Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Kwi 2016 13:01 

Mod - wydzielone z Czy Ryanairowi opłaca się latać po Polsce

@correos
Właśnie też układam wyjazd do Trójmiasta i na Hel. Pociągi odpadają na przedbiegach. [ brak możliwości swobodnego przemieszczania się po półwyspie]. Nawet jak bilety FR, KRK - GDN kupię za darmo :D to i tak jest to bez sensu. A4 do KRK , parking, paliwo, czas itd.
Najlepiej i najtaniej dla 3 osób wyszło mi własne auto na LPG. :D
Ok 100 zł za gaz OW i nie trzeba koczować na przystankach , na półwyspie, tylko można podjechać w dowolne miejsce. Oczywiście + opłata za A-1.
W sierpniu ma być oddany odcinek omijający Lódż. Chodzą słuchy , że może być przejezdny już pod koniec czerwca.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1539298&page=620

Wtedy czasowo [ wybierając odpowiednią porę dnia czy nocy, żeby uniknąć korków na zatłoczonym odcinku Katowice- Częstochowa] robi się rewelacyjnie. Myślę , że nawet w niecałe 4 godziny można się zameldować nad Motławą. :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Abcn, 09 Lip 2016 18:29, edytowano w sumie 1 raz
Dodaję link - skąd wywodzi się temat
 PM off
JarekGdynia lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 26 Kwi 2016 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Ostatnio też stanęłam przed dylematem, czy polecieć nad morze za 9 PLN, czy pojechać autem. Wygrało auto.
Po pierwsze nie mogłam odmówić piesełowi hasania po prawie pustej plaży, a jak wiadomo tanie linie nie przewożą zwierząt. Po drugie samochód to jak zwykle niezależność. I od momentu, kiedy mamy te cudowne autostrady jazda nad morze to naprawdę frajda bez męczarni. Nam wyszło 3,5 godz. z Warszawy, wyjazd na luzie po śniadaniu. To tyle, jeśli chodzi o dojazd poza sezonem. W lipcu jadę na koncert i tu rozważam jednak Ryanaira.
mzukowski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 26 Cze 2016 09:36 

Może się komuś przyda takie info, przy planowaniu wyjazdu z południa kraju nad morze.
Wg nieoficjalnych informacji, w najbliższy piątek , 1 lipca koło południa GDDKiA otwiera odcinek A-1 Tuszyn - Stryków, omijający Łódź. :D
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 26 Cze 2016 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
@jacakatowice, o ile ogólnie jest to dobra wiadomość, to w kontekście w którym to rozpatrujesz tragiczna. To tylko wpychanie kolejnej samochodów do już zapchanych i zasmrodzonych miasteczek (są uzdrowiska, z bardziej zanieczyszczonym powietrzem niż Kraków).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Cze 2016 11:52 

No dobra. Ale to o czym piszesz , ekologia itp to jest utopia. Co w tym dziwnego czy nienaturalnego , że ludzie mieszkający 500-600 km od morza {jak ja] chcą tam w lato pojechać ?
Doszło do tego , że lepiej znam wybrzeże greckie, niż polskie. :D
Wiem że tłumy, kicz, komercja. Ale ja chcę nasze morze zobaczyć .... 8-)
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 28 Cze 2016 00:00 

niebieski
Otwarcie obwodnicy Łodzi w ciągu A1 to wielka chwila ale nie bój się, staniesz na bramkach pod Toruniem lub we Władku, tego się nie ominie. Ja za to czekam na obwodnicę Częstochowy w wakacje 2019.

I ogólnie jak wybuduję te 1300 km podpisanych dróg A i S to będzie miodzio. 8-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Cze 2016 08:40 

Trzeba wybrać odpowiedni dzień tygodnia [ nie w łikend] i porę dnia, a najlepiej nocy :D to się ominie korki na bramkach.
Co do Częstochowy to pełna zgoda. Do tej pory najgorzej w całej Polsce to było chyba w Jankach pod Warszawą. Ale ostatnio tam jechałem. Elegancka obwodnica i ładnie się wjeżdża do centrum stolicy. Teraz "gierkówka" z Katowic do Częstochowy dzierży palmę pierwszeństwa w korkach. ;)
Ale już tam zaczęli robotę. Tutaj można śledzić postępy na budowie A-1.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1815132&page=67
 PM off  

#8 PostWysłany: 28 Cze 2016 17:50 

niebieski
Znam Skyscrapera, a obwodnica Janek to miód na moje nerwy. Teraz czekam na obwodnicę Marek, ale to pewnie jeszcze ze 2 lata :(
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Cze 2016 18:11 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Do tej pory najgorzej w całej Polsce to było chyba w Jankach pod Warszawą.
Chyba słynniejsza jest jednak Kołbiel ze swoim rondem ;)
@silvershark niech się martwi LO.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Cze 2016 19:00 

niebieski
Powrotny bilet z Gdańska na Okęcie w październiku kosztuje aktualnie ok. 78 zł. Pendolino w JEDNĄ stronę 105 zł.
 Profil Relacje PM off
Lodzia lubi ten post.

#11 PostWysłany: 28 Cze 2016 19:35 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
To można już w pkp kupic bilety na październik? Coś mnie chyba ominęło...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
gruby_inversia lubi ten post.

#12 PostWysłany: 28 Cze 2016 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 578
Kilometry: 917 233
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Nie można. Nadal jest standardowe 30 dni przed wyjazdem.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 29 Cze 2016 05:35 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
No własne. To skoro mając już konkretną datę na październik, to pociąg w jedna stronę będzie kosztować 49 zł, a nie 105 zł (zakładam, że mając już info kiedy i to mocno w przód, to będziesz pilnować)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#14 PostWysłany: 29 Cze 2016 08:56 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Abstrakcyjnie ciężko jest kupić bilet w terminach weekendowych, często poluje właśnie o 1 w nocy i najtańsza pula znika dosłownie po kilku sekundach.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 29 Cze 2016 09:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Też mnie to właśnie zastanawiało. Aż ostatnio dwa razy byłam na dworcu PKP w Krakowie przed 1 w nocy. W obu przypadkach stała tam kolejka ludzi do kasy czekając aż się skończy przerwa techniczna. Wydaje mi się że to oni konkurują o pulę superpromo.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 29 Cze 2016 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
@tokajka, o superpromo i pociąg do Kołobrzegu :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Cze 2016 09:30 

niebieski
Na 10 kupowanych ostatnio biletów, tylko 2 udało mi się kupić jako SuperPromo. O wszystkich wyjazdach wiedziałem dużo wcześniej i gdy tylko pojawiły się bilety w sprzedaży, byłem gotowy kupić. Ale tych najtańszych nie było. A teraz PKP zapowiada kolejne podwyżki...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Cze 2016 10:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Na trasie KRK-WAW-KRK jak do tej pory zawsze zdążyłam złapać Superpromo. Nie udało mi się właściwie tylko raz na trasie do Gdańska. Ale może to faktycznie przez wakacje i kierunek.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 29 Cze 2016 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
sprawdzone dzisiaj na trasie KRW-WAW do około 6:30 były dostępne bilety SuperPromo prawie na każdy skład, o 7 jak później patrzyłem został jeden pociąg (ja kupiłem o 1:)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 29 Cze 2016 10:18 

srebrny
Anonymous napisał(a):
@correos
Właśnie też układam wyjazd do Trójmiasta i na Hel. Pociągi odpadają na przedbiegach. [ brak możliwości swobodnego przemieszczania się po półwyspie].

jaca nie zrozumiem mnie zle, ale wedlug mnie samo poruszanie sie po polwyspie samochodem jest totalnie bez sensu.
korki sa ogromne... jesli bedzie wypadek, moze sie okazac, ze bedziesz stal np. 4 godziny w korku.
jak juz to moze warto podjechac do Trojmiasta, a na polwysep wybrac sie pociagiem, jezdza z Gdynii relatywnie czesto
i dlugosc podrozy jest w granicach rozsadku.
 Profil Relacje PM off
silvershark lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości