Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Listopadowy weekend
#1 PostWysłany: 29 Paź 2014 21:57 

Rozmyślam sobie co warto by było zobaczyć w Listopadowy długi weekend,
Do dyspozycji 4 max 5 dni, biletów lotniczych już raczej nie kupię w dobrej cenie dlatego samochodem.
Max 1 000km w jedną stronę, opcje które sam wymyśliłem:
Ryga + Talin
Bratysława + Budapeszt
Drezno + Monahium

Co o tym sądzicie? Byłem np. w Pradze i mi się mega podobała. Może być też Wilno czy cokolwiek innego.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 29 Paź 2014 22:07 

Loty: 8
Kilometry: 17 388
Krajów: 5 / 2.3%
W zeszłym roku 5 dni zajęło nam zwiedzanie Bratysława-Wiedeń-Budapeszt-Eger :-) - polecam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Paź 2014 22:10 

DRACA napisał(a):
W zeszłym roku 5 dni zajęło nam zwiedzanie Bratysława-Wiedeń-Budapeszt-Eger :-) - polecam.

A jeśli byś miał to przyciąć do np. 3dni? Co zrobiło największe wrażenie i było najbardziej warte zobaczenia?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Paź 2014 22:14 

Loty: 8
Kilometry: 17 388
Krajów: 5 / 2.3%
Odpuściłabym Bratysławę i skupiła się na Wiedniu i Budapeszcie. Oba miasta tak mi się podobały, że na kwiecień zaplanowałam już 5 dni w Budapeszcie i czekam na fajną promocje w LOTcie na loty do Wiednia :-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Paź 2014 09:32 
Awatar użytkownika

niebieski
sniferek: Ja polecam Ci wyjazd w Alpy. Te rejony są w miarę blisko i jest tam bardzo ładnie: Salzburg, Berchtesgaden [Jezioro Konigsee, siedziba Hitlera itd.], Hallstatt.
Sam byłem tam w majówkę samochodem na 5 dni i było super.

Bratysława, Drezno, Wilno - tych miast Ci nie polecam bo ani tam nie jest za ładnie, ani za ciekawie. Byłem w każdym. Wiedeń także przereklamowany :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Paź 2014 10:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Wiedeń jest piękny, Drezno również robi duże wrażenie (chociaż starówka (odbudowana) nie jest zbyt duża). Ale jak widać po poście wyżej, nie każdemu w/w miasta muszą się podobać :) Po drodze do Drezna warto zaplanować krótkie 2-3 godzinne postoje w Gorlicach, Budziszynie i Misni. Nie warto w Chemnitz i Lipsku. Rejon jest dość tani, jeśli chodzi o noclegi w hotelach. We wakacje płaciłem 44 euro za 4*. Rygę i Tallinn również mogę polecić, chociaż w listopadzie to tam może być chłodnawo. Najlepiej sprawdź temperatury i prognozy niedługo przed wyjazdem i jedź tam, gdzie będzie świecić słońce :) W deszczu i chłodzie najpiękniejsze miasta stają się przygnębiające.
 Profil Relacje PM off
digger lubi ten post.

#7 PostWysłany: 30 Paź 2014 10:54 

niebieski
Na listopad wybralbym Budapeszt/Eger/itd - nic tak nie poprawia humoru, gdy za oknem szmata, jak cieple zrodla:)

Zalezy czego szukacie, ale w Wiedniu jest tyle do zobaczenia w muzeach, ze tez nie zmarzniecie.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:02 

Loty: 73
Kilometry: 180 297
Krajów: 32 / 15.0%
zdecydowanie Wilno, Ryga i Tallin. ja byłam w marcu i przeżyłam chłód znad Bałtyku, więc w listopadzie będzie jeszcze w miarę przyjemnie ;) a wiodki wynagrodzą wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:40 

niebieski
Ja lubię ciepło więc polecam Budapeszt. Piękne miasto, do tego kąpieliska super. Można skoczyć nad Balaton. Do tego dorzucisz Wiedeń i jest ciekawy wypad.

Wilno bardzo fajne. Tanio. Poza tym warto odwiedzić zamek w Trokach. Z dojazdem do Tallina czy Rygi trochę wyjdzie podróży bo jednak tam autostrad nie ma a po samej Litwie polecam trzymać się limitu 90tki.
Pogoda może być już gorsza na ten rejon. W Wilnie i Tallinie spędziłem po 2 dni, na spokojnie zwiedziłem ciekawe miejsca. Przy czym w lutym Tallin był dość zimny i padał śnieg.
Osobiście wolałbym jechać w kierunku Budapesztu i odpuścić północ.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Paź 2014 11:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Z fajnych miejsc które są naprawdę blisko nas polecam jeszcze rejony Saksonii szwajcarkiej w Niemczech:
- Bad Schandau
- Miasteczko Konigstein + twierdza Konigstein
- Bastei Bridge

W okolicach jest kilka fajnych piaskowców na które można wejść.

Wszystko to blisko polskiej granicy na wysokości Śląska.
Tylko w tych rejonach najładniej jest kiedy są liście na drzewach :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:12 

Zgadzam się z użytkownikiem Rydzo - Wilno o tej porze roku jest wspaniałe. Z Augustowa organizowane są jednodniowe wycieczki autokarowe z przewodnikiem ale według mnie za dużo informacji jak na jeden dzień i po połowie staje się to nudne... W związku z tym wybraliśmy się drugi raz samochodem i było dużo fajniej. Polecam również odwiedzenie Aquaparku Druskienniki.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Lis 2014 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 48
Kilometry: 89 809
Krajów: 16 / 7.5%
Może Berlin + Poczdam?
Dojazd szybki autostradą, przy dobrej pogodzie będzie pięknie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Lis 2014 14:51 
Awatar użytkownika

Może monotematycznie, ale na przedłużony weekend moim zdanie tylko Paryż.
W ciągu pięciu dni zwiedzisz wszystkie najważniejsze atrakcje w Paryżu.
Znajomi Francuzi mówią, że w Paryżu jest pięknie o każdej porze roku.
Teraz w okresie jesiennym na pewno będzie mniej tłumów turystów.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Lis 2014 15:41 
Awatar użytkownika

A może Praga? Tylko nie wiem czy listopadowa pogoda sprzyja (jeszcze tam nie byłam, ciągle się wybieram tylko wiecznie nie ma czasu :( ).

Gdzie w końcu zdecydowałeś się wyjechać?

#15 PostWysłany: 11 Lis 2014 23:59 

A ja na weekend listopadowy dałem sobie finansowy odbój na poczet grudniowego wyjazdu. Dzisiaj przy pięknej pogodzie gościłem na wojskowym pikniku sponsorowanym przez miejskich rajców przed wyborami. Były koncery ,darmowe piwko,grochówa wojskowa i kupa ludzi którzy przyszli na festyn.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości