Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Mar 2017 19:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie ogóle do osób które leciały lub posiadają konkretną wiedzę na temat latania balonem. Ile taka przyjemność kosztuje? Gdzie można taki lot odbyć?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 30 Mar 2017 21:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie leciałem, nie posiadam wiedzy na temat latania balonem, ale wiem gdzie i za ile możesz się "przelecieć" ;)

Możesz to zrobić np. w Bagan (Birma) przy wschodzie słońca...

Image

Koszt takiej przyjemności to US$395/os
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie leciałem, ale kiedyś jechałem rowerem i widziałem samochód z przyczepą opisany reklamami o urodzinowych prezentowych lotach balonem ;) . Zainteresowałem się wtedy i poszperałem w internetach. Nie będę przytaczał linków i robił kryptoreklamy, ale jest sporo ogłoszeń, ceny od 800-900 pln za lot jednoosobowy do 2700 za sześć osób. Ile taki lot trwa i inne szczegóły - do indywidualnego ustalenia, widziałem kiedyś nawet ofertę Groupona na taką atrakcję.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:11 

Teraz jest świetna pora na loty nad Biebrzą : http://new.biebrza.com/?imprezy=lot-bal ... i-narwia-2
 PM off
macq91 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:12 

HON fly4free
VIII Międzynarodowy Festiwal Balonowy w Szczecinku 7-9 lipca 2017
Cytuj:
Polecieć balonem w czasie Festiwalu Balonowego w Szczecinku? Tak tomożliwe. Już dziś możesz zostać Sponsorem Festiwalu i zapewnić sobie miejsce w jednym z balonów. Piloci odwiedzający Festiwal Balonowy w Szczecinku deklarują swoją chęć wsparcia organizacyjnego imprezy. Dlatego większośc z nich godzi się zabrać na lot osoby, które angażują się w organizację imprezy bądź wspierają ją finansowo. Aby zapewnić sobie miejsce w koszu balonu, wystarczy zapisać się na listę Sponsorów imprezy i wpłacić minimum 400 zł na konto organizatorów. Szczegółowych informacji udzielamy mailowo pod adresem info@balonywszczecinku.pl

zobacz też tu -> http://www.wyprawabalonem.pl/
chwalą się najtańszym biletem w Polsce - 399 zł, oferta Lot Last Minute

Ostatnio edytowany przez pemat, 30 Mar 2017 22:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:19 

Loty: 172
Kilometry: 333 271
Krajów: 47 / 22.0%
polecam lot nad Kapadocją w Turcji... B.dobre warunki termiczne. Ceny zależnie od sezonu i targowania. 01 września płaciliśmy 100Euro za twarz. 8-)

#7 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:20 

Zależnie od lokalizacji, jak jesteś z centrum (Wa-wa) to polecam okolice Nałęczowa, spokojnie się można przelecieć za 500-600zł. Na północny mocny jest Szczecinek. Ktoś wrzucił wyżej Birmę, inne znane miejsca jeszcze to:
- bliżej Kapadocja w Turcji ok300E, widoki miast skalnych gratis
- dalej Masai Mara w Kenii ok. 500$ w cenie śniadnie i szampan po wylądowaniu, widok bezkresu i zwierząt również gratis.
- są też loty nad miastami - tu polecam Stockholm, ale cena skandynawska.
Osobiście w PL polecam loty nad Biebrzą - takie mini safari, łosie zamiast żyraf.

Są też firmy typu prezent marzeń itp gdzie znajdziesz oferty jak z grupona po 500zł-600zł.

Njoy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Mar 2017 17:00 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
http://gr.pn/2nSFZiH

Tu masz loty nad Biebrzą, nie korzystałem ale cena chyba najatrakcyjniejsza z tego co przejrzałem inne oferty.

Dodatkowo z kodem TWOJSTYL2017 masz zniżkę 21%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#9 PostWysłany: 31 Mar 2017 17:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Tu masz ofertę lotów z Katalonii :arrow: http://www.ballooning.es/uk/
macq91 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 31 Mar 2017 17:43 

niebieski
Pare lat temu latalem regularnie nad Mazurami, wrazenie niesamowite. Tylko nie wiem, czy firma, z ktora latalem jeszcze dziala, www.ballooning.pl wyglada na nieakualizowana od jakiegos czasu.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Mar 2018 21:06 

WITAM! Piszę prace magisterską na temat możliwości wykorzystania lotów balonem dla celów turystyki i rekreacji -polskie doświadczenia i perspektywy. Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście poświęcili swoje 5 minut na wypełnienie tej krótkiej anonimowej ankiety
Z góry dziękuje baaaaardzo za pomoc!!! :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Mar 2018 11:44 

U Nas na dniach gminy kiedyś można było przelecieć się balonem aby pozwiedzać z góry okolicę. Kosztowało to 50 zł za 1h. Fajna atrakcja ale od kilku lat już nie jest organizowana ale wiem, że inne miasta i gminy też organizują takie atrakcje na festynach.

Oczywiście 50 zł od osoby, dzieci chyba połowe.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Maj 2018 16:07 

WITAM! Piszę prace magisterską na temat możliwości wykorzystania lotów balonem dla celów turystyki i rekreacji -polskie doświadczenia i perspektywy i brakuje mi jeszcze kilku odpowiedzi. Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście poświęcili swoje 5 minut na wypełnienie tej krótkiej anonimowej ankiety
Z góry dziękuje baaaaardzo za pomoc!!! :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 11 gości