Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 26 Sie 2014 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Mam nadzieję, że hajs się im zgadza i rezerwacje się już nie posypią ;) Moja najbliższa w W-wie w sobotę, potem jeszcze jedna w W-wie i 4 nieetyczne w Czechach. Na razie spokój, nic nie ruszyli. Dziś pisałem do Platinum, odpisali że rezerwację mają w systemie, jest przedpłacona. Pod mecz Polaków na Narodowym trafiła się w sam raz ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#422 PostWysłany: 26 Sie 2014 21:46 

Chyba juz odpuscili. Moje bezzwrotne nie ruszone:)
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 26 Sie 2014 22:43 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
no to pogratulować wszystkim, którym się udało :)
ja tym razem miałem mniej szczęścia.
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 26 Sie 2014 23:28 

Wlasnie dostalem emaila (automat):

Your upcoming stay at Hotel XXXXX
Thanks for using Hotels.com, your booking is confirmed! You don't need to call to reconfirm.[/i]

wyjazd na weekend do Czech (jeden nocleg tylko). Mysle ze nie wykasuja już tej rezerwacji.
Chociaż wiem że trudno się powstrzymać to na przyszłośc nie rezerwujcie wszystkiego, masowo i czesto bez sensu. Ktoś pisał że zamiast w domu bedzie spać w nowo otwartym niedaleko miejsca zamieszkania hotelu... przecież to jest bezsensu i powoduje ze inni traca potrzebne im rezerwacje. Rezerwujcie sensownie i z rozmysłem a okazji będzie pewnie wiele.
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 26 Sie 2014 23:37 

Naprawdę już przesadzacie z tymi pouczeniami o moralności.
To hotelu blisko domu też już nie wolno ?
A dlaczego bez sensu ? Często rezerwuje blisko, zwłaszcza jak jest basen, sauna itp. A poza tym lubię spać w hotelach. Też nieetyczne ?
Hotels wywalił rezerwacje "moralistom" z jedną sztuką i się nie bawił w egzystencjalne dywagacje.
Wcale się nie dziwię@ andrzejdz, że "klepnął" nowootwarty obiekt blisko domu. Też tak robię jak jest okazja.
 PM off
pabien lubi ten post.

#426 PostWysłany: 26 Sie 2014 23:45 

Anonymous napisał(a):
Naprawdę już przesadzacie z tymi pouczeniami o moralności.
To hotelu blisko domu też już nie wolno ?
A dlaczego bez sensu ? Często rezerwuje blisko, zwłaszcza jak jest basen, sauna itp. A poza tym lubię spać w hotelach. Też nieetyczne ?
Hotels wywalił rezerwacje "moralistom" z jedną sztuką i się nie bawił w egzystencjalne dywagacje.
Wcale się nie dziwię@ andrzejdz, że "klepnął" nowootwarty obiekt blisko domu. Też tak robię jak jest okazja.

Zwłaszcza, że to nie jest pomyłka jakiegoś małego żuczka z działu promocji a chamskie zachowanie milionowego przedsiębiorstwa.
 PM off  

#427 PostWysłany: 26 Sie 2014 23:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja na ich promocji straciłem 70 zł za durne przewalutowania Mbanku, 80 zł na jednym jedynym nieodwołalnym noclegu, którego chyba jednak nie zrealizuję no i na tym, ze w końcu kupiłem hotel w Bułgarii na miejsce ich promocyjnego - bo na bilety lotnicze nie było co czekać, za bliski termin, więc je zakupiłem zaraz po promocji.
Ogólnie same straty, ale w sumie to była gra, jedni wygrali, drudzy nie - normalka.
Reguły zapamiętane - jakby co, w przyszłości brać tylko bezzwrotne.
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:14 

Gratulacja wszystkim który udało się zarezerwować ;)

Będę nocował pierwszy raz w Hotel Hilton ;D
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:20 

niebieski
moje bezzwrotne wszystkie się trzymają.
Dziś dostałem potwierdzenie Bratysławy na piątek, wszystko ok. Ze względu na brak w wydruku rezerwacji informacji o śniadaniu w cenie zadzwoniłem do hotels.com i potwierdzili, że jest ok, śniadanie w cenie, mimo że ja tego nie widzę.

Przy okazji poprosiłem o połączenie trzech rezerwacji w innym hotelu w trzech kolejnych dniach w jedną. Okazało się że to niemożliwe, ale zaproponowano mi, że w opisie rezerwacji (info dla hotelu) mogą dodać prośbę o niezmienianie pokoju z nocy na noc. Decyzja będzie należała do hotelu.

#430 PostWysłany: 27 Sie 2014 00:49 

niebieski
jobi napisał(a):
Ja na ich promocji straciłem 70 zł za durne przewalutowania Mbanku, 80 zł na jednym jedynym nieodwołalnym noclegu, którego chyba jednak nie zrealizuję no i na tym, ze w końcu kupiłem hotel w Bułgarii na miejsce ich promocyjnego - bo na bilety lotnicze nie było co czekać, za bliski termin, więc je zakupiłem zaraz po promocji.
Ogólnie same straty, ale w sumie to była gra, jedni wygrali, drudzy nie - normalka.
Reguły zapamiętane - jakby co, w przyszłości brać tylko bezzwrotne.

dlaczego masz być stratny , odsprzedaj nocleg przecież przez hotels.com możesz zrobić zmianę nazwiska w rezerwacji.

gdyby komuś cos nie wypaliło jestem chętny odkupić noclegi we Włoszech miedzy 31.08-09.09
 Profil Relacje PM off  

#431 PostWysłany: 27 Sie 2014 01:33 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Wirecki1 napisał(a):
moje bezzwrotne wszystkie się trzymają.
Dziś dostałem potwierdzenie Bratysławy na piątek, wszystko ok. Ze względu na brak w wydruku rezerwacji informacji o śniadaniu w cenie zadzwoniłem do hotels.com i potwierdzili, że jest ok, śniadanie w cenie, mimo że ja tego nie widzę.

Przy okazji poprosiłem o połączenie trzech rezerwacji w innym hotelu w trzech kolejnych dniach w jedną. Okazało się że to niemożliwe, ale zaproponowano mi, że w opisie rezerwacji (info dla hotelu) mogą dodać prośbę o niezmienianie pokoju z nocy na noc. Decyzja będzie należała do hotelu.

O taki zabieg lepiej poprosić bezpośrednio w hotelu lub jeszcze przed wyjazdem. Hotel jeszcze nigdy mi nie odmówił w tej sprawie gdzie pośrednik zawsze robi z tego wielki problem.

Od siebie dodam, że właśnie dostałem potwierdzenie nadchodzącej rezerwacji z informacją, że jest ona potwierdzona i nie trzeba samemu potwierdzać jej w hotelu. Mail ten zapewne generowany jest automatycznie, ale mimo wszystko napawa optymizmem, czytając o licznych anulacjach :)
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 27 Sie 2014 03:26 
Awatar użytkownika

dokladnie jak scorpion1077 pisze,, tak samo jak ma sie dwie rezerwacje na pokoj 1os,, juz na miejscu w hotelu zawsze byla opcja zaminic na 2jke
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 27 Sie 2014 07:01 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Jakby ktoś nocował kilka nocy pod rząd to niech da znać, że wszystko ok ;) Będę nieco spokojniejszy, do października jeszcze sporo czasu.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 27 Sie 2014 09:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja zaczynam w czwartek, więc nie omieszkam poinformować czy wszystko ok. z "nieetycznymi" rezerwacjami.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 27 Sie 2014 09:08 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
Krajów: 24 / 11.2%
piotrek_ napisał(a):
Jakby ktoś nocował kilka nocy pod rząd to niech da znać, że wszystko ok ;) Będę nieco spokojniejszy, do października jeszcze sporo czasu.

Ja też dopiero w październiku, ale mam potwierdzenie od hoteli, których mi nie odwołali, że wszystko jest w porządku. W jednym mam 2 noce pod rząd zarezerwowane osobno i bez problemu mam dostać jeden pokój.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 27 Sie 2014 09:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
piotrek_ napisał(a):

U mnie hotel z Bejrutu, strasznie się ten pomysł spodobał, ze będę w tym samy pokoju, i nie będę zmieniać co dziennie :P
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 27 Sie 2014 12:19 

Loty: 383
Kilometry: 762 398
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Nie rozumiem skąd te obawy o nocleg kilka dni pod rząd na różnych rezerwacjach?
A już w ogóle nie rozumiem tej chęci "łączenia" rezerwacji.
Niby dlaczego hotel miałby robić sobie dodatkową pracę i przemieszczać Was z pokoju do pokoju?
Skąd w ogóle taki pomysł?
Wielokrotnie miałem takie rezerwacje (z powodu zmiany terminów pobytu) i nigdy mi nawet do głowy nie przyszło, że istnieje potrzeba wyjaśniania czegokolwiek. Oczywiście pokazywałem wszystkie na raz przy check-in. W hotelach nigdy nikt o nic nie pytał.
Inną kwestią jest podejście hotels.com do takich rezerwacji - ale dotyczy to tylko zakresu "anulują", lub "nie anulują" i nic więcej.
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 27 Sie 2014 13:07 

niebieski
rob_sad napisał(a):
Nie rozumiem skąd te obawy o nocleg kilka dni pod rząd na różnych rezerwacjach?
A już w ogóle nie rozumiem tej chęci "łączenia" rezerwacji.
Niby dlaczego hotel miałby robić sobie dodatkową pracę i przemieszczać Was z pokoju do pokoju?
Skąd w ogóle taki pomysł?
Wielokrotnie miałem takie rezerwacje (z powodu zmiany terminów pobytu) i nigdy mi nawet do głowy nie przyszło, że istnieje potrzeba wyjaśniania czegokolwiek. Oczywiście pokazywałem wszystkie na raz przy check-in. W hotelach nigdy nikt o nic nie pytał.
Inną kwestią jest podejście hotels.com do takich rezerwacji - ale dotyczy to tylko zakresu "anulują", lub "nie anulują" i nic więcej.

Dwa razy zdarzało się, że musiałem w takiej sytuacji zmieniać pokój. Jeżeli system automatycznie alokuje gościa do kilku różnych pokoi, to - z punktu widzenia hotelu - dodatkowa praca będzie polegała właśnie na scaleniu wszystkich rezerwacji. W sytuacji, kiedy hotel jest w pełni obłożony, takie zmiany będą też oznaczać konieczność przenoszenia do innych pokoi kolejnych gości, na co porządne hotele raczej się nie zgodzą.

Staram się zawsze dzwonić do hotelu na tydzień przd pobytem z prośbą o ten sam pokój na wszystkie dni. Czasem można też zastosować drobny trick, rezerwując np. dwie pierwsze noce w pokoju o wyższym standardzie. Zdarzało się, że w takich sytuacjach hotel pozostawiał mnie w lepszym pokoju przez cały pobyt.
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 27 Sie 2014 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
Krajów: 32 / 15.0%
Najlepszą praktyką w przypadku kilku jednodniowych rezerwacji jest pojawienie się na recepcji i przedstawienie nazwiskiem, bez wyciągania voucherów.
Pracownik hotelu widzi w systemie wasze rezerwacje i jeżeli jest to pobyt dzień po dniu to daje klucz do pokoju i nie ma potrzeby żadnych negocjacji i tłumaczenia.
Co kogo to zresztą obchodzi jak kto rezerwował nocleg?

Przetestowane w kilkunastu hotelach, pobyt od 2 do 11 dni.
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 27 Sie 2014 13:13 

Ja miałem w Tajlandia 3 rezerwację w jednym hotelu, każdą po 3 nocę, od razu w recepcji powiedziano mi że mam 3 rezerwacji w sumie na 9 nocy i nie muszę zmienić pokój.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 27 Sie 2014 22:47, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości