Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:53 
Awatar użytkownika

srebrny
w sumie nie chce mi się pisać.... coraz mniej mi się chce pisać wogóle tutaj, w skrócie:

viewtopic.php?f=18&p=472969#p472969

w sumie chciałem wyrazić tylko swoje niezadowolenie, jakakolwiek dyskusja nie ma tu raczej sensu, pewnie temat i tak by został zamknięty i szkoda mojego czasu by było

ogólnie to proponuje albo zamknąć dział 'luźne gadki' albo zmienić mu nazwę na 'sztywne gadki' czy coś w tym stylu, bo w obecnej formie z luzem nie ma on wiele wspólnego, ewentualnie pozamykać wszystkie w nim tematy

pozdro600

p.s. no dobra, jedną uwagę poczynię: jeśli pewni moderatorzy uważają, że jedyne, co mogą zrobić z tematem, w którym dyskusja im się nie widzi jest jego zamknięcie, to wydaje mi się że rola moderatora ich nieco przerosła
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:02 

Nie jestem moderatorem, ja zauważyłem, iż coś tu jest nie halo, dlatego pozwolę sobie napisać.
Nie można akceptować treści typu lachony, ropuchy itp. bo zraża to ludzi do tego forum. Całkiem fajny jak przypuszczam byłby temat np. "najfajniejsi, najsympatyczniejsi miejscowi" z opisem jakieś bezinteresownej pomocy, wspólnych wycieczek czy oprowadzenia przez miejscowych, ale nie taki seksizm w tej formie, do tego akceptowanym tyle dni (ale widzę jest masa ludzi, którzy takie treści akceptuje, ale rozległość internetu jest spora, niekoniecznie fly4free)
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:08 
Awatar użytkownika

srebrny
nie wiem naprawdę co jest złego w rozmowie o czyjejś atrakcyjności fizycznej, wybacz, taki już jest ten świat że:
są mądrzejsi i głupsi
są bogatsi i biedniejsi
są bardziej wygadani i cisi
są też wreszcie ładniejsi i brzydsi, choć to dość obiektywne i, jak zresztą pokazał [pokazywał?] wzmiankowany temat, opinie na ten temat się różnią

sympatyczność to trochę co innego i nie o tym miał być ten temat

jeśli komuś nie podoba się sposób dyskusji na jakiś temat to można poprawić posty / poprosić o edycję tego, kto napisał etc etc a nie zamknąć i przysłowiowy c... yyyyyy chciałem powiedzieć penis

a wogóle to nie chodzi tylko o ten temat ale ogólnie o schemat postępowania w tego typu przypadkach

Ostatnio edytowany przez rw30 03 Lis 2014 23:11, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:09 
Awatar użytkownika

Niektórym brakuje testosteronu :D
BusinessClass lubi ten post.

#5 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
rw30 zakładam, że uwaga w moim kierunku, wątek do czasu kiedy trzymał się tematu był dla mnie jak najbardziej OK, gdy zmienił się w "Najbrzydsi miejscowi?" zaczęła się przepychanka kto znalazł brzydszą żabę.

Luźne gatki, jak najbardziej, zachowanie "względnego" poziomu dyskusji tym bardziej.

BTW jak sobie wyobrażasz pracę moderatora (?) usuwanie błędów ortograficznych i przenoszenie postów do odpowiedniego działu?
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#6 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Można dyskutować jak najbardziej ale zachowując pewien poziom. Tutaj ktoś o tym zapomniał.

#7 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:38 
Awatar użytkownika

srebrny
ale czy zamykanie tematu jest recepto na wszystko ? nie można wykropkować czegoś, albo napisać do autora prośby o modyfikację? no ludzie
[pomijam w tym momencie co jest naprawdę na poziomie a co nie jest, to temat na inną dyskusję - choć naprawdę nie wiem co jest obraźliwego w zdaniu 'No i te kosztowne uzębienie, w złotym kolorze' zacytowanym przed górnego, tudzież 'szczególnie od pasa w dół ;) Grube nogi, tłuste uda... tak to często wygląda' - no jeśli tak jest to co, nie wypada o tym pisać czy o co chodzi?]

czy tak samo zamknięty by był temat 'szukam lotu do dubaju w lipcu 2016' gdyby padło w nim kilka mniej lub bardziej poprawnie politycznych zdań ? nie sądzę

Mashcara, trochę do Ciebie, oczywiście, ale nie tylko, bo jak już wspominałem, nie chodzi mi tylko o ten post ale o kilka innych - nie podam szczegółów, bo ich nie pamiętam, ale np.tematy dotyczące polityki są zamykane jak leci

zachowujecie się trochę jak nauczyciel w wiejskiej szkole w latach 60 - jak coś nie tak to wskaźnikiem w łeb i od razu jest cisza i wszyscy zadowoleni, czyż nie?

to nie moje forum, ale chyba też nie tylko wasze [w sensie: moderatorów], tymczasem w luźnych gadkach naprawdę nie ma żadnych dyskusji - obojętnie, czy wyrażane opinie zgodne są zgodne z opiniami moderatorów/ administracji czy też nie
ale skoro tak ma być to spoko, choć wg mnie to nuda straszna
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:48 

"Luźne gadki", ale w ramach:
Kod:
Fly4free: tanie latanie podróże turystyka
Strona poświęcona regionowi/podróżom

a nie pisaniu każdej treści, nawet bzdur, byle się nie nudzić a usprawiedliwione bo w "luźne gadki"
 PM off  

#9 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:52 
Awatar użytkownika

złoty
rw30 napisał(a):
ale czy zamykanie tematu jest recepto na wszystko ? nie można wykropkować czegoś, albo napisać do autora prośby o modyfikację? no ludzie
[pomijam w tym momencie co jest naprawdę na poziomie a co nie jest, to temat na inną dyskusję - choć naprawdę nie wiem co jest obraźliwego w zdaniu 'No i te kosztowne uzębienie, w złotym kolorze' zacytowanym przed górnego, tudzież 'szczególnie od pasa w dół ;) Grube nogi, tłuste uda... tak to często wygląda' - no jeśli tak jest to co, nie wypada o tym pisać czy o co chodzi?]

czy tak samo zamknięty by był temat 'szukam lotu do dubaju w lipcu 2016' gdyby padło w nim kilka mniej lub bardziej poprawnie politycznych zdań ? nie sądzę

Mashcara, trochę do Ciebie, oczywiście, ale nie tylko, bo jak już wspominałem, nie chodzi mi tylko o ten post ale o kilka innych - nie podam szczegółów, bo ich nie pamiętam, ale np.tematy dotyczące polityki są zamykane jak leci

zachowujecie się trochę jak nauczyciel w wiejskiej szkole w latach 60 - jak coś nie tak to wskaźnikiem w łeb i od razu jest cisza i wszyscy zadowoleni, czyż nie?

to nie moje forum, ale chyba też nie tylko wasze [w sensie: moderatorów], tymczasem w luźnych gadkach naprawdę nie ma żadnych dyskusji - obojętnie, czy wyrażane opinie zgodne są zgodne z opiniami moderatorów/ administracji czy też nie
ale skoro tak ma być to spoko, choć wg mnie to nuda straszna

Staramy się trzymać poziom na forum. Oby jak najdłużej było bez durnowatych totalnie tematów i polityki bo to zawsze wywołuje sprzeczki.

Zamykanie tematu. Nie da się całego tematu wymoderować. Moglibyśmy oczywiście przenieś 90% postów do kosza ale to już lepiej go zamknąć z komunikatem dlaczego bo chociaż jakąś wartość edukacyjną na przyszłość będzie miał.

Miejsce do dyskusji w Internecie jest dla wszystkich i o wszystkim ale nie koniecznie na forum o tanim lataniu i podróżach

#10 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
"Luźne gadki", ale w ramach:
Kod:
Fly4free: tanie latanie podróże turystyka
Strona poświęcona regionowi/podróżom

a nie pisaniu każdej treści, nawet bzdur, byle się nie nudzić a usprawiedliwione bo w "luźne gadki"

a daj pan spokój z tym kategoryzowaniem wszystkiego

czyli tematy [podaje przyklady z pierwszej podstrony luznych gadek]:
alior bank - lancuszek
albo
telewizja przez internet

są ok

ale temat 'najbardziej atrakcyjni miejscowi' [gdzie miejscowi to, strzelam, pewnie ludzie któych spotkaliśmy podczas podróży] się nie nadaje, ta?
choć w sumie nadawał się do momentu jak mówiliśmy tylko o ładnych, ale jak zaczęło być o brzydkich to już przestał się nadawać?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 04 Lis 2014 00:59 

rw30 napisał(a):
ale temat 'najbardziej atrakcyjni miejscowi' [gdzie miejscowi to, strzelam, pewnie ludzie któych spotkaliśmy podczas podróży] się nie nadaje, ta?
choć w sumie nadawał się do momentu jak mówiliśmy tylko o ładnych, ale jak zaczęło być o brzydkich to już przestał się nadawać?

kończąc moje pisanie w sprawie tematu przez ciebie cytowanego, od samego początku uważałem go za głupi i od razu wiedziałem, że skończy się pisaniem głupich seksistowskich treści, które zostały usunięte, a ty nie wiesz jakie bzdury zostały napisane bo je zmoderowano tj, usunięto i bronisz przegranej sprawy, patrz tematu
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
mi się wydaje, że dziś ludzie w rozmowie schodzą na coraz niższe poziomy kultury(nie wiem czy to odpowiednie słowo).
kiedyś o pewnych tematach nie rozmawiano, były tematy tabu, tajemnice poliszynela oraz rzeczy o które nie wypada pytać, bo co mnie to obchodzi, bo za bardzo dotykają naszego prywatnego życia itp itd.
ja wiem - nikt nikogo nie zmusza ani do czytania tego co tam pijaki napiszą ani tym bardziej do wypowiadania się na te niezwykle górnolotne tematy.
ale taka obojętna postawa doprowadzi do poruszania jeszcze bardziej "ciekawych" tematów typu: "czy udało ci się zapchać kibel w samolocie i jaka była reakcja ludzi?".
a tematy dotykające polityki powinny byc zamykane natychmiast i bez tłumaczenia :mrgreen:
8 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Hetman, Ty taki poprawny politycznie? no popatrz popatrz jak się ludzie zmieniajo
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:34 
Awatar użytkownika

złoty
Dobry przykład z tym "zapchanym kiblem w samolocie"
Rozumiem ,że w myśl myśli przewodniej tego tematu powinniśmy go zostawić i poczekać aż z zapchanego kibla zacznie się wylewać do premium , biznesu i economy ?

#15 PostWysłany: 04 Lis 2014 01:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wręcz przeciwnie!
i z tego właśnie powodu uważam, że to forum to nie miejsce na tego typu dyskusje...w których jak najbardziej bym wziął udział, bo jak mawia artysta:
Wyjątkowy zaś chce, właściwie chyba musi
Swój etos i kulturę zanieść temu co gorszy

:mrgreen:

#16 PostWysłany: 04 Lis 2014 08:25 

Jak dla mnie usunięcie tematu było kwestią czasu. Sama idea wątku, ryzykowna dość, miała szanse się udać, ale niektórzy użytkownicy poszli po prostu w prostacki seksizm. Bo zamiast skupić się na najładniejszych miejscowych część piszących postanowiła podzielić się swoimi opiniami o grubych udach, złotych zębach itp. (swoją drogą sami mogliby zaprezentować swoje zdjęcia, na pewno udałoby się jakieś mankamenty wychwycić), co raczej z kulturalną dyskusją zbyt wiele wspólnego nie ma.
Poza tym zakładanie, że wszyscy przedstawiciele danej nacji są urodziwi lub nie to, jak dla mnie, zbyt daleko idące uproszczenie.
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 04 Lis 2014 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
rw30 napisał(a):
choć naprawdę nie wiem co jest obraźliwego w zdaniu 'No i te kosztowne uzębienie, w złotym kolorze'

Mnie obraża polszczyzna w tym zdaniu.... Podobne odczucia mam do:
rw30 napisał(a):
coraz mniej mi się chce pisać wogóle tutaj,

rw30 napisał(a):
ale czy zamykanie tematu jest recepto na wszystko ?

rw30 napisał(a):
no popatrz popatrz jak się ludzie zmieniajo

Więc proponuję następnym razem założyć temat "Najwięksi ortosceptycy". Niektórzy będą się mogli wykazać ;)

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien, 04 Lis 2014 20:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Lis 2014 10:00 

rw30 napisał(a):

bylem bardzo długo modem na różnych forach, nawet nie zdajesz sobie sprawy ile to czasu zajmuje. Wymaganie od kogoś żeby jeszcze bawił się w edycję każdego wpisu z osobna to absurd.
Dajcie mu może moda na tydzień na próbę, niech się przekona czy będzie miał czas i ochotę "wykropkowywać coś albo pisać do autora prośbę o modyfikację" ;]
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 04 Lis 2014 10:30 
Site Admin

Loty: 542
Kilometry: 1 003 793
Krajów: 82 / 38.3%
Prosze jednak o powsciagliwosc jezykowa. Nastepne wpisy o "ortomatolach" itp zaskutkuja ostrzezeniem.

Co do istoty tematu. Dzial "luzne gatki" jest trudnym miejscem do moderacj, a jednak miejscem potrzebnym (nawet jesli nie wartosciowym, to jednak popularnym, nadajacym forum dynamiki). Jak jednoznacznie okreslic granice dobrego smaku, w ktorym momencie przerwac dyskusje tak by zapobiec agresji slownej ale nie czytac pretensji o forum policyjnym? Jesli macie recepte piszcie smialo, odejdziemy od ludzkiej moderacji a zadanie to powierzymy botom ;)

#20 PostWysłany: 04 Lis 2014 11:52 

Tomek Zien napisał(a):
rw30 napisał(a):
choć naprawdę nie wiem co jest obraźliwego w zdaniu 'No i te kosztowne uzębienie, w złotym kolorze'

Mnie obraża polszczyzna w tym zdaniu.... Podobne odczucia mam do:
rw30 napisał(a):
coraz mniej mi się chce pisać wogóle tutaj,

rw30 napisał(a):
ale czy zamykanie tematu jest recepto na wszystko ?

rw30 napisał(a):
no popatrz popatrz jak się ludzie zmieniajo

Więc proponuję następnym razem założyć temat "Największe ortomatoły". Niektórzy będą się mogli wykazać ;)

A ja proponuje zamknąć także ten wątek.
Bo ujawnili się w nim samozwańczy moderatorzy, typu @ tomek zien.
Nie uważam się za ortomatoła, chociaż zostałem zacytowany, przez tego użytkownika.
Z wrodzonej grzeczności nie odpowiem mu w tym samym tonie.
Kiedyś był całkiem przyjemnym facetem, ale ostatnio agresja i chamstwo narasta z każdym kolejnym postem. :(
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 4 gości