Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kultura dyskusji
#21 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:33 

@mashacra
tym sposobem każdy będzie mógł swoim celowym działaniem spowodować zamknięcie tematu
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:41 

@Turndown, jeśli pytasz o statystyki dotyczące aktów terroru w ZEA, to tak. Wczoraj nawet zerknęłam, jak wycenia ich ryzyko AON.

@mashacra, opcja nr 2 jest super. Problem w tym, że z reguły kończy się agresywnym akcentem. Post factum wychodzi na to, że preferowane są "rozwiązania siłowe", czyli najlepiej kogoś zakrzyczeć na dzień dobry (vide: reakcja post panlukasza w tym wątku).

@fazastefana, przecież już tak się dzieje. Za kolegą żartobliwie nazywam to "norwegizacją".
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
fazastefana napisał(a):
@mashacra
tym sposobem każdy będzie mógł swoim celowym działaniem spowodować zamknięcie tematu

Uwierz mi to zazwyczaj, dyskutujący na wzajem się raportują :lol:
Ostatni temat o pobiciu Polki czytałem dla sportu, wczoraj sobie odpuściłem, ale temat popłynął, a raczej się rozlał i słusznie Abcn go zamknął.

Żaden z modów nie ma funkcji "mądrość Salomona" i dlatego posiłkujemy się półśrodkami jak kasowanie postów, edycja i zamykanie tematu ;) jak to mówią "lepszy rydz, niż nic" taka ulomnośc dyskusji w internecie.

@Kara tutaj nikt nie osądza jaki jest ostatni post (piszący ostatni post zaraz odezwie się że dlaczego akurat jego skasowano, i teraz czyj inny jest ostatnim), moderator tylko zamyka dyskusję.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:47 

@mashacra
może jakiś limit wypowiedzi jednego użytkownika na wątek, albo zaproszenia do dyskusji 8-)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
;) ciekawy bylby ranking najczesciej raportujacych - dla lidera nagroda

Carpaccio z mlecznej jagnięciny sałatką z rukoli,
suszonych pomidorów, kaparów z tartym serem Parmezan

w....

http://www.sowaiprzyjaciele.pl/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
fazastefana napisał(a):
@mashacra
może jakiś limit wypowiedzi jednego użytkownika na wątek, albo zaproszenia do dyskusji 8-)

Brzmi jak utopia :mrgreen:

Z moje strony koniec wypowiedzi, miłego dnia :D
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:54 

Zbanowany
Awansowaliśmy na forum kulinarne? :D :D

Ja powtórze za @ maschacra, "to nie luźne gatki"
Tu nie można :P
I schowam się w cień.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Mar 2015 11:55 

@mashacra, chciałam tylko zwrócić uwagę na pewne zjawisko, które pociąga potem za sobą inne. Dzięki i nawzajem!
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 20 Mar 2015 12:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
@Kara, z całym szacunkiem do Ciebie i Twojej wiedzy, ale… od pewnego czasu zakładasz bardzo kontrowersyjne wątki na forum, które budzą spore emocje. Następnie lawirujesz w odpowiedziach, zmieniasz polaryzację dyskusji, a teraz na koniec zgłaszasz do moderacji wypowiedzi innych użytkowników zasłaniając się regulaminem, i ponownie wracasz do dyskusji na tematy z zamkniętych wątków.
Tak, jak Cię lubię, tak bardzo mi się takie postępowanie nie podoba. Aż czasami odnoszę wrażenie, ze występujesz w roli formowego trolla.
Osobiście uważam, że moderatorzy powinni także Tobie pogrozić paluszkiem.
5 ludzi lubi ten post.
john_doe uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 20 Mar 2015 12:40 

@japonka76, nie jestem osobą publiczną i nie muszę odpowiadać na np. prymitywne pytanie dt moich preferencji seksualnych.

Nie lawiruję - w ogromnej większości przypadków używam do logowania do tego forum telefonu i sieci 3G, więc w żywych dyskusjach robię to, jeśli fizycznie mogę. Że nie wspomnę o tym, że życie w realu mam tak jak każdy.

Co do zgłaszania postów - korzystam z tej funkcji dość rzadko. I raczej w przypadkach zabronionych prawem, niż regulaminem forum.

Edit: To 2. "kontrowersyjny" wątek w ciągu 7 miesięcy mojej egzystencji tutaj - na dzieścia założonych i setki napisanych postów (nie w LG). Jestem "dawcą" informacji dt podróży. Mam swoje poglądy i nie zmieniam ich ze względu na popularność. Nie czuję się trollem, a każdy może mnie oceniać w sposób dozwolony prawem. I regulaminem, oczywiście.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:44 

niebieski
Japonka76 napisał(a):
@Kara,
. Aż czasami odnoszę wrażenie, ze występujesz w roli formowego trolla.
Osobiście uważam, że moderatorzy powinni także Tobie pogrozić paluszkiem.

Trolling nie jedno ma imię- nie zawsze robi się to w pełni świadomie i nie zawsze w sposób ewidentny.
Akurat nie wczytałem się dokładnie w ostatni świeży temat o pobiciu Polki w Tajlandii (i spokojnie, pisać tam nie zamierzam ;) )- ale poprzedni słynny temat o uprzedzeniach i dyskryminacji w kontekście podróży był- moim zdaniem, a własne zdanie wyrażać tu chyba wolno- modelowym przykładem trollingu w wykonaniu Kary. Nawet, jeśli na wysokim poziomie merytorycznym (jak na trolla!) i nie do końca świadomie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Po wczorajszym zamknięciu dwóch wątków, już chciałem zakładać się z jednym z moderatorów kiedy podobna sprawa powróci... No Kara, nawet mnie zaskoczyłaś:)

Jest takie powiedzenie. Jak Ci mówią, że jesteś pijany/a to się połóż...Ufam, że odczytasz sens.

Wszystkie te dyskusje, wątki, kłótnie wiążą się w zasadzie z jedną ale liczną kulturowo-wyznaniową częścią ludzkości. Ty już dałaś się poznać jako zażarta obrończyni wszystkich "zwyczajów", "obrządków" czy codziennych zachowań tej części, a te najbardziej patologiczne tłumaczysz sławnymi już uwarunkowaniami kulturowymi. Twoje prawo. Możesz uważać te części świata za fantastyczne miejsce do życia, przyjazne kobietom itd itd, a wszelkie wątpliwej etyki zachowania bagatelizować, "bo w Europie to też to i tamto". Twoje prawo, podkreślam.
Tylko bardzo Cię proszę, nie umoralniaj, nie uwrażliwiaj, nie jątrz. Są tu dorośli ludzie, którzy też trochę świata widzieli, swoje zdanie wyrobili i na pewno Twoje "płacze" i "ubolewanie" nic tu nie zmieni. Ich zdaniem zachowania czy zwyczaje, które Ty tłumaczysz jakimiś swoimi pokrętnymi metodami, są po prostu patologią. To też jest ich(nasze) prawo. Po prostu pogódź się z tym i nie twórz paranoicznych wątków w stylu "Wykopmy rasizm z F4F".
Jesteś stosunkowym świeżakiem na forum. Sprawdź staże swoich oponentów i potem głoś hasła na temat kultury społeczności. Forum jest bardzo kulturalne i od tylu lat ma się dobrze, a Twoi oponenci swoich poglądów też nie wyrobili sobie wczoraj. O dziwo, dym jest tam, gdzie wchodzisz Ty, ze swoimi "nawraceniami". Zostaw to moderatorom, zwłaszcza, żę mam wrażenie, ostatnio jesteś głównym motywatorem ich pracy.

To tyle. Mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój.
2 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Krajów: 59 / 27.6%
Zbanowany
Nie możecie jej po prostu zbanować? Pojawił nam się na forum, na którym było tak miło i dobrze troll rodem z najciemniejszych zakamarków Onetu. Nie znam się na moderacji ale to chyba kwestia kilku kliknięć ;) A jak ktoś będzie chciał posłuchać politpoprawnego bełkotu w duchu agresywnej lewackiej nowomowy, to każdy ma w domu telewizor a w nim tvn...

#34 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:53 
Awatar użytkownika

srebrny
a właściwie o czym jest ten wątek?
bo nie kumam
Image

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:54 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Ten temat nie powinien być w luźnych? Bo z tego co pamiętam zamknięto już jakieś filozoficzno - politologo - religioznawczo - prawno - meteorologiczne wątki, a wątki Tunezji i Tajlandii jakimś cudem cały czas wracają.

Swoją drogą, da się ustawić w jakiś sposób, żeby wchodząc na forum nie wyświetlały mi się konkretne tematy? Staram się ich nie czytać, poglądy i przekonania znacznej części forumowiczów też mnie średnio interesują, tak samo jak nie interesuje mnie napinanie się, przegadywanie i nawracanie innych. Zwłaszcza odbywające się na forum.

Szukając wartościowych dla mnie informacji widzę co chwilę gratisowe sosy i wątki o rasizmie. Da się to jakoś ukryć samemu?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:54 

Tom K napisał(a):
Ty już dałaś się poznać jako zażarta obrończyni wszystkich "zwyczajów", "obrządków" czy codziennych zachowań tej części, a te najbardziej patologiczne tłumaczysz sławnymi już uwarunkowaniami kulturowymi. Twoje prawo.

Ale to Kara miała pretensje o to że "prawo kobiety o decydowaniu o reprodukcji może być zablokowane przez dowolną niemal osobę trzecią".
Czy dobrze zatem rozumiem wykładnię Kary że jeśli muzułmanin (nomen omen) każe obrzezać kobietę to dobrze bo to lokalny zwyczaj i należy szanować kulturę. Ale jak katolik każe urodzić niechcianą ciąże - to źle bo jest to ograniczanie praw kobiet?
Sorry, jestem wyczulony na hipokryzję.
 Profil Relacje PM off
john_doe lubi ten post.

#37 PostWysłany: 20 Mar 2015 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
Szukając wartościowych dla mnie informacji widzę co chwilę gratisowe sosy i wątki o rasizmie. Da się to jakoś ukryć samemu?

Właśnie. Przecież w phpBB jest chyba, z tego co pamiętam, opcja ignoruj. Zarówno w odniesieniu do tematów jak i userów. Też mnie ta KuchniaTV drażni nieco...
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Mar 2015 14:01 

@smok1, wolałabym jednak, żebyś przytoczył to, co napisałam o moim stosunku do FGM. Nie widzę sensu, żeby rozpisywać się o tym na forum podróżniczym - tak samo jak i o mikrokrwiakach łożyska.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 20 Mar 2015 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Jak się tak wszystkim strasznie nudzi przy piąteczku w robocie, to deali szukać i je publikować, a nie nabijać posty w tych dziwnych tematach ;)

PEACE :)

Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 20 Mar 2015 14:17 

Kara napisał(a):
@smok1, wolałabym jednak, żebyś przytoczył to, co napisałam o moim stosunku do FGM. Nie widzę sensu, żeby rozpisywać się o tym na forum podróżniczym - tak samo jak i o mikrokrwiakach łożyska.

Wiesz, ja prosiłem o wykładnię. Co do ciąży w kraju mniej lub bardziej katolickim, sięgnąłem do pierwszego lepszego cytatu. Co do kraju islamskiego zastosowałem reductio ad absurdum kilku Twoich wypowiedzi, gdzie tak ładnie akceptowałaś inne kultury i zarzucałaś nietolerancję współdyskutantom. Uważam, iż w wielu miejscach prezentujesz niespójne podejście, wręcz ocierające się o hipokryzję. Niestety, z każdą swoją wypowiedzią w tym i innych wątkach coraz mocniej mnie w tym przekonaniu utwierdzasz.
Ktoś Ci dobrze zaproponował spacer, odetchnięcie świeżym powietrzem, jakąś aktywność fizyczną, rozrywkę. Ja również Ci to polecam, bo zachowujesz się od kilku dni dziwnie. Nie chcę pisać jak dziwnie, bo pewnie użyłbym jakiś krzywdzących stereotypowych określeń. Pozdrawiam bez złośliwości i z mojej strony koniec tematu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości