Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 26 Kwi 2012 09:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak nieco z innej beczki 8-)

wysłane z tapToka z telefonu bratek

Załączniki:
uploadfromtaptalk1335425955340.jpg
uploadfromtaptalk1335425955340.jpg [ 134 KiB | Obejrzany 1114 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#42 PostWysłany: 27 Kwi 2012 21:47 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
I jak wrażenia ?
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 28 Kwi 2012 12:31 
Awatar użytkownika

srebrny
pehape napisał(a):
I jak wrażenia ?

Przede wszystkim mam takie wrażenie że mój portfel schudł sporo po tej podróży - wyjazd wyskoczył mi nagle , bilet kupowałem dzień przed więc cena była mało okazyjna

Ogólnie komfort podróży wysoki, tory oczywiście bezstykowe, prędkość uchwycona na zdjęciu to nie była jakaś chwilowa anomalia tylko faktyczny stan przez większość podróży (koniec końców pokonaliśmy w 2.5 godziny odległość ok 600km). W przeciwieństwie do naszego intercity nie zostaliśmy poczęstowani nawet herbatnikiem czy sokiem:( (jechałem najniższą klasą), podczas jazdy wyświetlany był film - wyjścia słuchawkowe dostępne przy każdym fotelu. Większość pasażerów zajęta była interakcją ze swoimi laptopami bądź smartfomami. Load factor wagonu którym podróżowałem oceniam na ok 50% :grin:

Samej prędkości szczególnie się nie odczuwa- oczywiście krajobraz za oknem zmienia się dość szybko , acz na mnie osobiście większe wrażenie robi jazda samochodem z prędkością. 200 kmph.

Także ogólnie nuda :P , acz jeśli ktoś chce koniecznie spróbować to wystarczy trasa madryt toledo bądź madryt segovia, na których pociąg osiąga prędkość 250-270 kmph

wysłane z tapToka z telefonu bratek
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 07 Maj 2012 23:00 
Moderator forum

rw30 napisał(a):
Load factor wagonu którym podróżowałem oceniam na ok 50% :grin:
dodam pesymistyczny komentarz (dyskusja może na inne forum) http://www.lavanguardia.com/economia/20 ... jeros.html
żadna z linii AVE nie ma wystarczającej liczby pasażerów -dla opłacalności użytkowania-
te najmniej obłożone nawet nie zarabiają na utrzymanie , nie mówiąc o zwrocie kosztów budowy

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 08 Maj 2012 10:03 
Moderator forum

jeszcze raz Vueling 20 EUR http://www.vueling.com/booking/ofertas/ ... ona%20(BCN)&p2=Ocio

Purchase from 3rd May until 9th May to fly between 14th May and 25th July 2012. There are 1,000,000 seats on offer from 19'99€.

Legal conditions:
- Purchase must be at least 12 days before flight.
- Minimum price per leg, taxes and fees included, excluding extra services.

A.

Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 30 Sty 2013 23:59 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.guialowcost.es/ave-low-cost- ... fas-renfe/

nie wiem co to konkretnie będzie znaczyło, no ale zawsze lepiej że taniej niż drożej : )
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 31 Sty 2013 15:58 
Moderator forum

rw30 napisał(a):
http://www.guialowcost.es/ave-low-cost-mas-cerca-nuevas-tarifas-renfe/

nie wiem co to konkretnie będzie znaczyło, no ale zawsze lepiej że taniej niż drożej : )

co będzie, też nie wiem :) ale -dla tych co musieliby tłumaczenie przez gogle -
- artykuł mówi o planach wprowadzania zniżek na bilety na pociągi AVE/TGV kupowane z wyprzedzeniem , jak w "tanich liniach" , toute proportion gardée

A.

Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 31 Sty 2013 16:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Świetny temat i niezwykle się ciesze, że na tym forum znalazło się i miejsce i osoby zainteresowane podróżami z/do kraju Cervantesa :!:

32euro za bcn-mad to już da sie zjeść.
aczkolwiek jeśli zaproponowane ceny porównamy do włoskich czy nawet francuskich to dalej nic szczególnie atrakcyjnego nie proponują
w tych wymienionych krajach jest trochę inna tez sytuacja bo jeden ma 2 linie na krzyż a w drugim to 30euro ma inna, mniejsza wartość.

jakkolwiek zbyt rozbudowana hiszpańska infrastruktura dostała czkawki i teraz jakoś próbuje sie te pociągi zapełnić co na pewno w jakimś stopniu się uda.

za niedługo chyba nastąpi otwarcie hiszpańskiej sieci kolejowej dla pozostałych przewoźników ,
pamiętam, że parę miesięcy temu mówiono, że ALSA ma wejść na tory - autokarowa konkurencja renfe :D

Ostatnio edytowany przez namteH, 31 Sty 2013 17:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 31 Sty 2013 16:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rw30 napisał(a):
vicky cristina barcelona oviedo:
w zwiazku z upadloscia SpanAira ryan wbija na lotnisko oviedo/asturias z polaczeniem do barcelony
jeszcze nie ma go w systemie ale ploty glosza, ze 2x dziennie

i nie, nie pytajcie mnie po co mozna leciec do oviedo - nie znam odpowiedzi na to pytanie podobnie jak wy
...

mnie możecie zapytać :D

lotnisko OVD jest bliżej Aviles i Gijon niż Oviedo i myślę, ze niskobudżetowy turysta tam przede wszystkim powinien sie udać. szczególnie po prażeniu sie w innych rejonach polwyspu.

nie będę sie rozpisywał bo nie ma sensu, każdemu co innego sie podoba. mi sie podobały: morze i gory w jednym miejscu; jest zielono; dobry i tani transport miedzy miastami.
jak ktoś nie wie co to jest cydr to może pojechać i nie tylko spróbować ale także zobaczyć jak to sie nalewa. wizyta w cydriarni (sidreria) to punkt obowiązkowy.
o tymże transporcie 2 słowa: alsa (autokary) kosztuje tak jak wszędzie wiec bez rewelacji, renfe podobnie. natomiast niewątpliwą zaleta tego regionu jest kolej wąskotorowa. znacznie większa siec, więcej połączeń, taniej, no i trochę inny klimat podróżowania.
wyszukiwarka połączeń, cen itp: http://www.renfe.com/viajeros/feve/index.html

ceny z bcn sa bardzo atrakcyjne tj ok 30euro RT; również można wykorzystać w drodze do/z madrytu z bcn

#50 PostWysłany: 31 Sty 2013 17:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rw30 napisał(a):
... podczas jazdy wyświetlany był film - wyjścia słuchawkowe dostępne przy każdym fotelu. ...

sluchaweczki jeszcze do tego każdemu dają :)
niby jednorazowe ale z pol roku pociągną!

#51 PostWysłany: 03 Lut 2013 18:13 
Awatar użytkownika

srebrny
wyniki niektorych linii lotniczych na hiszpanskich lotniskach w 2012:

ryan:
http://img715.imageshack.us/img715/1940/imagefdut.jpg

easy-dead
http://img820.imageshack.us/img820/1981/imagesmka.jpg

vueling: [ + dopisek ]

http://img201.imageshack.us/img201/3528/imagerbf.jpg

* En 2011 Vueling operó para Iberia muchas frecuencias desde Madrid a algunas bases, lo que distorsiona algo los incrementos de todo tipo, ya que es imposible segregar datos referentes a políticas comerciales exclusivas de Vueling.
** Vueling ha operado con A319 algunas rutas en BCN, PMI y ALC, distorsionando las ocupaciones y sus incrementos.

zrodlo:
http://aeroaltet.foroblog.net/
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 05 Lut 2013 18:06 
Awatar użytkownika

srebrny
na stronce RENFE promocja, mozna kupic bilety kolejowe Barcelona <-> Walencja po 18 euro OW W OKRESIE FALLAS

sporo dostępnych przejazdów w tych cenach
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 09 Lut 2013 00:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
od dziś nocny pociąg Barcelona - Madryt od 13,30 euro w jedną stronę!

#54 PostWysłany: 09 Lut 2013 01:54 
Awatar użytkownika

srebrny
ten pociag co podales, to cena faktycznie dobra ale trasa trwa 8 godzin czy cos
choc dla niskobudżetowców to w sumie nienajgorsza opcja, na pewno sporo wygodniej niż alsą, można się w sumie wyspac nieźle

natomiast jak to przeczytałem co napisałeś to wszedłem na stronkę renfe a tam panie rewolucja, ceny znacznie niższe, z BCN do walencji po 20 euro OW, do alicante 30 euro OW, super opcje... tak klikałem aż się admin wnerwił i teraz jest jakieś maintenance i już nie można klikac

a poza tym to wlasnie mnie po raz 3. okradli w tej Hiszpanii, kuźwa co tu za złodziejstwo to naprawdę w pale się nie mieści, @#!@#$#%$#%%^^%$%
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 09 Lut 2013 19:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rw30 napisał(a):
1)ten pociag co podales, to cena faktycznie dobra ale trasa trwa 8 godzin czy cos
...
2)a poza tym to wlasnie mnie po raz 3. okradli w tej Hiszpanii, kuźwa co tu za złodziejstwo to naprawdę w pale się nie mieści, @#!@#$#%$#%%^^%$%

Ad.1. nocny pociąg powinien tyle właśnie jechać. jak dla mnie ta cena to mega okazja i na pewno skorzystam
Ad.2. tak to jest jak się wychodzi z domu :D
a tak na poważnie (chociaż chyba nie do końca...) to znałem gościa, który wynajmował pokój od babki w tarragonie która się chwaliła, że wszystkie kosmetyki jakie ma w łazience to kradzione :mrgreen:

#56 PostWysłany: 09 Lut 2013 20:17 
Awatar użytkownika

srebrny
pocieszyłeś mnie, przyjacielu, dziękuję Ci za dobre słowo
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 09 Lut 2013 23:23 

namteH napisał(a):

Jak znaleźć połączenie w takiej cenie? Sprawdzam na http://www.renfe.com i na wszystkie dni ceny zaczynają się od 44.40.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 09 Lut 2013 23:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
acm1899 napisał(a):
namteH napisał(a):

Jak znaleźć połączenie w takiej cenie? Sprawdzam na http://www.renfe.com i na wszystkie dni ceny zaczynają się od 44.40.

patrz na dalsze terminy
no i to jest tylko jeden, nocy, pociąg

podobno pula cen ma być wrzucana w partiach czyli jak sie jedna skończy to jest szansa, że się jeszcze ceny powtórzą

#59 PostWysłany: 10 Lut 2013 15:36 

tez słyszalem ze tu krada,
,ale nigdy mnie to nie dotkneło az tu
dwa dni wcesniej
dwoch moich wspolokatorow straciło portfele i telefony, niezaleznie w 2 roznych miejscach.
jeden na lotnisku, podszedł do niego koles i oferował okulary przeciwsłoneczne, a drugi przez przypadek sie o niego potkna,
i w magiczny spsob zwija zawartosc zamknietej kieszeni na suwak... wiec gdy ktos gdziekolwiek o was "zaczepi", "potknie sie" i etc... od razu sprawdzajcie kieszenie, nawet jak ktos do was z ładna buźka sie usmiecha i mowi "sory"

a wracajac do tematu, mieszkam w walencji, jak najtaniej mozna sie dostac do lizbony, i gdzie najczesciej trafiaj sie promocje na ten kierunek, z gory dziekuje:)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 10 Lut 2013 17:16 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
pozytywny69 napisał(a):

a wracajac do tematu, mieszkam w walencji, jak najtaniej mozna sie dostac do lizbony, i gdzie najczesciej trafiaj sie promocje na ten kierunek, z gory dziekuje:)

Zapewne najtaniej będzie z Barcelony Vuelingiem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości