Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat gdzie będzie można wrzucać forumowe wpadki / przejęzyczenia / grypsy

Temat na inne śmieszki podróżnicze :arrow: :arrow: :arrow: jeszcze-luzniejsze-podroznicze-gatki,18,77277

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1634 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: łapu capu
#621 PostWysłany: 05 Kwi 2016 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.6%
Zbanowany
Wiele forumowiczek było branych za mężczyzne, ale @Japonka76 chyba pierwszy raz :lol:

imdbmi napisał(a):
a przeczytales pierwszy post, o co mi chodzi???

Japonka76 napisał(a):
nie przeczytałem
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#622 PostWysłany: 05 Kwi 2016 10:22 
Awatar użytkownika

srebrny
:mrgreen:

Załączniki:
japonka.jpg
japonka.jpg [ 19.76 KiB | Obejrzany 1207 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#623 PostWysłany: 06 Kwi 2016 17:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Niektórzy to mają fantazję! ;-)
Załącznik:
IMG_20160406_173135_104.JPG
IMG_20160406_173135_104.JPG [ 67.9 KiB | Obejrzany 1080 razy ]
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

Temat postu: Re: Odp: łapu capu
#624 PostWysłany: 06 Kwi 2016 18:04 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.8%
srebrny
JIK za wcześnie wyszedł z bloków ;)
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 06 Kwi 2016 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 752 328
Krajów: 77 / 37.2%
HON fly4free
Niewygodne pytania - autotematycznie ;)

Załącznik:
Untitledd.jpg
Untitledd.jpg [ 76.84 KiB | Obejrzany 980 razy ]

Temat został usunięty w kilka minut :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Temat postu: Re: Odp: łapu capu
#626 PostWysłany: 06 Kwi 2016 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.8%
srebrny
Czasem uda się zejść poniżej minuty ;) przecież mamy temat "bicz na moderatorów" i tego się trzymajmy.
Zainteresowany już tam napisał.

BTW nie ja kasowałem, ale zrobiłbym to samo, nawet forumowicze wskazali gdzie pisać :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 06 Kwi 2016 22:03 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.5%
Podrzuciłem w tamtym temacie link, że istnieje już taki temat i jak widać kolega fido spokojnie mógł ponarzekać w odpowiednim temacie ;) nadgorliwi-administratorzy,19,63715&start=600#p744604
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 06 Kwi 2016 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 752 328
Krajów: 77 / 37.2%
HON fly4free
Bardziej chodziło mi o sam fakt usunięcia tematu o usuwaniu. Wydało mi się to śmieszne. Ale może nie mam poczucia humoru :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#629 PostWysłany: 08 Kwi 2016 21:32 
Awatar użytkownika

Dziękuję bardzo za informację
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 10 Kwi 2016 00:07 

niebieski
Tak czynię miriamie :) na Twoją odpowiedzialność.
miriam lubi ten post.

#631 PostWysłany: 10 Kwi 2016 00:32 

niebieski
@szumny To ja Ci sprawdzam i w dodatku biorę odpowiedzialność a Ty Brutusie mi płeć zmieniasz :?: :P

Ostatnio edytowany przez miriam, 10 Kwi 2016 01:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
szumny lubi ten post.
szumny uważa post za pomocny.

#632 PostWysłany: 10 Kwi 2016 01:03 

niebieski
Płci nie zmieniam. Odmieniłem prawidłowo w wołaczu rzeczownik "miriam". Gdybyś zapisał swój nick z dużej litery, domyśliłbym się że chodzi o żeńskie imię i odmieniłbym prawidłowo. Nie dopuściłem myśli że chciałeś nadać sobie żeński nick bo byłbyś narażony na szydercze komentarze. Jeśli jednak popełniam błąd i Twój nick to nie rzeczownik a czasownik l.poj. czasu teraźniejszego od bezokolicznika "miriać" - to wybacz.

ja: miriam (się)
ty: miriasz (się)
on,ona,ono: miaria(się)
my: miriamy(się)
wy: miriacie (się)
oni: miriają (się)

Temat przelewu odpuszczam. Załapałem że rezerwacja zrobiona po północy (jedną minutę) więc spokojnie mam czas do 23:59 w poniedziałek. Może w tzw. międzyczasie coś innego się pojawi na podobnej trasie i terminie.
Za pomoc oczywiście dziękuję.

#633 PostWysłany: 10 Kwi 2016 03:03 

niebieski
@szumny Wybacz ale Twój lingwistyczny wywód zamieszczony powyżej jest tak oryginalny,że nie mogę się powstrzymać przed umieszczeniem go w łapu-capu.Niech inni też mają tyle zabawy co ja.Zdradź mi kiedy i gdzie odkryłeś bezokolicznik miriać i jak to się robi :?: :lol: Imię, czy też nick miriam bez względu czy pisane z małej czy dużej litery jest rzeczownikiem nieodmiennym.Pisząc na forum zawsze używam w czasie przeszłym końcówek żeńskich np.napisałam ,że "...dla ciebie sprawdziłam"itp.Nie mam pojęcia czemu myślisz,że jestem facetem z obciachowym damskim nickiem ;) Jestem kobietą i nawet mi z tym dobrze :P Nie mam żalu za pomyłkę bo dawno się tak nie ubawiłam jak z twojej odmiany nowo odkrytego czasownika :)
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 10 Kwi 2016 03:13 

niebieski
Lingwistyczne odkrycie roku :!: :!: :!:
szumny napisał(a):
Płci nie zmieniam. Odmieniłem prawidłowo w wołaczu rzeczownik "miriam". Gdybyś zapisał swój nick z dużej litery, domyśliłbym się że chodzi o żeńskie imię i odmieniłbym prawidłowo. Nie dopuściłem myśli że chciałeś nadać sobie żeński nick bo byłbyś narażony na szydercze komentarze. Jeśli jednak popełniam błąd i Twój nick to nie rzeczownik a czasownik l.poj. czasu teraźniejszego od bezokolicznika "miriać" - to wybacz.

ja: miriam (się)
ty: miriasz (się)
on,ona,ono: miaria(się)
my: miriamy(się)
wy: miriacie (się)
oni: miriają (się)
No więc kochani miriajmy się :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#635 PostWysłany: 10 Kwi 2016 04:12 

niebieski
Nie sądziłem że będziesz aż tak zachwycony moim postem. Poniżej wyjaśniam wszystko niekoniecznie we właściwej kolejności:

miriam napisał(a):
Zdradź mi kiedy i gdzie odkryłeś bezokolicznik miriać i jak to się robi :?

Jak się patrzy w niebo, np. na samoloty (a my-forumowicze to mamy). Jak się o tym marzy żeby znowu gdzieś polecieć. Albo nawet śni. Angole wydumali słowo "dream" i dalej "dreamliner". Ale jest coś większego niż ta maszyna i te marzenia. I jak to wyrazić? Ano prosto:
Jest: https://pl.wikipedia.org/wiki/An-225_Mrija
Więc naturalne że musiał powstać czasownik "mrijać" .Oznaczający swoistą nirwanę i spełnienie: lot największych marzeń, maszyną marzeń, największą maszyną jak ze snu. Oczywiście czasownik "mrijać" uległ spolszczeniu i brzmi obecnie "miriać". (Na zasadzie: niem. Schaufel->szufla). Nie należy rozumieć "miriać się" jako "zadawać sobie najwyższą przyjemność czy przeżywać autoekstazę w odlocie". Raczej trzeba to interpretować jako "przeleciałem się/siebie". Albo jak kto tam chce.

miriam napisał(a):
Imię, czy też nick miriam bez względu czy pisane z małej czy dużej litery jest rzeczownikiem nieodmiennym.

Nieprawda. Jeśli ktoś, np. profesor nazywa się Gołąb to idzie się do prof. Gołąba. Jeśli chcę iść do gołębia-ptaka to idę do gołębia. Jedna duża literka robi różnicę. (W tym momencie przepraszam prof.Gołąba z AGH za to że kiedyś na uczelni zapytałem jego asystenta: gdzie mogę znaleźć prof. Gołębia?). Miriam jako nazwa/imię/nazwisko odmienia się inaczej niż miriam jako zwykły przedmiot. Zobacz też że podobnie brzmiąca do "miriam" nazwa "Surinam" też odmienia się nieregularnie, czyli np. jadę do Gujany, jestem w Gujanie, itd.

miriam napisał(a):
Nie mam pojęcia czemu myślisz,że jestem facetem z obciachowym damskim nickiem)

Choćby dlatego że Miriam to Marya, Maryja, Maria w naszym narzeczu. Znam gościa z TV: Jan-Maria Rokita. Można się pomylić?

miriam napisał(a):
Nie mam pojęcia czemu myślisz,że jestem facetem z obciachowym damskim nickiem)

Tu odpowiedź:
Tu link:

Rozumiem że gender jest na topie ale bądź choćby odrobinę konserwatywnYM w sprawach płci.

Uff! Wywód nieco karkołomny. Nie dałbym sobie rady jako PR-owiec na dłuższą metę. Normalnie zamęczyłabym się tą pracą.
namteH lubi ten post.

#636 PostWysłany: 10 Kwi 2016 10:15 

niebieski
@szumny, dobre, czyli gdyby ktoś miał nick gołąb z małej litery, to odpowiadałbyś odmieniając tak jakby to ptak pisał.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#637 PostWysłany: 10 Kwi 2016 12:14 

niebieski
@szumny Fajny z Ciebie chłopak, doceniam trud,który włożyłeś w obronę ale błagam nie idźmy dalej tą drogą ;) Jestem kobietą i nic tego nie zmieni :P Zaakceptuj proszę i nie twórz spiskowej teorii dziejów bo dojdziemy do granic absurdu :) Wesoło było ale może wystarczy :?: Z babskim pozdrowieniem -miriam I jeszcze dodam,że nie musisz przepraszać swojego profesora bo nie popełniłeś wtedy błędu-w przypadku nazwiska Gołąb obie formy odmiany są dopuszczalne :!: "Jednakże kilka nazwisk tego typu ma formy oboczne. Mogą odmieniać się jak rzeczowniki pospolite:
M. Gołąb, Kocioł, Kozioł
D. B. Gołębia, Kotła, Kozła
C. Gołębiowi, Kotłowi, Kozłowi
N. Gołębiem, Kotłem, Kozłem
Ms. W. Gołębiu, Kotle, Koźle
lub przez dodanie do tematu rzeczownika w mianowniku odpowiedniej końcówki fleksyjnej:
M. Gołąb, Kocioł, Kozioł
D. B. Gołąb-a, Kocioł-a, Kozioł-a
C. Gołąb-owi, Kocioł-owi, Kozioł-owi
N. Gołąbem, Kociołem, Koziołem
Ms. W. Gołąbie, Kociole, Koziole"
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:08 

niebieski
Przedmiot: Wychowanie do życia w rodzinie
Lekcja 1:
Cytuj:
warto w związku dysponować określonym systemem nagród. W skrócie: zaręczyny powinny być przede wszystkim docenieniem odpowiedniego zachowania.

Lekcja 2:
Cytuj:
kobieta powinna wiedzieć, że zrobiła coś przełomowego, co wywarło na Tobie tak duże wrażenie, że zdecydowałeś się na taki krok

:shock: :o :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#639 PostWysłany: 12 Kwi 2016 15:23 

W sumie to nawet sprawdzać nie musiałem kto napisał powyższy wpis :D
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#640 PostWysłany: 14 Kwi 2016 15:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Polska jenzik - trudna jenzik. ;-)
Załącznik:
IMG_20160414_153636_922.JPG
IMG_20160414_153636_922.JPG [ 57.99 KiB | Obejrzany 1191 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1634 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości