Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 04 Maj 2015 22:54 
Awatar użytkownika

celll19 napisał(a):
Ostrzegam przed 4* hotelami w Porto North. Dostałem hotel ktory absolutnie nie zasluguje na 4*.
Belver Beta Porto Hotel

Najgorszy chyba 4* hotel w jakim spałem.

a tak konkretniej? co było nie tak jak trzeba?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#222 PostWysłany: 04 Maj 2015 23:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
2 tygodnie temu spędziłem 1 noc w hotelu Don Juan w tossa de mar na costa brava.

hotel z zewnątrz wygląda jak najbardziej na 4*, można oblukać na google, robi wrażenie.

natomiast po wejściu już wiedziałem, że 3* to max. dzień wcześniej dzwoniłem żeby potwierdzić przyjazd, godzinę itp. wtedy pani słowem nie wspomniała, że będzie konieczne okazanie potwierdzenia rezerwacji (czyli e-maila z hotwire). całe szczęście miałem ten papier ale czemu nic o tym nie wspomnieli jak do nich dzwoniłem?!
tak więc już nie 4 a 3*.

po wejściu do łazienki to nawet i na 3* nie zasługuje...
taka klitka 2x1,5 metra; prysznic się nie trzyma; dystrybutor mydła (pusty) w takim hotelu?
pokój taki na 3* ale na plus taras takiej samej wielkości. w TV dużo kanałów. wyciszenie słabe, za równo od strony korytarza jak z zewnątrz. na szczęście dali mi ostatnie, 4 piętro. na niższych pietrach są balkony, nie mają tarasów (pewnie za to pokoje są większe).

śniadanie kazało mi się zastanowić czy aby gdzieś obok nie ma biedronki. dużo i rożne różności ale np te ich soki to nawet kwiaty strach tym podlewać. ser to być może wyrób seropodobny, tak samo wędliny. były owoce (te to ciężko podrobić) i np jajka w wielu postaciach.

podsumowując: więcej tam bym się nie pojawił, nawet za tę ich normalną cenę tj ok 25€/noc
parę dni przed tym pobytem odwiedziłem 4* intur w catellon i tam to rzeczywiście ten standard był a tu to bida...

natomiast jedna rzecz wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, majstersztyk architektoniczny, o którym pewnie w niektórych 5* nie ma co marzyc!
otóż z łóżka było widać latarnię morską a z kibla telewizor :)

Ostatnio edytowany przez namteH, 05 Maj 2015 10:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 04 Maj 2015 23:51 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
jocenty napisał(a):
celll19 napisał(a):
Ostrzegam przed 4* hotelami w Porto North. Dostałem hotel ktory absolutnie nie zasluguje na 4*.
Belver Beta Porto Hotel

Najgorszy chyba 4* hotel w jakim spałem.

a tak konkretniej? co było nie tak jak trzeba?

Konkretniej to po prostu standard tego hotelu nie zasługuje na 4*. Nie wiem czy zasługuje na 3* bo zdażało mi się spać w 3* ale o wiele lepszych niż ten.
Hotel ogólnie widać, że jeszcze z poprzedniej epoki. Pokoje dość małe. Internet chodzi bardzo słabo, praktycznie trzeba stać przy drzwiach żeby załadować jakąś stronę.
Śniadanie tragiczne, nie dość, że wszystko zimne to jeszcze niesmaczne. Lokalizacja też dość słaba, brak jakichkolwiek sklepów w okolicy.

#224 PostWysłany: 05 Maj 2015 03:59 

opisaliście wady, braki, podaliście zastrzeżenia co do wspomnianych hoteli

Napiszcie jeszcze ILE ZAPŁACILIŚCIE za te hotele, bo mam wrażenie ze nie starczyłoby nawet na hostel... mylę sie?
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 05 Maj 2015 04:12 

Loty: 320
Kilometry: 571 157
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Kwota jaką zapłacili za hotel nie ma tu nic do rzeczy. 4* do czegoś zobowiązują i nie ważne czy kosztował nas 20 czy 220.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 05 Maj 2015 08:58 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 255 179
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
2x Club Salina Wharf
1x Bella Vista Hotel Malta

wszystko bezproblemowo, chociaż nie dał bym tym obiektom 4* ale jesteśmy zadowoleni
01ERES lubi ten post.

#227 PostWysłany: 05 Maj 2015 11:05 

srebrny
Ale już była o tym mowa w tym wątku, że gwiazdki były tylko wewnętrzne Hotwire. Nie odpowiadają one czasem faktycznej klasie hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 05 Maj 2015 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
to też potwierdzam owe ustalenia ;)

#229 PostWysłany: 05 Maj 2015 15:11 

No wszyscy narzekają ;), ja tam zaliczyłem Brukselę i było super:
Sheraton Four Seasons - hotel rewelacja uczciwe 4 gwiazdki - np. w pokoju mały kącik kuchenny z mikrofalą
Belson Gresham Hotel - też wszystko ok, choć pobrali dodatkowo podatek miejski, a w Sheratonie nie.

#230 PostWysłany: 05 Maj 2015 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę nie rozumiem waszego narzekania i to nie prawda, że gwiazdki były tylko wewnętrzne Hotwire.
Tyle samo gwiazdek mają wymienione hotele w innych wyszukiwarkach hotelowych np. booking.com, hotelscombined, strony hoteli

Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że gwiazdki gwiazdkom nierówne. Nie raz spałem w hotelach 2* lub 3* gdzie czystość i standard był wyższy niż w hotelu 4*
Zapłaciliście grosze za noclegi, a ciekawe jak byście biadolili gdybyście ten sam hotel zakupili przez inny serwis płacąc całą kwotę.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl

Ostatnio edytowany przez student, 05 Maj 2015 15:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#231 PostWysłany: 05 Maj 2015 15:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
student napisał(a):
...
Zapłaciliście grosze za noclegi, a ciekawe jak byście biadolili gdybyście ten sam hotel zakupili przez inny serwis płacąc całą kwotę.

no właśnie bez względu na zapłaconą kwotę biadolę tak samo, tak jest poprawnie, nie?

#232 PostWysłany: 05 Maj 2015 15:24 

srebrny
jabtom napisał(a):
Sheraton Four Seasons - hotel rewelacja uczciwe 4 gwiazdki - np. w pokoju mały kącik kuchenny z mikrofalą
Belson Gresham Hotel - też wszystko ok, choć pobrali dodatkowo podatek miejski, a w Sheratonie nie.

Chyba Four Points ?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 05 Maj 2015 16:33 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Nie bardzo rozumiem uwagi dotyczące biadolenia. Szczerze mówiąc piszać na temat hotelu bardziej zależało mi żeby ostrzec kogoś przed ewentualnym rezerwowaniem owego hotelu w Porto ;)

#234 PostWysłany: 05 Maj 2015 17:04 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
jabtom napisał(a):

Ja się zdziwiłem w Brukseli, bo czytałem o podatku lokalnym 7,15 EUR.
Myślałem, że liczony jest jak wszędzie od głowy (i zapłacę 14,30 EUR) - a tutaj był od pokoju :)

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 05 Maj 2015 18:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Japi_29 napisał(a):
2x Club Salina Wharf

wszystko bezproblemowo, chociaż nie dał bym tym obiektom 4* ale jesteśmy zadowoleni

Nie strasz, bo jadę tam z tej samej promocji w czerwcu na 5 dni

wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 05 Maj 2015 19:04 

Mogę tylko potwierdzić.
"Salina" na Malcie, absolutnie nie zasługuje na 4 gwiazdki. Może 20 lat temu tyle miała. :D
Wszystko b.stare, zniszczone. Ciemne pokoje, maleńkie balkoniki. Armatura w łazience, przerdzewiała ze starości.
Ale jak było płacone "okazyjnie", to nie ma co wybrzydzać. ;)
 PM off
tycik lubi ten post.

#237 PostWysłany: 05 Maj 2015 19:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie pocieszyłes mnie...ale quasi darowanemu koniowi w zęby nie będę zaglądał

wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 05 Maj 2015 22:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Mogę tylko potwierdzić.
"Salina" na Malcie, absolutnie nie zasługuje na 4 gwiazdki. Może 20 lat temu tyle miała. :D
Wszystko b.stare, zniszczone. Ciemne pokoje, maleńkie balkoniki. Armatura w łazience, przerdzewiała ze starości.
Ale jak było płacone "okazyjnie", to nie ma co wybrzydzać. ;)

szału nie ma ale nocowałem w dużo gorszych warunkach, nie ma co się negatywnie nastawiać ;)
powiem szczerze że nie spodziewałem się 4* i ich nie dostałem więc zaskoczenia nie było. Wyjazd bardzo udany , hotel był jedynie miejscem noclegu

#239 PostWysłany: 07 Maj 2015 22:17 

Witam,

Mam do konta przypisane 50 Hot Dollarów za nocleg w Mercury w Toruniu.
Chciałem je teraz wykorzystać na kolejny nocleg, ale chyba nie za bardzo potrafię :-)

W jaki sposób je wykorzystujecie?
Jestem zalogowany i przy rezerwacji w sekcji 'How would you like to pay' mam do wyboru tylko standardowo debit/credit card albo paypal.
Nigdzie informacji jak wykorzystać Hot Dollars przypisane do mojego konta.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 07 Maj 2015 22:34 

Zakładam, że dostałeś kasę na amerykańskie konto. Na górze musi być amerykańska flaga a ty musisz być całkowicie zalogowany (Hi, RzorJ). W 3. Payment and billing masz kwadracik - zaznacz. Aha i jak pisałem wcześniej, ja miałem jakiś błąd i ściągnęło cała kasę z karty.
 PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości