Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sty 2016 19:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Krytyczna recenzja z Dreamlinera do Tokio. „LOT ma jeszcze sporo do poprawy” Po co taki tytul? Domyslam sie, ze nadany przez redaktora F4F. Komu i czemu to sluzy? Ciegi zbiera recenzujcy ja(hajego)-ponista a tak naprawde, ktos sie do tego dolozyl.Zolta karta dla redaktorka.
mezo23 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 15 Sty 2016 19:49 

Miałem założyć poświęcony temu temat ale postanowiłem odpuścić. Ale jak powstał, to głos zabiorę.
Sama recenzja to materiał do analiz dla specjalisty i to bynajmniej nie od lotnictwa. Z resztą aktywność komentujących, jak i same komentarze, dość jasno pokazują jak została odebrana. Nie ma co kopać leżącego.

Wszedłem w profil na GoldenLine i już wszystko stało się czytelniejsze. Jest to osoba związana z Gazeta Wyborczą, w związku z czym naturalna niechęć do tego co polskie, jest tego naturalną konsekwencją.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 15 Sty 2016 20:09, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
15 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Sty 2016 19:56 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Recenzja moim zdaniem zawsze zależna jest od autora, ktory ma swoje przyzwyczajenia, doświadczenia i wymagania. Dlatego tez recenzje oceniam jako przydatna dla osob, które latają dużo i ważne sa dla nich niuanse różniące jednego przewoźnika od drugiego. Dla sporadycznego latającego nie maja znaczenia błędy jakie niewątpliwie popełnia LOT odnośnie np sadzania goldow star alianc inacz niż inne linie tego samego zgrupowania. Akurat ta recenzja jest solidnie napisana, a osoba ja pisząca lata dużo do Japoni i w całkiem ciekawy sposób porównuje różne linie lotnicze na tej trasie. Jesli chodzi o tytuł to nie uważam aby był on mylący. Recenzja ta ma zabarwienie negatywne. Nie uważam takze zeby konstruktywna krytyka, która odnosi sie zawsze do doświadczenia z innych lini lotniczych, miała mieć cos wspólnego z tym ze nie umiemy sie cieszyć z sukcesu naszego rodzimego przewoźnika. Zreszta nie rozumiem tego, ze LOT jest naszym dobrem narodowym i powinnismy sie cieszyć z tego ze sie rozwiją. Dla mnie cieszyć to sie można z sukcesów polskich sportowców a nie firmy, którą zarządzają co chwile nowi menadżerowie z pomysłami często niezbyt trafionymi. Wracając natomiast do recenzji czytało sie ja lekko i przyjemnie a błędy wytknie zostały w sposób kulturalny i rzeczowy.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Sty 2016 20:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Po przeczytaniu artykułu nie mogę się oprzeć wrażeniu że autor jeszcze przed wejściem do samolotu miał zamiar zgnoić LOT za wszystko za co się da. Sam jestem pierwszy do krytyki sposobu w jaki zarządzany i finansowany jest nasz narodowy przewoźnik, ale tutaj naprawdę sądzę że ta recenzja jest przesadzona. Gdyby leciał w J, można by zrozumieć takie wyciąganie szczegółów, w Y nie.
W przyszłym tygodniu będę leciał na tej samej trasie, to postaram się napisać ile w tym jest rzeczywistych problemów, a ile wyszukanych na siłę.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 15 Sty 2016 20:16 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ja też odnoszę takie wrażenie jak @Mareckipl. Poza tym duża część zarzutów dotyczy faktu, że recenzent jako dumny posiadacz statusu Senator nie został potraktowany z należytą estymą. Myślę, że dla 99,9% czytających recenzję, którzy nie mają tego statusu te kwestie nie mają znaczenia. Dodatkowo po odrzuceniu takich zarzutów oraz spraw związanych z lotniskiem Chopina (a nie lotem) ja osobiście w tej recenzji nie widzę żadnych specjalnych negatywów. Lot jak lot w klasie ekonomicznej (a serwis patrząc na zdjęcia to wielu liniach jest jeszcze gorszy). Nie chodzi mi o to, że należy wystawiać LOTowi laurki, ale ten artykuł jest dla mnie przejawem czarnego PRu.

Co więcej postawa redaktora, który go opublikował budzi mój osobisty niesmak (napisałem już o tym tu pytania-wnioski-sugestie-do-redaktorow-pomaranczowych,19,81072&start=40#p696878).
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 15 Sty 2016 21:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi się wydawało, że przeklikiwane durne rankingi (cholera wie jakie ich źródło, ale często to stek bzdur) wyznaczyły pewien poziom dna jakiego sięgają artykuły z głównej, ale ten wyznaczył nowy poziom dna...

Pomijam już samą treść (czepialski gościu leciał economy, a oczekiwał biznesu), ale kompletnie nie rozumiem czemu taka recenzja wisi na głównej jako główny artykuł przez pół dnia. Wygląda jak chęć narobienia złego PR LO przez f4f, a tego już nie ogarniam. Tu już chyba nie chodzi nawet o klikalność, a o zrobienie komuś na złość.

A o kompetencjach autora do pisania takich recenzji niech najlepiej świadczy fakt, że cały pierwszy akapit artykułu to próba przekonania i tłumaczenie, że autor jest kompetentny :D Zazwyczaj to sam artykuł już powinien bronić autora, ewentualnie krótka notka biograficzna, tak jak się do robi przy artykułach w 99% poważnych mediów (choć te też często bywają kontrowersyjne).

P.S. A postawa Pana Redaktora Mariusz Piotrowski to też nowy poziom dna. @Kamil przemysł podziękowaniu temu Panu za wspołpracę, bo z jego komentarza widać, że szczerze gardzi "targetowym czytelnikiem F4F" :D Niech sobie podróżuje z Panem Tepper i z klasą, gdzieś zdala od f4f.
 Profil Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 15 Sty 2016 21:57 
Awatar użytkownika

srebrny
nie doczytałem do końca
ale
w zeszłym roku lecialem lotem,dramlinerem do NY
i krotko
nigdy więcej lotem ,chyba ze bilet bedzie kosztowal <750 zeta na dalekiej trasie of course
niestety, podróżowanie polskimi przewoznikami(lot,pkp,pks) to syf wyjatkowy
i nie bede sie meczyl by tylko wspierac "narodowego" przewoznika
niech o mnie q@@@a w koncu powalczy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
jawach lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Sty 2016 23:39 

niebieski
Kilka cytatów z tej dogłębnej analizy pana Jakuba:

"lotnisko Narita oddalone od stolicy Japonii o około 60km. Haneda jest większa i zdecydowanie bliżej centrum (15 minut versus 70 minut z Narity)"
- szkoda, że lot lata na LHR a nie LCY, nigdy zatem nie polecimy juz Lotem do Londynu!

"drugim kursem z POZ, gdyż jedynie takie połączenie dawało gwarancję zdążenia na lot do Tokio."
- LO powinien latać z POZ co godzinę aby nikt nie musiał czekać! Lecąc z POZ do Tokio przez FRA lub DXB nie ma żadnej przesiadki o długości 4h.

"Od niedawna dostępny jest w Warszawie Gold Track dla tych statusów, wstęp do lounge’u także jest możliwy, ale nikt przy odprawie o tym nie wspomina"
- jak wiadomo karty SEN znajduje się na ulicy w związku z tym nikt nie wie jakie przywileje one daja

"przykrością muszę przyznać, że specjały serwowane przez LOT były średnio jadalne"
- jadając tylko w 3* restauracjach Michelina, pewnie żadne salonikowe jedzenie by nie było dobre. Fajnie, że LO podał coś regionalnego, ale nie ponażekać trzeba.

"Tam także urządzono mini-event z ceremonią herbacianą, ludźmi poprzebieranymi w stroje japońskie i tym podobne. Jako japonista z wykształcenia nie będę tego za mocno komentował."
- oczywiście znów krytyka, mnie jako konserwatora powierzchni płaskich denerwuje brud przy nodze fotela w rzędzie 16F, a moja dusza poety afrykanisty, buntuje się, że w magazynie Kaleidoscope nie ma wyboru poezji nowoczesnej z Zimbabwe

"ale już tutaj miał miejsce pierwszy zgrzyt i rozpoczęto wpuszczanie na pokład dopiero w okolicach 14:35"
- no to juz skandal 20 minut opóźnienia! to oczywiście wina LO a nie lotniska, przy takim opóźnieniu żaden Japończyk nie przyleci do Warszawy

"niemniej dała znać o sobie lokalna natura i kilka pań, które koniecznie musiały być wcześniej. Żenujący spektakl wciskania się w kolejkę szybko zakończył"
- na pewno podstawieni przez ukrytą opcję niemiecką z Lufthansy

"Fotele w klasie ekonomicznej w 787 LOTu mają układ 3-3-3 i niestety nie należą do najwygodniejszych. Szerokość siedziska jest mała, a przerwa między fotelami pozostawia bardzo niewiele miejsca na nogi."
- te same fotele w innych linniach z pewnością są synonimem luksusu i przepychu

"Szczególnie przy w miarę wypełnionym locie, a według obsługi było jedynie 25 miejsc wolnych. Nasz rząd był pełen,"
- szczególnie dla wymagających klientów LOT będzie latał samolotami wypełnionymi w 50% z biletami po 500 pln

"podano napoje, choć nastąpiło to dopiero ponad godzinę po rozpoczęciu lotu"
- F4F żąda podawania napoi podczas kołowania i startu!

"ponad 2 godziny po oderwaniu się od ziemi dostaliśmy posiłek."
- lepiej późno niż wcale

"Szkoda, że jedyne o co obsługa była w stanie zapytać to „kurczak czy wieprzowina?”, bez tłumaczenia, które danie jest japońskie, które polskie
"
- powinni informowac równiez czy kurczak zagrodowy czy z biedry oraz czy ekologiczne warzywa, jako specjalista od ryżu chciałbym znać nazwisko zbierającego go Wietnamczyka

"bułkę z masłem (?)"
- dobrze, że nie ze smalcem bo byłoby (!) zamiast (?)

"Posiłek był jak najbardziej jadalny, mięso soczyste, sałatka świeża i smaczna. Tylko tamago miało konsystencję gąbki, więc woleliśmy nie ryzykować."
- to dobrze, że tym razem nie dali plastykowej atrapy posiłku tylko na potrzeby zdjęć i telewizji, lecz jego jadalną wersję. Gąbczastego tamago lepiej nie ruszać, powoduje gąbczaste zwyrodnienie mózgu

'Kilka godzin na sen musi wystarczyć, a do przylotu zostało ledwo 7."
- lecąć przez DXB tych godzin będzie na pewno więcej, szkoda, że LOT nie kołuje nad Tokio kilka godzin aby wszyscy mogli się wyspać

"Ze względu na szalenie ograniczone miejsce, przespać mi się nie udało"
- zawsze można zostac w domu lub lecieć biznesem, wydaje mi się, ża samoloty są do latania a nie spania

"z bólem zauważyliśmy jak niewiele miejsca jest tutaj na rozprostowanie nóg i porozmawianie"
- LOT w 787 wprowadził specjalne podwyższone podłogi aby nawet po przejściu chodzić w kucki bez prostowania nóg. W następnej wersji 787 do porozmawiania zamontowane będą skórzanej kanapy... jako odstęp od interlokutora jest wymagany?

"absolutny brak Wi-Fi"
- to już skandal nie można się otagowac na FB i walnąc Twicika lub selfi

"w większości linii latających długie dystanse jest to standard."
- to już inni wypunktowali więc pozostawmy minutę ciszy

"włączone światła w kabinie już na 3 godziny przed lądowaniem. Wtedy miał zacząć się drugi serwis"
- prawdziwe linie z klasą prowadzą drugi serwis po ciemku w noktowizorach

"W ten sposób ograniczono pasażerom czas na sen do raptem 4 godzin, co przy lądowaniu rano jest zdecydowanie niewystarczające."
- pasażerowie z bezsennością mają ograniczony sen do 0 godzin, powinni dostać dopłatę

"Kompletnie niezrozumiała jest też dla mnie decyzja o serwowaniu… drugiej kolacji! Przy porannych przylotach do Azji z Europy drugi posiłek zawsze był śniadaniem,"
- każdy człowiek pracujący je śniadanie na kolacje, a podróżuje nie LOTem tylko z mleczarnią (ma najszybszy transport, inaczej się zsiada) a tu proszę kolacja na śniadanie, to ukłon dla f4f można zjeść coś ciepłego rano, oszczędzi się na jedzeniu w Tokio

"śniadaniowy croissant z dżemem by się sprawił znacznie lepiej"
- zawsze croissantem najadam się lepiej niż kurczakiem z ryżem...

"Także bagaże zjechały na pasy w kilka minut."
- bo jakby zagineło to już nie wiem co byłoby w tej recenzji

"bez żadnej wcześniejszej informacji. Przez PA wspomniano o akcji, natomiast kto przespał, ten nie wiedział o co chodzi."
- oczywiście informacji nie było mimo, że o niej wspominano. Przy okazji informuje, że II wojna się skończyła, bo jak ktoś przespał to nie będzie wiedział o co chodzi, loty do Tokio to już nie naloty bombowe...

"Zabrakło jakiejkolwiek informacji choćby mailowej przed odlotem"
- LOT powinien udostępniac dane pasażerów innym firmom, tak aby te poinformowały wcześniej o akcji. Co na to GIODO?

"LOT jest narodowym przewoźnikiem, więc chciałbym go wspierać całym sercem i korzystać z jego usług jak najczęściej."
- tak bardzo bym, chciał, że aż napisałem taką receznję, no bardziej już nie mogę, naprawdę

"Japońska obsługa (!) – ... 3 stewardesy podobno mówiły po japońsku,"
- to była czy nie była? na lotach LO do Gruzji koniecznie trzeba mieć gruzińską obsługę, a do Moskwy najlepiej stare Rosjanki ze złotymi zębami podające wódkę z chlebem

"wylot popołudniem z Warszawy z dolotem rano do Tokio powoduje, że niezbędny jest solidny sen w samolocie, aby potem nie cierpieć z powodu jet laga."
- zawsze można sie wyspać wcześniej, sloty to oczywiście tez wina LO, całkiem przypadkiem prawie wszystko co lata do Azji lata nocą. Dla wybrednych można lecieć do Tokio przez USA będzie więcej czasu na sen.

"padliśmy o 19 na miejscu ostatecznie i wstaliśmy o 3 nad ranem."
- niewątpliwie to kolenja wina LO, powinien dawać kupny na Red Bulle i kawę w Japonni, tak aby padać dopiero ok 23

"Taka godzina przylotu ma sens wyłącznie w przypadku miejsca w klasie premium lub C, gdzie można jeszcze w miarę rozsądnie wyspać się na pokładzie i pracować zaraz po przybyciu na miejsce."
- proponuje aby różne klasy latały o róznej godzinie. Oczywiście padanie w Tokio o 19 wyklucza jakąkolwiek pracę

Kumkwat_kwiat
Afrykanista, hedonista, miłośnik mil i kaloszy w błocie. Uwielbia podróże zatłoczonymi autobusami komunikacji miejskiej. Najczęściej lata do kibla po zepsutym jedzeniu z promocji w Tesco lub do Bergamo za 5 pln.
 Profil Relacje PM off
33 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 15 Sty 2016 23:50 

Oj tam, czepiacie się jego czepialstwa :D
 PM off  

#10 PostWysłany: 16 Sty 2016 00:09 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Mi zabrakło dużego plusa dla LOTu za stawkę z najmilszego poniedziałku (35k zamiast 70k mil) oraz pochwały za niskie podatki (tylko 550 zł). Reszta to problemy typu "brak wstawki w pokoju hotelowym dla golda", niby problem/niedogodność żadna, ale jaka ujma na... Jedyny realny problem jaki dostrzegłem to budzenie by podpisać jakieś zobowiązanie firmy trzeciej.

Ostatnio edytowany przez monus, 16 Sty 2016 00:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Sty 2016 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Jak nie mam w zwyczaju zaglądania na SG, to swoimi wpisami mnie zmotywowaliście. I przeczytałem tę recenzję.
Mam takie przemyślenie, że gdyby ktoś z forumowiczów zamieścił ją tutaj, to chyba nie wzbudziłoby to takich emocji jak "jedynka" na głównej. Zdarzały się już przecież relacje wszelkiej treści i można było podyskutować pod nimi, jakoś się odnieść. I nawet w pewnych kwestiach autora rozumiem. Natomiast faktycznie wrzucanie tak krytycznej recenzji, pod trochę przesadzonym tytułem - moim zdaniem było niepotrzebne. Porównując ją z wcześniejszym premierowymi odcinkami na SG - jak "pierwszy przejazd LE" czy "EIP" (wiem, może nie ta skala;) - tam znajdowało się słowa drobnej krytyki, ale całość była bardziej ... "przyjazna"?

Po prostu nie rozumiem posunięcie Redakcji i zamieszczenia takiej recenzji na SG. I tyle.

#12 PostWysłany: 16 Sty 2016 01:01 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Ale w czym problem? Logicznym mi się wydaje, że ktoś kto dużo lata pisząc recenzję z samego lotu będzie doszukiwał się przede wszystkim negatywnych niuansów podróży. Tak jak krytyk filmowy oglądając nowy film skupi się na tym co mu się najbardziej nie podobało czy krytyk kulinarny znajdując w posiłku choćby niewielką niedogodność to na niej skupi swoją opinię. Nawet jeśli ktoś przesadza to można na to rzeczowo odpowiedzieć, a nie schodzić jeszcze niżej i wyładowywać się tłumacząc niepomyślne sobie opinie pracą w wyborczej lub zmanierowaniem recenzenta i złośliwie proponować mu smalec.
Cieszcie się życiem i podróżujcie.
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 17 Sty 2016 13:40 

niebieski
Widzisz a ja myślałem, że w takich recenzjach chodzi o obiektywność, a nie jątrzenie jednej rzeczy. To jakbyś wpadł do knajpy i 70% recenzji przeznaczył na opis niewygodnych foteli.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#14 PostWysłany: 17 Sty 2016 14:55 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Zle podchodzicie do tej recenzji.
Trzeba wyjsc z poziomu ze LOT aspiruje do najlepszych linii lotniczych na swiecie. Od tego poziomu mozna isc tylko w dol.
Jak to się zrozumie, recenzja staje sie czytelna i zrozumiała.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Sty 2016 15:20 

HON fly4free
Recenzja świadczy nie tyle o liniach w tym wypadku, co o autorze i redakcji
Tyle w temacie :)

Ostatnio edytowany przez Washington, 17 Sty 2016 22:07, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 17 Sty 2016 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
kumkwat_kwiat napisał(a):
Kilka cytatów z tej dogłębnej analizy pana Jakuba:

"Od niedawna dostępny jest w Warszawie Gold Track dla tych statusów, wstęp do lounge’u także jest możliwy, ale nikt przy odprawie o tym nie wspomina"
- jak wiadomo karty SEN znajduje się na ulicy w związku z tym nikt nie wie jakie przywileje one daja

Ja tez nie bylam swiadoma, ze otworzyli nowy Fast Track i jako One World Emerald moge z niego skorzystac. Lecialam inna linia, a tez nikt sie o tym nie zajaknal. Dopiero sama przeanalizowalam sobie obrazek z ogromna iloscia kart i stwierdzilam, ze niepotrzebnie placilam za bilet biznes, bo moglam poleciec ekonomiczna i mialabym te same przywileje na lotnisku Chopina.

Rozumiem tez o co chodzi z tym poznym podaniem posilku i wczesnym obudzeniem na sniadanie. Takie same uwagi czytam na forach innych lini lotniczych. Innych rzeczy nie komentuje, bo po ekonomicznej long haul nie spodziewam sie nigdy zbyt wiele.

Jak watek przezyje bez zamkniecia, to moze dopisza sie inne osoby, ktore kupily bilety w promocji na luty.

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 17 Sty 2016 16:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
le_szek lubi ten post.

#17 PostWysłany: 17 Sty 2016 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 284 954
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Na pierwsze rejsy LOT zaprosił trochę gości, czyli wiele osób poleciaoł do Tokio za frajer. Może ktoś poczuł się pominięty?
4 ludzi uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 17 Sty 2016 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Jest odpowiedź autora relacji "na falę hejtu" w artykule na głównej !

Ech My zestresowani Hejterzy ..... :)

Cytuj:
I życzę Państwu tak spokojnej codzienności, aby miejscem wylewania stresów nadal pozostał wyłącznie internet. Pozdrawiam!

#19 PostWysłany: 17 Sty 2016 19:39 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Autor nie zna chyba znaczenia słowa hejt, tłumaczenie po 48 h po publikacji na stronie f4f że zalała go fala hejtu jest niewłaściwe do nas użytkowników.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Sty 2016 19:40 

Jest piękna odpowiedź na recenzje Recenzji :) Autodestrukcja level expert.
Pytanie kluczowe: po co takich tu promować?

Ostatnio edytowany przez Washington 17 Sty 2016 22:17, edytowano w sumie 2 razy
ciach zbędny komentarz o sympatiach literackich
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości