Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Lanzarote w styczniu
#1 PostWysłany: 14 Gru 2014 19:35 

Loty: 22
Kilometry: 44 270
Krajów: 8 / 3.7%
Witam!
Wybieram sie na 4 dni na Lanzarote w drugiej polowie stycznia. Jak wtedy z pogoda, opadami i chmurami? boje sie ze trafie akurat na deszcz i chmury i nici z podziwiania pieknych krajobrazów... Czy w styczniu rowniez mocno wieje? zimny czy cieply wiatr? zupelnie nie wiem na co sie nastawic i jakie wziasc ciuchy? Poradzcie cos.
Z gory dzieki! :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 14 Gru 2014 20:26 

My byliśmy w zeszłym roku na przełomie stycznia i lutego. Pierwszy dzień na Lanzarote przywitał nas lekkim deszczem i musieliśmy założyć długi rękaw. Potem już było coraz lepiej i cieplej, bezchmurne niebo, dało się też poplażować. Myślę, że nie ma reguły. Jadąc na 4 dni można trafić akurat na te kilka gorszych dni albo na te słoneczne. Do ubrania na pewno na długi rękaw, ale też i strój kąpielowy. Wiatr bywa nieco chłodny, szczególnie wieczorem.

#3 PostWysłany: 15 Gru 2014 20:29 

to nie jest zle :D w sam raz na zwiedzanie :) a mozesz powiedziec mi jak wyglada wycieczka na wulkany w Timanfaya? dojedziemy tam autem i co dalej? placi sie 8 euro i wsiada do autokaru czy jezdzi sie po parku swoim autem?? nie wiem za bardzo jak to tam wyglada :) :oops:
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Gru 2014 20:50 

niebieski
Po niesamowitej drodze wśród wulkanicznego krajobrazu jeździ się tylko ich autobusem. My mieliśmy wjazd tym samym autobusem, którym był objazd części wyspy. Bardzo polecam-wrażenia gwarantowane :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Gru 2014 20:53 

Auto zostawiasz na parkingu. Wsiadasz do autobusu i jedzisz po parku. Autobus sie co jakis czas zatrzymuje, ale nie mozna wysiadac.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Gru 2014 20:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Przejazd po parku tylko w autobusie. Podstawianym oczywiście w cenie wejsciówki w miejsce do którego podjeżdża się właśnie samochodem.
Jest tam parking, restauracyjka "El Diablo", toalety ;) ... i m. in. takie atrakcje:

Image*
(*kliknij na obrazek)

P.S. Opłatę za wstęp uiszcza się jeszcze na rogatkach wjazdu do parku.

edit:
Uf. Zbyt długo szukałem ilustracji :) - przez co post ten wydać się może lekko "nie w porę".
 Profil Relacje PM off
pocahontas lubi ten post.

#7 PostWysłany: 15 Gru 2014 23:24 

Jeśli chodzi o Timanfaya to tak pisali przedmówcy. My jadąc samochodem zatrzymaliśmy się przy wielbłądach, bo myśleliśmy, że to jest to miejsce, z którego jeżdżą autobusy, ale okazało się, że trzeba pojechać dalej. Jak się chce większość pozwiedzać na Lanzarote, to można kupić karnet na 6 atrakcji za 30 euro. Jak brzydsza pogoda można zobaczyć np. Jameos del Agua i jaskinie, jak ładniejsza to Mirador del Rio.

#8 PostWysłany: 21 Gru 2014 15:20 

widoki suuper :D nie wiedzialam ze nie mozna wysiadac z autokaru :shock: mam zamiar w piewrwszej kolejnosci zwiedzic timanfaya, mirador del rio, el golfo, i plaze papagayo, tylko nie moge nigdzie znalezc jak to jest z ta plaza, wyczytalam ze autem tam sie nie dojedzie, nie wiem dlaczego? ktos tam byl? :)

-- 21 Gru 2014 14:44 --

mam jeszcze jedno, moze dziwne pytanie :P dlaczego na Lanzarote przejazdzka wielbladem nie jest w siodle tylko na tych glupich metalowych krzeslach?? :( to psuje caly klimat i nie jest juz przejazdzka na wielbladzie tylko na krzeselku :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości