Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 24 Sie 2014 20:52 

A po co chcesz pisać ? Żeby anulowali?
Ja mam pierwszą na piątek 29. Jak nic się nie zmieni, to jadę spokojnie do hotelu z ważną, zapłaconą rezerwacją.
"I o co się rozchodzi?” :mrgreen:
 PM off
cypel lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#362 PostWysłany: 24 Sie 2014 20:53 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Jest weekend, banki nie pracują, wyluzujcie :) ja czekam do wtorku :)
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:07 

Jeżeli ktoś myśli, że duży portal bookingowy wydając (albo mówiąc, że wyda) ponad 0.9 mln dolarów na kampanię promocyjną, nieświadomie popełnia takie 'błędy' to... uśmiecham się czule do tej niewinnej naiwności :twisted: A jeżeli przyjmuje się, że jednak było to świadome działanie to trzeba się liczyć z tym, iż hotels.com na tym zarobił. Jestem ciekaw ile osób ze skasowaną rezerwacją dokonało jej ponownie w normalnej cenie? Jak bardzo zwiększyły się obroty hotels.com?

-- 24 Sie 2014 20:16 --

Dziewon napisał(a):
Ja wciąż nic nie dostałem. NIe wiem czy pisać do hotelu w Pradze? Rezerwacje mam bezzwrotna na najblizszy week i dopłacałem 45$.

Oczywiście, że napisz. Ja zarezerwowałem trzy rożne hotele i każdy potwierdził rezerwację i opłacenie jej w pełni.
 PM off  

#364 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
A po co chcesz pisać ? Żeby anulowali?
Ja mam pierwszą na piątek 29. Jak nic się nie zmieni, to jadę spokojnie do hotelu z ważną, zapłaconą rezerwacją.
"I o co się rozchodzi?” :mrgreen:

w razie co "wiąże się z takim problemem" ;)

niektórzy przez swoją nadgorliwość i nadpobudliwość sami sobie stwarzają problemy
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 24 Sie 2014 22:23 

Loty: 381
Kilometry: 760 616
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
MacKoz dobrze napisal. Wczesniej nawet o tym portalu nie wiedzialem, a tak wydalem u nich juz calkiem sporo i to nawet po promocji.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 24 Sie 2014 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
Krajów: 32 / 15.0%
Miałem 19 rezerwacji, z czego jedną anulowałem sam, ponieważ wykonałem ją bez kodu promocyjnego. Niestety to było w taryfie bezzwrotnej więc kaska przepadła, ale w tym czasie jestem w innym miejscu więc nie była mi potrzebna.

Anulowali mi jedną rezerwację na grudzień we Lwowie, wszystkie następne na 13 dni w turcji (4 hotele) dalej się trzymają.

Ciekawe jak długo...

Czy wam czyścili wszystko za jednym razem, czy może na raty?
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 24 Sie 2014 23:02 

cypel napisał(a):
odnoszę wrażenie, że coraz więcej jest tutaj ludzi, którzy używają słów, których nie rozumieją
hotels-portal, :shock:
tak się zaczyna popularność
i przysłowiowi "onetowi" fachowcy/specjaliści

Chodzi Ci o to, że hotels.com nie jest czymś co można nazwać "booking portal'?
 PM off
rob_sad lubi ten post.

#368 PostWysłany: 25 Sie 2014 08:57 

srebrny
cypel napisał(a):
odnoszę wrażenie, że coraz więcej jest tutaj ludzi, którzy używają słów, których nie rozumieją
hotels-portal, :shock:
tak się zaczyna popularność
i przysłowiowi "onetowi" fachowcy/specjaliści

Zabrzmiało iście onetowo ;)
Skąd na tym forum tyle agresji i to jeszcze niby nie ze strony nowych użytkowników ?
(do usunięcia)

Wracając do tematu ja ciągle nie dostałem zwrotu za żadną z odwołanych rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:07 

Na razie 2 rezerwację bezzwrotne w hiltonie i westin w warszawie nie ruszone i oby tak zostało....
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:09 

niebieski
korzystam z hotels.com od kilku lat. Nigdy nie bylo zadnego problemu z ich winy. Zwrot kasy zawsze w przeciagu 5 dni roboczych.

Btw. moje 2 rezerwacje z kodem na amerykanskiej wersji ciagle wisza i jedna jest zwrotna ale to byc moze dlatego ze robie u nich srednio 30 rezerwacji rocznie i nie chca psuc relacji?
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
mi na razie anulowali Platinum Residence w Warszawie - zwrot na prepaida przyszedł po niecałych 24 godzinach i to o 8groszy więcej :)

Hilton i Mercure wiszą i mają się dobrze..oby tak zostało

#372 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:15 

adamix8888 napisał(a):
Na razie 2 rezerwację bezzwrotne w hiltonie i westin w warszawie nie ruszone i oby tak zostało....

Dziwny bo mój Hilton w Warszawie też jeszcze jest aktualne ale Westin już anulowali .

vivere napisał(a):
mi na razie anulowali Platinum Residence w Warszawie - zwrot na prepaida przyszedł po niecałych 24 godzinach i to o 8groszy więcej :)

Hilton i Mercure wiszą i mają się dobrze..oby tak zostało

Tak samo mam anulowane w Platinum Residence w Warszawie ale kasa jeszcze nie ma na koncie :p płaciłem mastercard
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:31 

A miałeś bezzwrotną w westin?
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:37 

adamix8888 napisał(a):
A miałeś bezzwrotną w westin?

Tak oferta była bezzwrotną
Cytuj:
Cancellation policy
If you change or cancel your booking after 7:00 PM, 11/06/14 ((GMT+01:00) Sarajevo, Skopje, Warsaw, Zagreb) you will be charged a 100% fee
If you change or cancel your booking on or before 7:00 PM, 11/06/14 ((GMT+01:00) Sarajevo, Skopje, Warsaw, Zagreb) you will be charged for 1 night (including tax)
We will not be able to refund any payment for no-shows or early check-out.
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 276 461
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Kiepską politykę mają jednak hotels.com, dla mnie jest zrozumiałe, że skoro się raz zawiodłam to z ich oferty już nie skorzystam. Zarobi po prostu inny pośrednik :)
Miałam 4 rezerwacje, w tym dwie po 500$ po zniżce (żaden luksus, 2 noclegi w 3* :D ), z czego anulowali mi jedną tańszą (90$ po zniżce) i jedną tą droższą - w piątek. Obie były z darmową możliwością anulowania. Oba hotele niestety potwierdziły anulację.
Zwrotu na kartę jeszcze nie mam (kk MC).
Dwie rezerwacje jeszcze wiszą - są bezzwrotne, ale potwierdzenia rezerwacji od hoteli też nie mam.
Nie wiem, czy mam coś pisać do hoteli czy czekać nadal? W jakim czasie po dokonaniu rezerwacji przez hotel.com przychodzi rezerwacja od hotelu? (w booking mi przychodziła od razu).
A żeby było dowcipniej - dziś rano dostałam maila od hotelsów, że "We noticed you cancelled .... Hotel. We understand plans can change. Can we help you find your perfect hotel? Tell us where you'd like to go using the search box below or take a look at the hotels that other travelers are booking." Naprawdę są dowcipni :)

#376 PostWysłany: 25 Sie 2014 09:54 

mayka napisał(a):
Kiepską politykę mają jednak hotels.com, dla mnie jest zrozumiałe, że skoro się raz zawiodłam to z ich oferty już nie skorzystam. Zarobi po prostu inny pośrednik :)
Miałam 4 rezerwacje, w tym dwie po 500$ po zniżce (żaden luksus, 2 noclegi w 3* :D ), z czego anulowali mi jedną tańszą (90$ po zniżce) i jedną tą droższą - w piątek. Obie były z darmową możliwością anulowania. Oba hotele niestety potwierdziły anulację.
Zwrotu na kartę jeszcze nie mam (kk MC).
Dwie rezerwacje jeszcze wiszą - są bezzwrotne, ale potwierdzenia rezerwacji od hoteli też nie mam.
Nie wiem, czy mam coś pisać do hoteli czy czekać nadal? W jakim czasie po dokonaniu rezerwacji przez hotel.com przychodzi rezerwacja od hotelu? (w booking mi przychodziła od razu).
A żeby było dowcipniej - dziś rano dostałam maila od hotelsów, że "We noticed you cancelled .... Hotel. We understand plans can change. Can we help you find your perfect hotel? Tell us where you'd like to go using the search box below or take a look at the hotels that other travelers are booking." Naprawdę są dowcipni :)

Ja od razu po rezerwacji dostałem mail z Potwierdzenia od Hotels.com ale zawsze pożniej pisze do tego hotel który mam rezerwacja czy mają w systemie i wszystkie 4 hoteli mieli mój rezerwacji w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 25 Sie 2014 15:30 

srebrny
Udalo sie komus zmienic rezerwacje, na inny termin w Platinum Residence?
Oczywiscie pytam osoby, ktore maja rezerwacje aktywna.
Mnie nie odwolali,ale nie bardzo chca zmienic o kilka dni, zalecaja kontakt z expedia,tyle ze mnie sie nie chce dzwonic do expedii 8-)

Na marginesie: u mnie wszystko pieknie zyje.
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 25 Sie 2014 15:41 

All my 9 reservation in Thailand and Cambodia has been cancelled as well. I will try to fill the complaint here:
https://www.texasattorneygeneral.gov/forms/cpd/form.php

But I do not believe, that it will change something :( What a shame to hotels.com!!!
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 26 Sie 2014 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 276 461
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Czy w związku z tą promocją - wyznaczono jakiś termin odwoływania rezerwacji?
Bo nie wiem, czy nadal mam się denerwować - 2 rez. mam anulowane (US, zwrotne), 2 nadal wiszą (CA, bezzwrotne).
Hotele jeszcze mi nie potwierdziły obu rezerwacji.
Na szczęście - kasę już za anulację zwrócili (w piątek anulacja, wtorek rano zwrot) i jeszcze na różnicach kursów zarobiłam łącznie 14 zł! :lol:

#380 PostWysłany: 26 Sie 2014 09:34 

srebrny
mayka napisał(a):
Czy w związku z tą promocją - wyznaczono jakiś termin odwoływania rezerwacji?
Bo nie wiem, czy nadal mam się denerwować - 2 rez. mam anulowane (US, zwrotne), 2 nadal wiszą (CA, bezzwrotne).
Hotele jeszcze mi nie potwierdziły obu rezerwacji.
Na szczęście - kasę już za anulację zwrócili (w piątek anulacja, wtorek rano zwrot) i jeszcze na różnicach kursów zarobiłam łącznie 14 zł! :lol:

Nie ma żadnych terminów, bo oficjalnie żadne rezewacje nie są odwoływane. Chcesz mieć pewność, nie korzystaj z hotels.com i okolic.
Hotele nie mają obowiązku niczego dodatkowo potwierdzać.

Ja dostałem dziś zwrot na Diners Club, na walutowego Master Carda jeszcze nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości