Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Sie 2017 14:06 

Skąd się biorą kosmiczne ceny noclegów w sierpniu/wrześniu Majorce, Minorce, czy w Faro?
Ja rozumiem, że szczyt sezonu, ale ponad 1200zł za łóżko w hostelu na tydzień to chyba jakas pomyłka.

3-4 lata temu spokojnie dało radę znaleźć coś 50% taniej
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 06 Sie 2017 14:21 

Loty: 512
Kilometry: 960 744
Krajów: 81 / 37.9%
złoty
Mam wrażenie, że po prostu ilość osób, które tam przylatują się zwiększyła. Mają lepsze wypełnienie hoteli, to i ceny podnieśli. Zakładam, że spora ilość miejsc zarezerwowana od dawna i niewiele już zostało.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Sie 2017 14:39 

Loty: 70
Kilometry: 116 125
Krajów: 23 / 10.8%
Od kiedy pojawiły sie tanie loty w te rejony ceny noclegów zaczeły rosnąć, wiąże sie to z coraz większym napływem turystów
życie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Sie 2017 14:43 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
A ja się uśmiałem z twojego posta i twoich cen 1200 za łóżko.
Nie szukając zbyt długo w terminie 11-17.09 w Magaluf znalazłem apartament w 2 gwiazdkowym hotelu za około 1500 zł dla 2 osób.
Może zanim zaczniesz wylewać żale na ceny hosteli poszukaj łóżka w HOTELU.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 06 Sie 2017 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
na airbnb w hostelu w faro cena 64zł za łózko
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Sie 2017 21:43 
Awatar użytkownika

srebrny
czemu ma sluzyc ten temat?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Sie 2017 22:09 

niebieski
Zauważyłem że hotele w Grecji w których przebywałem w latach 2015-2016 i które kosztowały mnie od 500-700pln/2 os./tydz, to teraz kosztują w tym samym terminie powyżej 2000PLN.
Również jestem ciekawy co spowodowało taki wzrost cen.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Sie 2017 22:30 

niebieski
w sopocie pokoj z wspolna łazienka / i może padać deszcz i być zimno , chodzi teraz 140-200 zł za dwójkę i SOPOT jest zawalony na full , aż się boję cen na 2018 r. zobaczcie lepiej jakie są ceny w pradze i budapeszcie gdzie jest teraz średni sezon , a ceny są jak w okresie sylwestra MASAKRA jakiś kosmos .... hotele po 20 euro kiedyś chodzą teraz po 50 euro
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Sie 2017 23:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
zsexdrcftcftvgy napisał(a):
Skąd się biorą kosmiczne ceny noclegów w sierpniu/wrześniu Majorce, Minorce, czy w Faro?
Ja rozumiem, że szczyt sezonu, ale ponad 1200zł za łóżko w hostelu na tydzień to chyba jakas pomyłka.

3-4 lata temu spokojnie dało radę znaleźć coś 50% taniej

Wydaje mi sie, ze ceny rosna, bo jest coraz wiecej turystow ze wzgledu na tanie przeloty.
Z drugiej strony dodatkowe koszty renowacji, infrastruktury hotelowej, odkad ludzie wypisuja krytyki na portalach, ewentualnie wzrosly podatki, albo zatrudnili bardziej profesjonalna obsluge. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Sie 2017 23:18 

srebrny
+ odciecie standardowych all in w Egipcie/Tunezji/Turcji/Maroku itd itp ze wzgledu na lokalna sytuacje, a alternatywy typu Łeba, Chorwacja czy Costa del Sol tez sie juz mogly znudzic.. choc pewnie sa osoby, ktore rok w rok jezdza w wakacje do tego samego pensjonatu w Mielnie czy pod Zakopanem.

bo gdzies przeciez trzeba wyjechac.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Sie 2017 23:22 

Jak wszedzie,mozna znalezc kosmiczne i przyjazne kieszeni.

Lecimy pod koniec wrzesnia-
Porto- hostel w samym centrum,pokoj dwuosobowy ze wspolna lazienka-za trzy noce 90 euro calosc.
Bardzo dobre opinie wystawione przez podroznych(ponoc bardziej przypomina pensjonat). OportoHouse

Faro- Best Western don Bernardo,centrum miasta,trzy noclegi ze sniadaniami,pokoj dwuosobowy-calosc 620zl.

Fakt,rezerwacje robione ze sporym wyprzedzeniem.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Sie 2017 23:46 

niebieski
Jeśli patrzycie na bookingu to jest to także kwesta umowy hotelu z bookingiem. W wielu wypadkach w takiej umowie jest klauzula, że musi być dostępny choć jeden pokój. Hotele omijają to dając tak zaporowe ceny, że mają 99% pewności, że nikt tego nie kupi. Dostępność w teorii jest ale w praktyce nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość