacjami KYC

-- 06 Mar 2023 10:38 --

Jeszcze z ciekawostek, to po aktualizacji aplikacji nie da się usunąć w zakładce karty jednorazowej karty wirtualnej. Tzn. taka opcja jest, ale po anulowaniu w to miejsce wskakuje po prostu kolejna jednorazowa karta wirtualna z innymi danyni. Dotychczas po usunięciu jednorazowej karty ta pozycja znikała z zakładki i pozostawała tylko fizyczna karta. Też tak macie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372 ... 439  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości