Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Krajów: 21 / 9.8%
Czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną firmę transportową?
A czy może istnieje jakaś strona czy forum z ogłoszeniami ludzi, którzy np. jadą z ładunkiem, i z powrotem chętnie coś wezmą by nie wracać na pusto? :)

Image
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:39 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Największy chyba to pl.trans.eu ale serwis płatny (abonament)
ja korzystałem z clicktrans.pl

#3 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:52 

niebieski
Koszt abonamentu transa będzie wyższy niż przewóz tych mebli, więc się to nie opłaci, no chyba że z rozpędu otworzysz firmę transportową ;)

Nie pytaj na forum o sprawdzoną firmę transportową, tylko zorientuj się gdzie w NAJBLIŻSZEJ okolicy od miejsca skąd te meble mają jechać jest jakaś firma i tam poproś o wycenę. Tutaj liczą się kilometry, a stawki są dość podobne, jak znajdziesz z 3-4 firmy w okolicy (do np. 20 km) to już będziesz miał jakieś porównanie ofert. Bez sensu jakbyś znalazł nawet lepszą i relatywnie tańszą firmę oddaloną 200 km to wyjdzie drożej, bo sobie dojazd policzą.

Oczywiście będziesz miał drożej niż na transie, ale nie mając do niej dostępu to najtańsze rozwiązanie. Ja na giełdzie transportowej pracuję codziennie, niestety nie dam rady jej wykorzystać do celów prywatnych, ale jak nikt mi się po ładunek nie zgłasza to zawsze dzwonię do okolicznych firm lub tych co wiem, że mają auta w mojej okolicy.

Na jakiej trasie ma być ten przewóz i ile tego ładunku będzie?

Najoptymalniej jakbyś zyskał dostęp do transa, ale to nie będzie chyba takie proste.

#4 PostWysłany: 25 Sie 2015 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 199
Kilometry: 285 031
Krajów: 21 / 9.8%
Transport na trasie Koszalin-Kraków
Bardziej chodzi mi o ogłoszenia, serwisy typu blablacar

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Sie 2015 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
Krajów: 32 / 15.0%
Ja do dwóch bardzo dużych foteli z okolic Bydgoszczy do wsi pod Krakowem wystawiłem zlecenie na giełdzie przewozów - http://clicktrans.pl/

Po 2-3 dniach cena ofert spadła z 250zł do 150zł co uznałem za kwotę zadowalającą jak za transport od drzwi do drzwi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Sie 2015 18:57 

@kleyo - kompletnie się tym nie zgadzam, nie ma znaczenia czy przewoźnik jest z Krakowa, Kalisza czy Kołobrzegu, on wycenia daną trasę a to gdzie ma bazę to inna para kaloszy.

@lukasos-jak chcesz to mogę popytać moich kooperantów czy wezmą kurs od osoby prywatnej, info na priv.
 PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sie 2015 17:36 

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
@kleyo - kompletnie się tym nie zgadzam, nie ma znaczenia czy przewoźnik jest z Krakowa, Kalisza czy Kołobrzegu, on wycenia daną trasę a to gdzie ma bazę to inna para kaloszy.

Jednak moim zdaniem jest większe prawdopodobieństwo, że w przypadku trasy Koszalin - Kraków, tańsza będzie firma z Pomorza Zachodniego niż np. z Podlasia. Przypominam, że mówimy o sytuacji gdy nie mamy do dyspozycji giełdy, więc możemy sobie pisać do 100 firm z całej Polski i liczyć, że któraś akurat ma autka tam gdzie chcemy. No, ale to tylko moje zdanie, a szkoda robić offtop :)

#8 PostWysłany: 26 Sie 2015 18:35 

@kleyo, nie pisałam nic o giełdzie :P .
P.S. Zajmujesz się organizacją transportu na co dzień? Bo ja tak ;) .
Tani będzie ten przewoźnik, który będzie szukał powrotu do Krakowa, ten z Pomorza ma dużą szanse wracać na pusto a to kosztuje.
 PM off
zbyhu lubi ten post.

#9 PostWysłany: 27 Sie 2015 17:46 

niebieski
Oficjalnie zajmuje się czymś innym, ale średnio 2-3 transporty na tydzień organizuje, bo tylko ja w firmie to umiem ogarniać. Oczywiście masz rację, ale jak mówiłem skąd ktoś ma wiedzieć, że akurat ten przewoźnik ma wolne auto w tamtej okolicy? Choć może się trochę w tym zakręciłem już, nieistotne :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości