Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:01 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Oczywiście, zależy od posiadanej wiedzy, skoro wiemy o możliwości nadużyć w Accor to tu interweniujemy.
A może to @pieerx za mało wie o LCA i stąd jego przekonanie, że w IHG łatwiej o nadużycia? ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:01 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
swoja drogą wystarczyło właśnie dopytać / poprosić o przesłanie rezerwacji jeśli były jakieś wątpliwości.
Akurat skasowana rezerwacja była robiona z chęcią z niej skorzystania - jak to w życiu bywa plany się pozmianiały.
@mashacra naprawdę jesteś w stanie uwierzyć,że kupiłem rezerwację wartą ponad tysiąc złotych bez możliwości jej anulowania
( wiem,że nie wiedziałeś o tym bo nawet o to nie zapytałeś) aby na 2 tygodnie przed pobytem próbować ją odsprzedać prawie za połowę wartości? Czy rozsądne byłoby ryzykowanie takiej kwoty dla ewentualnego zysku połowy wartości?
Poprostu chyba się zagalopowałeś z kasowaniem i zamiast przyznać się do tego uciekasz w tłumaczenia,że moderujesz wszystkie ogłoszenia accora a wszyscy wiedzieliśmy ile takich ofert spokojnie sobie wisiało nie od dziś.
I kluczowa sprawa - skoro kolega @suszek również wrzuca "zabronione" ogłoszenie to znaczy,że jednak i dla Was nie wszystko do tej pory było takie oczywiste....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
@klimas przede wszystkim zwróć uwagę na fragment
Cytuj:
24h na dobę
tamtego postu nie widziałem.

Odnośnie twojej rezerwacji, nie mam zamiaru liczyć na kalkulatorze ile punktów/voucherów spaliłeś (i jak je uzyskałeś), ile pkt dostaniesz za ten nocleg lub może następny i jaka jest cena noclegu. Zmienne występujące w tej sprawie nie dają jednoznacznej odpowiedzi, stąd brak mojego pytania i skasowanie oferty.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
mashacra napisał(a):
Oczywiście, zależy od posiadanej wiedzy, skoro wiemy o możliwości nadużyć w Accor to tu interweniujemy.
A może to @pieerx za mało wie o LCA i stąd jego przekonanie, że w IHG łatwiej o nadużycia? ;)

@mashacra
Czyli tu nie chodzi o nadużycia tylko gdzie łatwiej (LCA), a gdzie trudniej (IHG)?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:14 
Awatar użytkownika

srebrny
@cekace duża cześć wiedzy na forum to nadużycia :twisted: i nie kasujemy :P i na tym kończę karmienie Ciebie ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:16 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
mashacra napisał(a):

Jakoś mi nie po drodze licytowanie się na temat wiedzy kto ma większą w danym programie.

Jak będę miał jakiś większy problem w Accor, to pozwolę sobie skorzystać z Twojej wiedzy jeśli będziesz tak miły i mi pomożesz.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#27 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:25 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
mashacra napisał(a):
@klimas przede wszystkim zwróć uwagę na fragment
Cytuj:
24h na dobę
tamtego postu nie widziałem.

Odnośnie twojej rezerwacji, nie mam zamiaru liczyć na kalkulatorze ile punktów/voucherów spaliłeś (i jak je uzyskałeś), ile pkt dostaniesz za ten nocleg lub może następny i jaka jest cena noclegu. Zmienne występujące w tej sprawie nie dają jednoznacznej odpowiedzi, stąd brak mojego pytania i skasowanie oferty.

Jesteś moderatorem - takie masz prawo.

Powtórzę - skoro inny moderator łamie regulamin -to znaczy,że albo robi to z premedytacją albo nie było to jasne nawet dla Waszego grona.
Dla mnie EOT.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:56 

Dzięki za poprawienie nastroju po przeczytaniu całego wątku :)

@szymonpoznan1, @mashacra - brawo, "rozumni" z Was goście, każdy "rozumny" tak by postąpił, trzeba podejmować rozsądne decyzje. Cieszy mnie to bardzo, że ktoś tutaj dba o porządek na forum. Inaczej to powstałby tu jeden wielki bazar oraz hejting kwitnąłby na całego (np. ws. muzułmanów, uchodźców, Ukraińców itd.).

@klimas - zakładając, że miałeś dobre chęci i ktoś Tobie skasował post, uwierzyłbym Tobie w to. Wystarczyłoby, że bys ten temat wyjaśnił na PW z odpowiednim moderatorem. Jeśli tutaj prowadzisz taką a nie inną dyskusję, wylewając żale, robisz to z oczywistego powodu - po prostu coś Tobie nie wyszło, na szczęście ktoś tu dba o porządek. Bądźmy poważnymi ludźmi, nie zachowujmy się jak dzieci.

@cekace - sorry, ale nie kumam tego co piszesz oraz po co jesteś adwokatem "diabła"? Twoje argumentacje kompletnie oderwane od rzeczywistości.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:09 

@marcelo, co to jest "hejting"? Nie można normalnie po polsku napisać "krytyka" i ozdobić tego słowa dowolnie wybranym przymiotnikiem, np: konstruktywna, niekonstruktywna, nienawistna, uzasadniona, nieuzasadniona, rzeczowa?
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Z góry przepraszam za OT, ale "czasami człowiek musi, inaczej się udusi". ;-)

@Don_Bartoss mam wrażenie, że rozwadniasz kolejną dyskusję na bazie swoich przekonań, a nie faktów. Cf http://sjp.pwn.pl/slowniki/hejt.html & http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/286388 ... wieku.html. Mam nadzieję, że chociaż autorytet redaktorów PWN Cię przekona.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:21 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Wy to chyba żyć bez siebie nie możecie :D
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
marcelo napisał(a):
@klimas - Jeśli tutaj prowadzisz taką a nie inną dyskusję, wylewając żale, robisz to z oczywistego powodu - po prostu coś Tobie nie wyszło, na szczęście ktoś tu dba o porządek. Bądźmy poważnymi ludźmi, nie zachowujmy się jak dzieci.

:?
No.. nie wyszło mu to, żeby się spotkać ze mną w Mercure Bergamo 28 listopada bo mu coś innego wypadło w kalendarzu :lol: A ja od niego noclegu nie wezmę, bo mam swój, w całości za kasę. I jak nie daj makaron mi też się wyjazd sypnie to nie będę mógł go opchnąć innemu forumowiczowi żeby zminimalizować koszty. Bo moderatorzy nie potrafią zapanować nad nadużyciami...
lepiej wrzuć dila na ten smar, z którego korzystasz :D ;)

Na forum gdzie moderowałem kilka lat, posty w dziale giełda nie ukazywały się publicznie, póki jakiś mod nie zatwierdził ich publikacji. Może to jest rozwiązanie, a nie tylko zakazy?
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 15 Lis 2015 20:31 

A może by tak skorzystać z reputacji? Skoro zostały wypracowane mechanizmy oceny użytkowników forum, to czemu by ich nie użyć w tym wypadku. Niech możliwość oddania/sprzedania noclegu będzie dostępna tylko dla osób z ilomaś tam punktami, liczbą postów i stażem. Jasne, kombinatorzy znajdą się wszędzie, ale zakładanie z góry, że każdy jest kłamcą, oszustem i zarabia na noclegach to jednak przesada.
 PM off
7 ludzi lubi ten post.

#34 PostWysłany: 15 Lis 2015 20:58 
Awatar użytkownika

srebrny
@panlukasz aby umieścić ogłoszenie w SPRZEDAM trzeba mieć 10 REP.
To jest błędne założenie, że każdy jest kłamcą i kombinatorem, tu chodzi o brak możliwości weryfikacji ostatecznego kosztu noclegu i to jest clue tej sprawy. Nie chcę się się tu rozpisywać o przeszłych możliwościach zdobywania pkt, ale można je było mieć dawno temu prawie za darmo (proszę nie pisać PW ;) wiedza jest w tematach dostępnych na forum, nasi forumowicze z niej korzystali, a metoda nie działa od dawna).

@Tomek Zien z tego samego powodu co powyżej, zatwierdzenie publikacji nie jest rozwiązaniem tego sporu. Każdorazowo ktoś musiałby udowadniać, że za wszystko zapłacił gotówką/kartą (nie punktami), rezerwacja jest bezzwrotna i nie bierze udziału w żadnej z Accorowych promocji typu 8k/10k i dodatkowe +1k. A to, tak naprawdę, jest do zweryfikowania dopiero po noclegu.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:04 

srebrny
Cytuj:
aby umieścić ogłoszenie w SPRZEDAM trzeba mieć 10 REP.

No i chyba staż, bo ja tam nie mogłem niczego napisać.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:10 

@mashacra

Jasne, rozumiem jaki jest cel działań moderacji. Ale. 10 pkt reputacji można zrobić szybko (patrz @Kara, której szło (i wygląda na to, że nadal tak będzie szło to szybko, bo jest aktywna)), więc nie jest niemożliwym obejście tego.
A gdyby tak utworzyć osobny temat tylko dla LCA, IHG i co tam jeszcze jest (najlepiej dla każdego z programów wydzielony), gdzie oprócz reputacji wymagany byłby odpowiedni staż; wtedy szybko można by zauważyć, że ktoś robi sobie punktowy biznes (bo ogłoszenia pojawiałyby się często). Z drugiej strony też wyeliminowano by (no ok, to praktycznie niemożliwe, więc zminimalizowano by) podejrzanych użytkowników.
Chodzi mi o to, żeby nie wylewać dziecka z kąpielą. Mamy tutaj użytkowników z odpowiednim stażem, reputacją i chyba można by dać im szansę sprzedania/oddania noclegu. Nikt specjalnie sobie planów nie zmienia ani też nie klepie hotelu za 1000 PLN, żeby później go oddać za połowę ceny i nie mieć pewności czy się uda.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:11 
Awatar użytkownika

srebrny
marcelo napisał(a):
@cekace - sorry, ale nie kumam tego co piszesz oraz po co jesteś adwokatem "diabła"? Twoje argumentacje kompletnie oderwane od rzeczywistości.

@marcelo
Ale czego nie rozumiesz?
Nie można od teraz odsprzedawać noclegów Accor, (akurat mnie to wcale nie interesuje), bo mogą być nadużycia, ale można odsprzedawać noclegi z IHG choć moderatorzy wiedzą, że też mogą być nadużycia tylko może trochę(?) mniejsze.
To to jest wg Ciebie normalna sytuacja?
Bo wg mnie jak odsprzedaż Accor jest zakazana na forum to tak samo powinno być z IHG i innymi programami gdzie można zdobyć punkty.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:27 

srebrny
panlukasz napisał(a):
A może by tak skorzystać z reputacji? Skoro zostały wypracowane mechanizmy oceny użytkowników forum, to czemu by ich nie użyć w tym wypadku. Niech możliwość oddania/sprzedania noclegu będzie dostępna tylko dla osób z ilomaś tam punktami, liczbą postów i stażem. Jasne, kombinatorzy znajdą się wszędzie, ale zakładanie z góry, że każdy jest kłamcą, oszustem i zarabia na noclegach to jednak przesada.

Bardzo sie mylisz, wybitnego cwaniaka znajdziesz z...reputacja TS i stazem dlugoletnim.

Ostatnio edytowany przez jacek96, 15 Lis 2015 21:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#39 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@mashacra
Rozumiem zastrzeżenia dt "kombinowania", ale z drugiej strony - dla kupującego (disclaimer: nigdy nie sprzedałam ani nie kupiłam tu noclegu) może być to metoda na niewydanie zbyt wiele, jeśli nie ma czasu lub ochoty szukać kodów albo innych metod obniżenia ceny. Po co więc faktycznie wylewać dziecko z kąpielą, jeśli jedna strona chce sprzedać, a druga - kupić*?

Może zadziałałaby jakaś kombinacja liczby ofert na kwartał lub kwartał rok, mnożnika wg statusu i np. maksymalnego procentu zapłaconej ceny (żeby wykluczyć w jakimś spekulację, a dać szansę odzyskania części kosztów)? Plus np. (czasowy?) ban lub utratę punktów REP lub ograniczenia w przyszłej odsprzedaży w razie naruszeń (zależnie od ich wagi).

*Chyba że sfinalizowanie transakcji zdarza się raz na ruski miesiąc. Wtedy może w ogóle nie warto tracić czasu na ten temat.

@panlukasz
I zaraz znowu ktoś pomyśli inaczej, że piszę posty, żeby dostać punkty. ;-) Skończy się tym, że będę się bała wrzucić cokolwiek, bo będzie nie z tego portalu albo nie o parzystej godzinie. :-D

Edit: zmiana dubla kwartału na rok

Ostatnio edytowany przez Kara, 15 Lis 2015 22:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
metia uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 15 Lis 2015 21:34 
Awatar użytkownika

srebrny
luźne gadki nie są punktowane do reputacji
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 14 gości