Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Brytyjski Ebay
#1 PostWysłany: 21 Lis 2016 21:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Zna ktos bezposredni telefon do CS brytyjskiego Ebay? 2 miesiace temu kupilem Leice, aparat kolekcjonerski (za prawie 200 funtow), ktory gdzies utknal. Poki co kilkadziesiat maili i rozmowa jak z debilami, w kazdym z nich to samo i na okraglo, i nie na temat, i bez empatii, i zrozumienie tresci. Nasz rodzimy serwis aukcyjny to przy nich niedoscigniony wzor jakosci!

Ostatnio edytowany przez michzak, 21 Lis 2016 22:13, edytowano w sumie 1 raz
Tytuł
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
 Temat postu: Re: brytyjski Ebay
#2 PostWysłany: 21 Lis 2016 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
W Ebay jest głównie problem z tym żeby wskazać wcześniej kraj który ma cię "obsługiwać"
Przykład: miałem na początku konto w .com potem jak weszło do pl do w .pl ale jak potrzebowałem pohandlować w UE to zmieniłem na co.uk ponieważ chciałem z nimi się kontaktować a za każdym razem przekierowało mnie na stronę .pl.

Moim zdaniem na Ebay jest fajniej. Kilka razy też skorzystałem z gwarancji u nich (najlepiej gdy płatność jest poprzez PayPal). Tak samo jak u nas reklamacja jest kilkuetapowa i niestety trzeba czekać.

Nawiasem, nie wiesz gdzie utkneła? może sprzedający nie wysłał ci numeru do śledzenia przesyłki? jak nie to poproś go o to. Kopię może mieć od RayalMail jakby co.
Pozdrawiam i powodzenia.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 21 Lis 2016 21:44, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.
waldek99 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 21 Lis 2016 21:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam to samo - zacząłem dawno temu w Niemczech, potem Polska i teraz UK.
Ostatecznie pomimo wszelkich starań wszystko do mnie dociera po polsku.
Jak były jakieś problemy, polski Ebay pisał do mnie odpowiedzi, dało się sprawę wyjaśnić.
Niestety nie pamiętam, jak i co robiłem, było tego trochę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2016 22:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdybyscie wiedzieli ile maili wyslalem, nawet wpisywalem sie na ich www. na FB. Zero postepu. Moj problem jest taki, ze po kilku tygodniach doszedlem ze towar utknal w Anglii, w ramach Global Shipping Programme. 3 tygodnie temu okazalo sie, ze wg nich byl zly adres, ktory byl dobry. Mieli zrobic powtorna wysylke, ale tego Ebay juz nie sledzi. Znowu minely 3 tygodnie i nikt nie potrafi napisac czy wyslali. CS proponuje zwrot kasy a ja jeszcze sie ludze, ze moze zdarzy sie cud bo ten aparat jest unikalny i u nas jest wart 3, 4 razy wiecej. Czlowiek jest bezsilny, nie ma komu sie pozalic i kogo opieprzyc! Taka bylejakosc w imie szczytnych frazesowych hasel przyjetych za misje!

#5 PostWysłany: 21 Lis 2016 22:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem niedawno nieco podobną sytuację z jd.com.
Tzn. inne kraje i okoliczności przyrody, ale podobna bezsilność.

Miało być pięknie - telefon wart coś ze 300 usd za pół ceny.
Wysyłka do Niemiec z Chin pocztą holenderską.
Aż do Holandii tracking działał.
Potem już nie.
Zacząłem szukać na poczcie niemieckiej, potem pisać na FB DHL (bo to jedna klika), ci odsyłali do poczty, znalazłem formularz, odpisali, że trzeba zapłacić 28,50 euro za dochodzenie albo kierować się prosto do urzędu celnego.
Ale nagle zaraz w kilkadziesiąt minut po tym info od poczty przesyłka się pojawiła w trackingu jako "dostarczona".

Potem była osobista wizyta u celników, tam dali kwit na przesyłkę o zupełnie innym nr trackingowym z dopiskiem "annahme verweigert" (odmowa przyjęcia).
Wszelkie wyjaśnienia nie miały skutku - z Paypal, z Chińczykiem, z Niemcami. Nie zgadzały się numery do śledzenia przesyłki, oryginalną niby dostarczono.
DHL Niemcy + powiązana z nimi poczta - uff, masakra.
Współczuję i mam nadzieję, że u Ciebie jakoś się to wyjaśni.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Brytyjski Ebay
#6 PostWysłany: 21 Lis 2016 22:35 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Chciałabym, żeby inne serwisy aukcyjne tak działały jak ebay. Mam tylko dobre doświadczenia. Załóż sprawę i niech oddadzą kasę o ile płaciłeś paypalem, masz tylko 90 dni wiec ja bym nie zwlekała. Niestety ebay nic nie jest w stanie zrobić jak ktoś przesyłki nie wyśle/zgubi etc. Co najwyżej dostanie strike a ty możesz zostawić negatywa
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lis 2016 22:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Problem polega na tym, ze to co kupilem jest kolekcjonersko 3, 4 razy wiecej warte niz zaplacilem (160 funtow). :mrgreen:

#8 PostWysłany: 21 Lis 2016 23:08 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Czy to było "buy now" czy wylicytowałes? Jak wylicytowałes to być może za tanio i po prostu nie chcą sprzedać. Ale pamiętaj o terminach bo potem możesz nie odzyskać pieniędzy
 Profil Relacje PM off
01ERES uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 21 Lis 2016 23:43 

niebieski
Moje doświadczenia z programem Global Shipping Program na eBayu są takie aby trzymać się od tego z daleka. Wolę zapłacić kilka USD więcej i mieć wysyłane bezpośrednio przez sprzedającego.

Ostatnio coś takiego reklamowałem na US ale na szczęście przez wysyłającego.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lis 2016 00:03 

Zbanowany
Tak na przyslosc eBay placi sie tylko PayPal, wyjasnianie z nimi czegos to droga pod gorke a w PayPal (czesc ebay) skladasz skarge ze nie dostales produktu w wiekszosci to wystarcza bo nadawca ma obowiazek pokazac elektroniczny tracking ze przesylka zostala dostarczona pod adres zgloszony do PayPal. Sprzedawcy boja sie czesto otrzymaywac zaplate PayPal z zagranicy bo duzo jest prob wyludzen ze odbiorca nie dostal towaru (zwlaszcza w USA).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Lis 2016 00:38 
Awatar użytkownika

niebieski
zauważcie jednak, że autorowi wpisu zaproponowano zwrot kasy, chodzi w tym przypadku o pomoc w odnalezieniu przesyłki
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Lis 2016 01:07 

niebieski
Jeśli masz jakikolwiek numer przesyłki to postaraj się zlokalizować ostatniego operatora, który ma potwierdzoną przesyłkę. A potem szperanie dalej. Przesyłka szła z UK do PL czy jak?

Próbuj to robić poza eBayem, bo u nich nic nie zdziałasz w tej materii.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Gru 2016 15:50 

niebieski
Udało się coś w tym temacie?
Sam czekam na przesyłkę z UK i zaczynam się niepokoić. :|
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości