Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lip 2015 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 194 552
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Witam,
W zwiazku z tym, ze wybierma sie autem na wakacje za granice mysle o wykupieniu jakiegos assistance na wypadek gdyby sie cos uszkodziło z autem.

Czy da rade wykupić u jakiegos ubzpieczyciela pomoc assistance na okres podrozy wakacyjnej tj. powiedzmy n a 15 dni ? Chodzi mi o pomoc w Europie.

Widzialem na forum, ze ludize mowili o assistance w Mbanku ? Ale tam widzialem ze jednorazowe holowanie np tylko do kwoty 1000 zl ? Czy warto brac cos takiego ?
Ktory ubezpieczyciel ewentualnie oferuje pomoc assistance na tak krotki czas, tj wypad wakacyjny ?
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:27 

W pierwszej kolejności zapytałabym w tym TU gdzie masz OC.
Nie napisałeś dokąd się wybierasz, więc trudno orzec czy holowanie do 1000zł wystarczy czy nie.

Nie ma czegoś takiego jak najlepsza polisa, dla każdego może to być inna oferta, zatem bierzesz telefon w łapkę i obdzwaniasz poszczególne ubezpieczalnie albo zwracasz się do multiagenta, który porówna wyceny.
 PM off  

#3 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:29 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
są takie produkty, np:
https://www.pzu.pl/produkty/karta-pzu-pomoc-europa
sprawdź też Hetię i Benefię (wydaje mi się, że któreś z tych towarzystw oferuje assistance trzydziestodniowy)

ale w mojej ocenie są zupełnie nieopłacalne - przy czym samo assistance już kilka razy uratowało mi sytuację - to ceny tych ubezpieczeń krótkotrwałych są dość wysokie...
Zanim się zdecydujesz sprawdź ile będzie kosztować dokupienie pakietu assistance do Twojego ubezpieczenia OC - z mojego doświadczenia wynika, że to zawsze taniej wychodzi a assistance masz wtedy na cały rok a nie tylko na wyjazd... ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyjezdzam na wakacje do Chorwacji.
ubezpiecznie OC + AC(mini) mam w PZU. Tam jest cos takiego jak karta pomocy na 60 dni do wykupienia, z teog co patrzylem holowanie 150 km.
Dlatego zastanwiam sie jak to przeklada sie na km w mbanku. Jednorazowo do wydania 1000 zł wiec ile to moze byc km ? Bede jechal przez Czechy, Austrie i do Chorwacji.

W zasadize auto mam dosc nowe, wiec zalezy mi tylko na ewentulanym holowaniu w tym assistance, strzezonego Pan Bog strzeze jak to mowia:)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:35 

Podstawowe pytanie: życzysz sobie holowanie do najbliższego serwisu czy do domu?
Koszt holowania w PL sprawdzisz sobie googlając pierwszą lepszą lawetę, wiadomo, że ceny poza PL są odpowiednio wyższe.
Poza tym skoro chcesz jechać do Chorwacji, to może warto połączyć polisę assistance z ubezpieczeniem turystycznym-wtedy masz szansę na jakąś zniżką, zwłaszcza jeśli to będzie ta sama firma gdzie masz Oc lub ubezpieczenie domu.

P.S.Trochę dziwne jest co piszesz, że masz w miarę nowe auto ale tylko mini AC- no ale nie mój koń-nie mój wóz :P .
 PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lip 2015 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Raczej holowanie do domu nie wchodzi w gre - u roznych ubezpieczycieli assistance w Europie raczej ogranicza sie od 250 km.
Moze skontaktuje sie z PZU i cos doradza.

Mam mini AC w wariancie w zupelnosci mi wystarczajacym ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lip 2015 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
porównaj sobie cenę między rozszerzeniem tego pakietu który już masz a zakupem nowego tylko na kilkanaście dni ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Lip 2015 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Sprawdź:

1. ADAC (drogie ale bardzo dobre, mam znajomych którzy korzystali i polecają)
2. PZMot, kupujesz członkostwo w klubie na rok (w tym jest polskie assistance), do tego możesz wykupić ileś tam dni na Europę w dobrej cenie około 1.5/dzień, ja to brałem na wyjazd do Włoch, nie skorzystałem na szczęście ;)

#9 PostWysłany: 26 Lip 2015 18:41 

Adac 83euro rocznie dziala na caly swiat skladka roczna zgloszenie zdarzenia po niemiecku lub angielsku zatem nie dla wszystkich
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Lip 2015 19:17 

niebieski
Partnerem ADAC w Polsce jest starter24.pl i u nich można złożyć przyzwoite ubezpieczenie Assistance krótkoterminowe albo na cały rok. Ewentualnie w Pakiecie z ubezpieczeniem kosztów leczenia.
Kupowałem ostatnio na 17 dni i za pakiet Assistance i koszty leczenia zapłaciłem ok. 240zł. za 2 osoby dorosłe i 2 dzieci.
To dobra alternatywa jak towarzystwo w którym mamy OC nie oferuje Assistance ze względu np. na wiek samochodu (jak Proama).
Za to najlepsze Assistance oferuje według mnie Warta (holowanie nawet do 800km). Niestety sprzedają je tylko tym, którzy mają u nich OC lub AC i najlepszy wariant na rok można wykupić tylko przy zawieraniu ubezpieczenia OC lub AC. W czasie trwania polisy można dokupić tylko krótkoterminowe, które jest mniej atrakcyjne.
W Warcie korzystałem z Assistance w Niemczech, we Włoszech i w Polsce i nie miałem żadnych zastrzeżeń.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Lip 2015 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Pamiętam (kilka miesięcy temu), że mając OC w PZU, można było wykupić Assistance z holowaniem do 1000 km - poszukaj czy nadal to oferują.
To było najlepsze Assistance na rynku 8-)

#12 PostWysłany: 26 Lip 2015 23:46 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Warto sprawdzić czy nie ma pakietu assistance do posiadanej karty kredytowej. Albo odwrotnie - wybierając kartę kredytową, warto popatrzeć na takie rzeczy jak assistance czy ubezpieczenie na życie (i dla ilu osób). To często cenniejsze od tableta ;-)
szymonpoznan1 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 29 Lip 2015 15:24 

rysiekkk napisał(a):
Pamiętam (kilka miesięcy temu), że mając OC w PZU, można było wykupić Assistance z holowaniem do 1000 km - poszukaj czy nadal to oferują.
To było najlepsze Assistance na rynku 8-)

W sumie to nadal właściwie najlepsza opcja jednak dla niektórych cena może być trochę zaporowa. Ceny tego assistance to 200 do nawet 600 zł (zależne od wartości pojazdu, tego czy masz w PZU OC itp).
Co się tyczy Startera to jest to uboższa wersja ADACA nie zapominajcie o tym.

Pozdrawiam,
Łukasz
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Lip 2015 07:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatecznie zadzwoniłem do swojego ubezpieczyciela PZU gdzie mam OC i AC, rozszerzył mi mój pakiet do końca trwania umowy, tj do marca 2016 na POMOC w Drodze Europa - z wariantem holowania do 1000 km.

Dopłaciłem do swojej polisy 150 zł, co było najrozsadniejsza decyzja.

Dzieki za dyskusje.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Lip 2015 21:24 

maarcin1938 napisał(a):
Dopłaciłem do swojej polisy 150 zł, co było najrozsadniejsza decyzja.

No to teraz mamy nowe widełki :) 150-600 zł ;)

Pozdrawiam,
Łukasz
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Paź 2015 14:05 

Zbanowany
widzę, ze już ktoś pisał o Starter24, ale dopytam jeszcze: co myślicie o ich pakiecie auto + podróż na 15 dni? Właśnie chcę wykupić.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 28 Paź 2015 19:13 

Assistance najlepiej brać razem w pakiecie z OC, bo wyjdzie taniej niż kupowane osobno.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Kwi 2017 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Odświeżam wątek : Starter24 nie współpracuje już z Concordią, więc od pół roku ich oferta jest nieaktualna.

Czy ktoś ostatnio kupował drogowe assistance na Europę i może coś polecić?

#19 PostWysłany: 20 Kwi 2017 13:12 
Awatar użytkownika

Dla klientów Warty jest dostępny pakiet Podróżnik 15. Ogólnie najtaniej powinno być tam, gdzie aktualnie mamy ubezpieczenie (chyba, że TU nie oferuje ASS :)).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 20 Kwi 2017 14:03 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Najtańszą opcja zapewne będzie dostępna u twojego ubezpieczyciela.

Prawdopodobnie najlepszymi produktami (oferującymi najwyższe limity kwotowe oraz limity holowania w kilometrach) są http://www.warta.pl/ubezpieczenia/samochod/assistance i PZU Pomoc w drodze https://www.pzu.pl/produkty/pzu-auto-pomoc#target_KS

Co ciekawe ubezpieczenie w PZU możesz dokupić do już zawartej polisy (ale musi być też w PZU) i będzie ważne do końca ubezpieczenia. Kwota będzie proporcjonalnie pomniejszona o pełne miesiące.

Oba te ubezpieczenia kosztują ok 300-400 zł rocznie. Czy to dużo? Kwestia dyskusyjna. Ceny np. ubezpieczeń w Hestii czy HDI na 15 dni to około 100-150 zł ale z limitami holowania do 150/200 kilometrów.
Dwa razy korzystałem z assistance i obsługa PZU była wzorowa.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości