Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2015 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Prosze by administracja przemyslala praktyke zamykania tematow.
Tematy w ktorych scieraja sie skrajne poglady forumowiczow, sa niezbednym elementem forum.
Przestanmy sie skupiac wylacznie na tym kiedy mozna za 19 PLN poleciec do Rygge badz wypic za gratis kawe "na miescie".
Jezeli temat jest w luznych gadkach jakie przeslanki sklaniaja administracje do zamykania tematu? niepopularne wypowiedzi? wzajemne utarczki slowne?
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Image

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:04 

Zgadzam się w 100 procentach z @correos. Przestańmy pozwalać by psuje celujące w zniszczenie tematu nienawiązującymi do niego postami, decydowały o kształcie tego forum. Czas najwyższy tych ludzi:
1. wyszczególnić,
2. wypunktować metody erystyczne, którymi się posługują,
3. rozliczyć

Dodatkowo, czas najwyższy nie obarczać zdrowej tkanki tego forum skutkami działań tychże forumowych wandali, o których wspomniałem.

I ja rozumiem, że moderacja to czynność społeczna, czynność pro-aktywna, pozytywna. Tylko, że jednocześnie moderacja to nie jest czynność przymusowa, to jest czynność dobrowolna i świadoma. Nie zazdroszczę Wam wcale widząc jak wiele ciężkiej pracy wkładacie w to by wiele dobrego tu zrobić. Wiem też, że sporo energii wkładacie w porządkowanie tego forum, dlatego gdzie mogę to zgłaszam chociażby tak błahe przypadki bałaganu jak cytowanie poprzednika przy odpowiadaniu tuż pod nim. Zarazem jednak wygaszanie wątku bo jest popularny/niewygodny jest drogą donikąd, szczególnie gdy jest tam prezentowany pewien poziom. My się tam nie pozabijamy. To forum dojrzewa i sami użytkownicy je czyszczą, gdy widzą, że nowy użytkownik odstaje in minus i oferuje onetową kaźnie. Dziś nie miało to miejsca. Owszem, wątek żył, nie brakowało przytyków, nie brakowało off topiców ale to można wyczyścić. Reszta trzymała się reguł. Nie powinniście iść na łatwiznę.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 21 Sie 2015 21:12, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Może sobie jakieś referendum machniemy?
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:11 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
To na jesieni ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie siejmy tu anarchii!!! Panie i Panowie! Administracja ma zawsze racje. Kto tego nie zrozumie, nigdy nie trafi na piedestal szyfrarzy (kopiarzy z FT xD
Prosze sie opanowac i zamknac temat.

xD
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:16 
Awatar użytkownika

platynowy
zaangazowalem sie w kilka tematow, kilku forumowiczow odnioslo sie bezposrednio do mnie,
chcialem wypowiedziec sie - sprawdzam temat zamkniety - przeciez to brak poszanowania
rozmowcow tworzacych danych temat - wku!@#$% mnie takie podejscie administracji
zakladamy temat, krecimy odslony strony, reklamy sie wyswietlaja, to teraz Wam zamkniemy
bo sie moze pojawic jakiekolwiek slowo negatywne pod adresem Ukrainy badz gorali z gory Synaj
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:18 

HON fly4free
ane.wald napisał(a):
To na jesieni ;)
6/09 to jeszcze lato
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 518 676
Krajów: 64 / 29.9%
srebrny
Generalnie cos w tym jest. Rozumiem ze chodzi o temat z Kijowa. Takie wątki sa solą kazdego forum i ludzie maja potrzebę dyskusji miedzy sobą. Nie bylo tam ani agresji, ani rzucania sie wzajemnie blotem. Pomijajac oczywistą kwestię że to temat w dziale Luźne gadki. Po dwoch kolejnych dniach temat by sie zam wyczerpal...
correos lubi ten post.

#10 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
filipk90 napisał(a):
Może sobie jakieś referendum machniemy?

Połączę z konkursem na relację w sierpniu będzie taniej :)

A tak na poważnie to czasami zamykamy temat, żeby choć na chwilę opadły emocje i uczestnicy trochę ochłonęli. Inny przypadek to zamykanie w ważnych tematów - gorących gdy nic nowego się nie dzieje, żeby nie pisano np. 100 razy, że komuś skasowali Etix przy super promocji a miał tylko PNR bo wtedy dzieje, się to co w kanałach informacyjnych przy jakimś "łamiącym wydarzeniu" w kółko to samo co 3min ale nic nowego....

Staramy się przede wszystkim trzymać założenia, żeby tematy polityczne i mocno światopoglądowe trzymały się możliwie jak najdalej od forum i uważamy to za dobry ruch.

Jeżeli tak jak pisze @correos "ścieranie się skrajnych poglądów forumowiczów" będzie się odbywało w sposób kulturalny i szanujący siebie nawzajem to nikt takich tematów nie będzie musiał moderować a co dopiero zamykać :)

Pokazać Wam logi z raportami w tym temacie? Akurat wczoraj byłem cały dzień przy komputerze i walił raport za raportem w temacie zamieszek w Kijoweie.
3 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:24 

niebieski
Miałem na myśli te z orędzia :P
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:29 
Awatar użytkownika

platynowy
@Gaszpar
obracanie w zart stalo sie modne - mam w glebokim poszanowaniu relacje PAD z PAK
i wszelkie z tym zwiazane analogie odnosnie kosztow

Jak jest temat w luznych gadkach to zero tam grzebania i zamykania ze strony administracji, jakie tam emocje chcesz studzic i po co? Twoim celem jest stworzenie tablicy ogloszen z F4F ? grzebcie szukajcie i wrzucajcie swoje znaleziska, a ja sobie wrzuce na glowna strone i nadal moge pierdziec w stolek. Kiedy chlopie wrzucieles cos konkretnego sam od siebie? to z laski swojej nie zakladaj kaganca w tematach ktorych nie dotycza Ciebie bezposrednio. Dziekuje :)

Dziwisz sie raportom?? zglosze zarobie pare punktow i doczlapie do TS - zenada

Ostatnio edytowany przez correos 21 Sie 2015 21:32, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Gaszpar napisał(a):

Pokazać Wam logi z raportami w tym temacie? Akurat wczoraj byłem cały dzień przy komputerze i walił raport za raportem w temacie zamieszek w Kijoweie.

To by było coś:)) Najlepiej posty zgłaszane i osoby zgłaszające :mrgreen:
Tomek Zien lubi ten post.

#14 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:37 

niebieski
Bardzo chętnie.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:38 
Awatar użytkownika

złoty
@correos i to jest rzeczowa rozmowa? w którym miejscu żartuję?
Pytałeś zatem napisałem dlaczego zamykamy jakieś tematy wg. nas się to sprawdza według Ciebie nie i o tym możemy dyskutować.

Jak jest potrzeba założę w Luźnych Gatkach podforum absolutny Hyde Park bez moderowania i póki nikt nie będzie łamał prawa nie będziemy nic tam robić.
2 ludzi lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:39 

DAD napisał(a):
Po dwoch kolejnych dniach temat by sie zam wyczerpal...

Nie. Na koniec zostałbym ja i Ktoś :)
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:39 
Awatar użytkownika

platynowy
@Gaszpar to jest krok w dobra strone
1:0 dla Ciebie
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@correos podpisuję się pod twoim zdaniem obiema nogami. Forum służy przede wszystkim do merytorycznej wymiany zdań i najlepiej gdy są poparte argumentami, bez inwektyw. I nieważne czy się z kimś zgadzamy czy nie, bo każda taka rozmowa - mniej lub bardziej - poszerza horyzonty. Zamykanie takich rozmów śmierdzi "onetowskimi" metodami.

#19 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Gaszpar napisał(a):

No pokaż. To, że jakiś nadwrażliwiec coś zaraportuje, to nie znaczy, że taki raport należy bezkrytycznie przyjmować i ciąć żywe dyskusje.
Gaszpar napisał(a):
Jak jest potrzeba założę w Luźnych Gatkach podforum absolutny Hyde Park bez moderowania i póki nikt nie będzie łamał prawa nie będziemy nic tam robić.

No ale po co? Wystarczy idiotyczna polityka wydzielania każdego najmniejszego oftopica do odrębnego tematu. Forum musi żyć, dyskusje muszą trwać, czasem nawet odbiegając od głównego wątku. A emocje też są potrzebne ;)

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien 21 Sie 2015 21:48, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 21 Sie 2015 21:47 
Awatar użytkownika

złoty
Chłopaki przekonajcie mnie, że w tematach o Kijowie była " do merytoryczna wymiana zdań i najlepiej gdy jest poparta argumentami, bez inwektyw."
Wczoraj temat śledziłem do 18 dość wnikliwie dzisiaj pobieżnie przeczytałem ale nie widziałem tam za dużo merytoryki, poszanowania argumentów innych.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 20 gości