Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 22 Sie 2014 19:32 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
Krajów: 24 / 11.2%
U mnie przewidywalnie wszystkie rezerwacje z możliwością anulacji przepadły. Trzmają się nadal tylko te nieodwoływalne. W jednym hotelu mam rezerwację 2 dni pod rząd (nieodwoływalne) i wydaje mi się, że jedna z nich zostanie odwołana. Przy rezerwacji wysłałem wiadomość do hotelu przy każdej rezerwacji (odnośnie późnego przylotu a potem późnego wylotu) i jak narazie tylko na jedną dostałem odpowiedź, więc pewnie coś jest na rzeczy.
Ogólnie szkoda trochę, bo nie wydaje mi się, żebym w jakiś sposób naruszał ich regulamin (oprócz jednego przypadku). Rezerwowałem noclegi po jednej nocy w różnych miejscach Bali, bo zaplanowałem tak zwiedzanie, że akurat powinienem tam być. Szkoda.
Na pocieszenie jest kod na 10% :P
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#282 PostWysłany: 22 Sie 2014 19:37 

vivere napisał(a):
kto to jest ten FENG ?? bo na pewno nie ja

Feng to chiński brat bliźniak Freda
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#283 PostWysłany: 22 Sie 2014 19:42 

ten kod na otarcie łez obniżający cenę o 10% jest publicznie dostępny.
HCOMOTR14 ważny do końca września daje -10% zatem łaski nie robią.

-- 22 Sie 2014 19:45 --

swiry... ten FENG to zapewne od Feng shui - wiatr i woda
wiatr, którego nie można zobaczyć - niewidzialne
woda, której nie można uchwycić - nieuchwytne
podobnie jak niektóre rezerwacje.....
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#284 PostWysłany: 22 Sie 2014 20:01 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
u mnie poleciały wszystkie 7 - z możliwością bezpłątnej anulacji.
I nadal uważam,że promocja była wykorzystana zgodnie z zasadami.

Trochę OF przy okazji dyskusji o hotels.com
Wczoraj rezerwowałem hotel służbowo w Łodzi. Na stronie hotelu okazało się,że ten jest tańszy o 50zł ( 25%) niż na hotels.com
Chciałem skorzystać z gwarancji ceny - tak abym jak przyjadę do hotelu zapłacił cenę obniżoną.
Wiecie jak działa to w praktyce? Miałem zapłacić przez hotels.com 205zł potem przesłać scan faktury aby oni oddali mi te 55zł róznicy.
Druga opcja to była rezygnacja z rezerwacji przez hotels.com i zabookowanie bezpośrednio przez hotel od razu za niższą cenę.
Jak myślicie, którą opcję wybrałem? :)

P.S. Trochę szkoda mi tych anulacji. Co ciekawe jeden hotel potwierdził mi,że do nich dotarła. A teraz przyszła anulacja. Pewnie szansa na walkę jest niewielka?
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 22 Sie 2014 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
klimas napisał(a):
Wiecie jak działa to w praktyce? Miałem zapłacić przez hotels.com 205zł potem przesłać scan faktury aby oni oddali mi te 55zł róznicy.

Tak to działa prawie wszędzie ;)
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 22 Sie 2014 20:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
klimas napisał(a):
P.S. Trochę szkoda mi tych anulacji. Co ciekawe jeden hotel potwierdził mi,że do nich dotarła. A teraz przyszła anulacja. Pewnie szansa na walkę jest niewielka?

Kłopot w tym, że nie ma żadnego ruchu oporu (poza pomysłem psioczenia na nich na facebooku lub założenia fanpage'a anty hotels.com), więc trudno nawet walczyć (brak pomysłów) :(
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 22 Sie 2014 20:52 

Loty: 33
Kilometry: 62 360
Krajów: 10 / 4.7%
Zadziwiający jest chaos panujący wokół tej sprawy. Odwołują rezerwacje bez wyraźnego schematu, jednym odmawiają komentarza i odsyłają z niczym, innym proponują voucher dla rekompensaty... Poniżej wypowiedzi 3 osób z dansdeals.com:

Cytuj:
I also got the email. On the phone right now to them. I explained that all the reservations I made are not speculative but going to be used as I’m retired with lots of time to travel.

The woman helping me is re-instating all the reservations and said I would be able to get the promotion price when all is said and done.

After she makes the new reservations she says I’ll then have to speak with someone else to get the promotion rate. So far it seems to be going smoothly

....

Just off the phone with Hotels.com supervisor…who (surprise) was no help at all. Escalating to their legal department, posting on their FB page etc. Wasted a lot of time on this, and so what’s a bit more at this point? Pisses me off.

Cytuj:
HUCA, took a little while but got my 4 consecutive nights (4 separate reservations) rebooked at the old price. He rebooked it at the new price and then refunded me the difference. Ask to speak to a supervisor.

Cytuj:
i called the executive offices. what a waste of time. explained everything and he said he’d research and get back to me. hour late a bs email stating nothing. basically does not contest that i did not violate the ‘speculative booking’ garbage but that they will not reinstate the reservations.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 22 Sie 2014 21:15 

Loty: 218
Kilometry: 555 482
Krajów: 59 / 27.6%
właśnie się dodzwoniłem na infolinie i koleś mi wmawia że sam anulowałem rezerwację online, nawet podał mi godzinę chociaż była z kosmosu. Jedyne co mi zaproponował to to że zarezerwuje mi hotel po standardowych warunkach i tyle w temacie.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 22 Sie 2014 21:36 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Lukduch napisał(a):
właśnie się dodzwoniłem na infolinie i koleś mi wmawia że sam anulowałem rezerwację online, nawet podał mi godzinę chociaż była z kosmosu. Jedyne co mi zaproponował to to że zarezerwuje mi hotel po standardowych warunkach i tyle w temacie.

mi tez próbowała to wmowic trzeba być nieugiętym a może uda się uzyskac voucher ( ja na niego czekam wys 50 $)

#290 PostWysłany: 22 Sie 2014 21:47 

niebieski
Ja właśnie dostałem bezczelnego maila:

"We noticed you cancelled xxxxxxxx Hotel
We understand plans can change. Can we help you find your perfect hotel? Tell us where you'd like to go using the search box below or take a look at the hotels that other travelers are booking."
Hotels.com

Z którego wynika, że sam anulowałem i mam sobie znaleźć inny hotel na stroni...

#291 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:04 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Dzwoniąc do nich usłyszałem po kolei:
1) sam anulowałem rezerwację
2) nie przeszła płatność
i w końcu perełka:
3) ktoś mi się włamał na konto i anulował za mnie :D :D :D

Przyznać się który z Was ? :D

Reasumując chyba więc lipa....

Ostatnio edytowany przez klimas, 22 Sie 2014 22:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#292 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:11 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 11 288
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
klimas napisał(a):
Dzwoniąc do nich usłyszałem po kolei:
1) sam anulowałem rezerwację
2) nie przeszła płatność
i w końcu perełka:
3) ktoś mi się włamał na konto i anulował za mnie :D :D :D

Przyznać się który w Was ? :D

Reasumując chyba więc lipa....

Kurde, widzę, że grube wałki idą ze strony hotels.com, a tyle osób się zarzekało, że Expedia to taka porządna firma i na pewno rezerwacje będą honorowane. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:17 

Loty: 383
Kilometry: 762 398
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Jedyny sposob to pozew. Nikt tutaj nie bedzie sie w to bawil, wiedza o tym wiec robia co im sie podoba. Zaloze sie, ze klienci z US traktowani sa inaczej, bo tam znacznie prosciej cos wywalczyc. Wizerunek maja gdzies. W call center maja placone za odebrany telefon, a nie za zadowolonego klienta. Szkoda czasu na walke, bo szanse wygranej sa niewielkie.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:18 

Lekki off-topic, ale związany z hotels.com. Otóż śledzę ich profil na facebooku od rana, i co? A mianowicie, to że przez cały dzień pojawiło się kilkanaście postów na ich walla wku...ych klientów w sprawie niniejszej promocji. Na chwilę obecną wszystkie zostały usunięte, a najnowszy jest jakiś sprzed 22 godzin.
Totalna żenada i kompromitacja hotels.com IMHO.

EDIT: OK, posty nadal są ale tylko na 'podstronie' azjatyckiej i US: https://www.facebook.com/Hotels.comASIA?brand_redir=1
wczesniej mialem redirect na UK, gdzie nie byly widoczne...
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:24 
Awatar użytkownika

niebieski
mam 2 rezerwacje. dziś na koncie pojawiły się 2 nowe blokady na 1$ każda. poprzednie nadal wiszą w blokadach. to kolejna autoryzacja? kasa za rezerwacje już rozliczona.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 22 Sie 2014 22:38 

Loty: 383
Kilometry: 762 398
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Na flyertalk ktos napisal, ze po kontakcie z hotels.com anulowano mu wszystkie pozostale rezerwacje.

Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 22 Sie 2014 23:33 

adrian.bielewicz napisał(a):
U mnie przewidywalnie wszystkie rezerwacje z możliwością anulacji przepadły. Trzmają się nadal tylko te nieodwoływalne. W jednym hotelu mam rezerwację 2 dni pod rząd (nieodwoływalne) i wydaje mi się, że jedna z nich zostanie odwołana. Przy rezerwacji wysłałem wiadomość do hotelu przy każdej rezerwacji (odnośnie późnego przylotu a potem późnego wylotu) i jak narazie tylko na jedną dostałem odpowiedź, więc pewnie coś jest na rzeczy.
Ogólnie szkoda trochę, bo nie wydaje mi się, żebym w jakiś sposób naruszał ich regulamin (oprócz jednego przypadku). Rezerwowałem noclegi po jednej nocy w różnych miejscach Bali, bo zaplanowałem tak zwiedzanie, że akurat powinienem tam być. Szkoda.
Na pocieszenie jest kod na 10% :P

Jesli szukasz czegos w dobrej cenie na Bali, to ktorys z forumowiczow wrzucil link z promocjami:
http://www.venere.com/it/offerte-hotel/ ... Fad8n0Q.1#

#298 PostWysłany: 22 Sie 2014 23:41 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
rob_sad napisał(a):
Na flyertalk ktos napisal, ze po kontakcie z hotels.com anulowano mu wszystkie pozostale rezerwacje.

We noticed you cancelled The Westin Warsaw
We understand plans can change. Can we help you find your perfect hotel? Tell us where you'd like to go using the search box below or take a look at the hotels that other travelers are booking.
Hotels.com

Bez komentarza

#299 PostWysłany: 22 Sie 2014 23:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Anulowali mi jeden z moich noclegów (jeden z serii "3 dni dzień po dniu"), dostałem maila że anulowane, tylko że zamiast jak wszyscy, że szkoda, że zmieniłem plan dostałem zaskakującego maila przypominającego mi, że niedługo pobyt :D

Cytuj:
Thanks for using Hotels.com, your booking is confirmed! You don't need to call to reconfirm.
Here are the details of your booking along with information about the hotel, local weather, and attractions near your destination. You can easily access your booking online anytime.
Happy traveling,
Hotels.com®
Hotels.com Confirmation Number: 1182838xxxxx

Chyba jeszcze pogadam z hotelem :P niestety na hotels.com dalej jest to anulowane. Niezły syf :P
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 23 Sie 2014 05:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Wczoraj o 17.40 otrzymalem anulowanie rezerwacji z kodow z hotels.com. Rezerwacje z kodow o ktorych tak bylo glosno. Hotel 3* Gromada Airport w stolicy oraz hotel 4* Diament Park In Katowice. Z lekka doplata. Tym razem nie robie sobie jaj jak co niektorzy w komentarzach na glownej.

Napisali ze rezerwacje byly robione niezgodnie z warunkami promocji. W jednym mailu przyslali mi odwolanie dwoch rezerwacji. Kurde... One byly robione przeze mn

ie jako pierwsze. O 6.30 19 sierpnia... Czyzby brali sie za czyszczenie stratnych bookow? Ktos jeszcze cos otrzymal? Narazie milcze bo mam inne wazne rezerwacje np. na Sylwestra... :-(

P.S. Rezerwacje bezzwrotne... Na stronie hotels.com widnieja jako anulowane. Reszta rezerwacji widnieje jako potwierdzona ale byly bookowane popoludniu 19 sierpnia..

Hotel w Katowicach potwierdzil anulowanie rezerwacji, zrobionej przez "Expedia". Jako ze byla ona non-refundable maja w systemie ze to ja ja odwolalem ... Nie mam pytan.

Przepraszam, nie widziałem że jest osobny temat, dlatego tak się rozpisałem i założyłem nowy temat w Dziale Hotele i moj post został przeniesiony tutaj.

Ostatnio edytowany przez iwan-82, 23 Sie 2014 07:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości